19-12-21           KFC Zammel – KFC Heultje   2 – 1

De laatste speeldag van kalenderjaar 2021 , tegen het Heultje van oud spelers Jef Peeters , Willem Van de Perre en Mathias Moelans . Heultje dat een beetje voeling met de top 5 begint te verliezen , zou hier best wat puntjes komen rapen , wij van onze kant wilden dolgraag de koppositie mee naar 2022 nemen . Heultje toonde meteen dat ze niet kwamen om te genieten van het uitzicht . Na 2’ een voortrekken vanop rechts dat door De Backer rakelings over de lat wordt gekopt . Zammel mag dan niet achterblijven , Marijn Gielis na vier minuten even wat ruimte , zijn schuiver verdwijnt voorlangs . De duels worden vooral in het middenveld gestreden en de spitsen worden aan weerskanten goed afgestopt . Gregory Vandewouwer tracht op de 12’

dan maar met een krul uit de tweede lijn maar het schot is te zwak en te centraal om de doelman in de problemen te brengen . De betere combinaties zijn toch van zammelse makelij en een van deze werkjes zorgt voor de 1 – 0.

Oprukken Rick Verborgt die inspeelt op Marijn Gielis die op zijn beurt , spitsbroeder Kenzo Laenen in stelling brengt , Kenzo bewijst nog maar eens zijn trefzekerheid . Heultje wordt zo ver mogelijk van eigen doel gehouden en dat lukt vrij goed tot op de 26’ als er toch een gaatje valt over onze linkerkant , laag strak voortrekken waar Van den Broeck aan de eerste paal kan binnentikken , 1 – 1 . Op het halfuur ontsnapt Marijn Gielis aan zijn belager , hij kan richting doelman oprukken , meestal in dergelijke situaties mag ik de pen nemen om de treffer te noteren , dit keer blijft de doelman als winnaar achter . Heel veel kansen krijgen we vandaag echter niet te zien en ook onze tweede goal is niet echt een kans te noemen . Gregory Vandewouwer in balbezit op de hoek van de grote rechthoek , draaien en keren om te kunnen inpassen , bij gebrek aan aanspeelpunten toch maar eens naar de linkervoet draaien en een poging op doel , de doelman verkijkt zich dan toch enigszins op dit schotje en het staat 2 – 1 , we zijn dan 4’ voor de pauze .

De tweede helft tracht heultje de bakens te verzetten maar zoals gezegd zitten de spitsen aan beide kanten in een wurggreep zodat er weinig kansen te noteren vallen , veel duels op het middenveld waarbij het moeilijk is om een juiste laatste pass te versturen . Heultje ook dat rekent op zijn gestalte en met langere ballen begint te spelen , ballen die uiteindelijk meer niet dan wel op de juiste bestemming geraken . Tot op minuut 87 als er dan toch stevig kan ingekopt worden , Jamie Leuwers redt de drie punten met een knappe save . Een minuutje later wordt er nog eens een gevaarlijk ogend schot geblokt maar heultje komt niet meer tot scoren . Een zware december maand , met duels tegen kleppers als Booischot , Ramsel en nu Heultje , resulteren in een 9 op 9 en de koppositie er bovenop . Zammel en zijn aanhang heeft er een fantastische eerste seizoenshelft opzitten , met bijwijlen bijzonder knap samenspel en al even mooie goals , verrassende wendingen zoals de eerste wedstrijd op Heultje en de memorabele wedstrijd op Booischot en vorige thuiswedstrijd tegen Ramsel . Nu een meer dan verdiende rustpauze voor onze mannen om er na nieuwjaar weer keihard in te vliegen .

Nu alvast prettige feestdagen en de beste wensen voor 2022 aan al onze medewerkers , spelers en speelsters , trainers , afgevaardigden en supporters . We hopen jullie in een goede gezondheid terug te zien in januari 2022 .