Op deze vrijdagavond maken onze reserven A de verplaatsing naar Rauw. Reeds voor de wedstrijd merken we een zeldzaamheid op: onze afgevaardigde Jos Van den Eynde zal er wegens andere verplichtingen niet bij zijn. Toch een beetje zoals een café zonder bier zo, onze reserven: er mist iets. Ik neem met plezier zijn taak voor 1 dag over.

Onze reserven laten dit niet aan hun hart komen en beginnen fel aan de wedstrijd: we zien vaak hoge druk en de bal gaat goed rond. Dit resulteert al na 1 minuut in gevaar: Lander Geukens probeert het van net buiten de 16, helaas met een afzwaaier. Amper 2 minuten later waagt Glenn Wouters zijn kans vanuit een schuine hoek: de keeper duikt hem uit de verste hoek. De beste kans volgt na 7 minuten: een snelle verovering van Dries, naar Glenn, afleggen naar Ben, maar die vlamt op de lat. Rauw steekt dan toch ook 2x zijn neus aan het venster. Eerst gaat Lander goed plat op een schot van ver. Enkele minuten later blijft hij goed kalm in een 1 tegen 1 situatie met de Rauwse spits.

De wedstrijd gaat nu goed op en af, Zammel heeft meestal de bal maar Rauw is toch gevaarlijk in de omschakeling. Na 21 minuten opnieuw zo’n snelle counter, een goede trap van de spits van Rauw, maar ook hij treft de dwarsligger, hier komen we even goed weg! Het sein voor onze jeugdige mannen om de turbo terug in gang te trekken. 25e minuut foutje aan de middencirkel, snelle en slimme herneming van Rick, naar Arnaud, goede voorzet naar de tweede paal en daar loopt Lander Geukens goed in en trapt de bal in een tijd mooi in het hoekje: toch verdiend de 0-1.

10 minuten later onderschept Jo de bal en waagt hij zich, vol vertrouwen na de 2 doelpunten van vorige week, aan een slalom. De verdediging van Rauw kan hem enkel foutief afstoppen en dit resulteert dan ook in een strafschop. Robbe Timmermans achter de bal en hij klaart de klus met een goede trap perfect in de benedenhoek: 0-2. Zammel heeft er nog niet genoeg van en duwt verder door. Net voor rust een mooie verzorgde aanval. 1-2’tje tussen Ben en Glenn Wouters, Ben met de voorzet die afgeblokt wordt. De bal komt terug voor de voeten van Ben en die trapt hem, via een Rauwse verdediger binnen: 0-3. Met deze stand gaan we dus ook rusten. Zammel speelde een zeer goede eerste helft en beloonde zichzelf vlot. Nu is het zaak om dit de tweede helft verder te gaan op dit elan.

We beginnen sterk aan de 2e helft nog goed. Na 3 minuten is er een reuze kans voor Glenn Wouters, maar via de keeper hobbelt de bal naast. Hierna verwatert het spel en is er veel middenveldspel. Rauw kan zo wat meer in het spel komen en na 18 minuten is er een rommelige fase voor doel. De bal blijft hangen en zo kan een Rauwse speler de bal binnen werken: 1-3. Meteen daarna een reactie van Zammel: opnieuw Glenn Wouters met een kans, maar opnieuw zit de keeper het tussen. Daarna is er weer een lange periode van weinig of geen doelgevaar. Wanneer de supporters net denken aan het vroegtijdig opzoeken van de kantine, is er 10 minuten voor tijd toch nog iets te beleven. Thomas Vranken waagt zijn kans van net buiten de 16 en de bal vliegt tegen de netten: 1-4 en wedstrijd helemaal gespeeld. In de laatste minuut pompt Rauw nog enkele ballen de 16 in. Op een van deze ballen verrast een Rauwse speler Lander door net voor zijn neus de bal door te koppen, zijn ploegmakker kan de bal zo makkelijk in het lege doel plaatsen: 2-4 en meteen ook de eindstand.

 

Al bij al een goede wedstrijd van onze reserveren. Vooral een zeer sterke eerste helft zorgt ervoor dat onze ploeg niet echt in de problemen kwam tegen een degelijke tegenstander. We blijven zo vooraan meedraaien en staan voor 2 belangrijke wedstrijden met respectievelijk Verbroedering Balen en Punt-Larum.

Voor Zammel speelden: Lander Verbist, Arnaud Penders, Robbe Van Doninck, Jef Peeters, Jo Laenen, Robbe Timmermans, Rick Verborght, Dries Pauwels, Ben Haesen, Lander Geukens, Glenn Wouters, Thomas Vranken en Jasper Baeck.

Verslaggever van dienst: Glen Van den Eynde