Wie vandaag een minuutje te laat aan het terrein verscheen heeft onze eerste goal zeker gemist . Aftrap zammel , Michael Marien die de zijlijn opzoekt , inspelen op Marijn Gielis die doorspeelt naar Kenzo Laenen en het staat 0 – 1. Na goed 10’ een terugspelen op de berlaar doelman , die onder druk gezet wordt door Marijn Gielis , balverlies doelman De Winter , Marijn speelt door op Kenzo Laenen en het staat al 0 – 2, cadeautjes weigeren we dit seizoen niet al te snel . Wat de intenties zijn van Berlaar is al snel duidelijk , lijnen opzoeken en dan gevaarlijke centers voor doel , ze hebben er de lengte voor vooraan . Het bracht ons toch regelmatig in de problemen en als de afwerking beter had geweest , zou dit ongetwijfeld tot doelpunten hebben geleid . Voorlopig loopt het steeds goed af voor ons . Buiten een kopstoot op het kwartier die Jamie al bij al vrij simpel kan pakken , komt Berlaar niet . Op de 22’ volgt dan een aanval uit het boekje , balverovering Robbe Van den Eynde op het middenveld , pass naar Stef Gielen op de flank , pass in een tijd naar de tweede paal , in een keer teruggelegd door Marijn Gielis en Gregory Vandewouwer die ook al in een tijd binnenschiet ,om duimen en vingers van af te likken , 0 – 3 van een blitzstart gesproken . Berlaar blijft uitpakken met knappe voorzetten vanop de flanken en zo moet Jamie Leuwers wel uitpakken met een goede reflex op de 37’. Berlaar komt nu toch meer opzetten en een verre schuiver zoeft maar net naast de paal , Jamie aan de grond genageld maar de bal naast kijken was genoeg voor nu . Er wordt gerust met die riante 0 – 3 voorsprong . Uiteraard mocht er van Berlaar verwacht worden dat zij gemotiveerd zouden hervatten , en dat gebeurde ook .

Na 48’ een verre poging van de thuisploeg , Jamie moet goed plat gaan , de daaropvolgende corner mondt uiteindelijk uit op de 1 – 3 . Het zou een heel moeilijke tweede helft worden voor al wie zammel gezind is . Berlaar schuift afwisselend 1 of 2 middenvelders meer door waar we toch serieuze problemen mee hebben , de inschuivende mensen die niet adequaat worden opgevangen zorgen voor veel beweging en verwarring en zoals eerder gezegd zou een betere afwerking voor een vroegere aansluitingstreffer gezorgd hebben . We komen er alleen sporadisch nog eens uit via een sterkspelende Michael Marien . Onze spitsen krijgen we buiten een schot naast doel van Kenzo Laenen niet echt meer in stelling . Zelfs als op de 70’ speler Jeroen Van Ransbeeck , die de lierse treffer voor zijn rekening nam , een rood karton voor de ogen kreeg voor een te drieste tackle op Robbe Van den Eynde , kunnen we de man meer situatie niet in ons voordeel uitspelen . Het loopt echt stroef en Berlaar blijft echt baas in eigen huis , niet voor niets hadden zij thuis nog geen enkel punt laten liggen . Wij kunnen daar tegenover stellen dat we op verplaatsing nog niets laten liggen hebben . Berlaar komt nog tot op een zucht van een remonte als op de 89’ de bal onbewust een zammelse hand beroerd , en de strafschop door aanvoerder Glen Van Loock keihard hoog in doel wordt geschoten , onhoudbaar voor Jamie , 2 – 3. Door een domme reactie krijgt ook Glenn Van Den Broeck nog een tweede gele kaart zodat Berlaar de 5 minuten extra tijd nog moet rondmaken met negen dappere krijgers. We sleuren de vroeg vergaarde voorsprong niet geheel zonder moeite tot aan het eindsignaal en behouden zo ons maximum buitenshuis. Ook naaste achtervolgers Tongerlo en Heultje lieten punten liggen zodat ook Booischot zich bij dat rijtje aansluit . Met nu eerstkomend twee thuiswedstrijden tegen Hooikt B en Peulis kunnen we ons daarna opmaken voor een bijzonder zwaar vierluik met Booischot , Ramsel en Heultje voor nieuwjaar en de eerste wedstrijd voor

2022 op Herenthout . Veel lastiger zal je het niet vinden . Natuurlijk allemaal op voorwaarde dat het beruchte Mexicaanse biertje , om dat vieze beestje eens niet bij naam te noemen , weer geen roet in het eten komt gooien . Keep it safe !!!