Vriendschappelijke oefenwedstrijd U17B ZAmmel vs Olen United: Zaterdag 7 januari 11:00.

Matchday! De eerste van 2023. Aangezien we pas de competitie starten op 15 januari, oefenen we al op voorhand even tegen Olen United. Een niet geheel onbekende tegenstander met duels op het scherp van de snee. Met een heerlijk ochtendzonnetje trekken we richting St-Jozef Olen. Naar de pleinen wat vroeger den AC was. Met op de achtergrond de gebouwen van den Umicore. Het veld lag er zompig bij na al die regen van de afgelopen dagen. Dat wordt slijkdabben. Met net een elftal moeten we deze wedstrijd tot een goed einde dienen te brengen.

 De ref floot de wedstrijd op gang. Onze eerste kans kwam er al na 20 seconden. De doelman kan rustig oprapen na een pover schotje. Na exact 1 minuut en 42 seconden gaat de bal op de stip! De Olense linkerback torpedeert Yorre in de 16 meter. De ref twijfelt geen seconde en wijst resoluut naar de penaltystip. Hier had een geel kartonnetje niet misstaan! Maar de referee houdt ze op zak. Kapitein Korneel neemt zijn verantwoordelijk en knalt het leer snoeihard in de rechter onderhoek. 0-1!
Minuut 3. Floris steekt door op Sander. Stevig schot, de keeper redt. Yorre trapt de rebound … op de keeper. Jammer. Minuut 5. We blijven hoog druk zetten en onze middenvelders kaatsen mooi de bal rond. Dat resulteert in een vrije trap wanner Sander vakkundig tegen de zoden wordt gewerkt. Floris met de vrije trap maar de bal scheert de paal en gaat naast. Na 11 minuten de eerste Olense kans. Goeie actie vanop de flank. Mooie voorzet en stevige kopbal. Gust veegt het leer van de lijn. Sjaanske. 2 Minuten later. Mooie aanval over de flank met Zeb. Hij steekt door op Yorre. Kaats op Sander die laag voorzet. Lennert duikt centraal voor doel op en tikt met zen rechtse voet de bal voorbij de goalie. 0-2. Mooie aanval. 17de minuut. Igor met de steker op Floris, goeie kaats met Mykita. Pass breed op Yorre die een sliding tackle ontwijkt van de links back (weer hij) , hij kan voorzetten en Jona knalt de 0-3 tegen de touwen. Het gaat vlotjes deze 20 minuten. Korte rust. Even op adem komen!

2de 20. Olen komt gemotiveerder in het spel voor. De eerste aanval komt dan ook van hun kant. 25ste minuut. Diepe pass over rechts. Voorzet maar naast geschoten. Minuut later is daar de 2de kans. Weer over rechts , hoge voorzet maar Milan plukt het leer uit de lucht. Onze Zammelse rakkers spelen even vanuit de 2de lijn. Zeg maar wat met de handrem op. We laten Olen in het spel komen en proberen te counteren. Dat kunnen we ons ook permitteren met een 3-0 bonus. Minuut 35. Olen met de volgende kans. Lage schuiver maar Milan staat attent te keepen. Goed plat gegaan en schot geëlimineerd. Even het gaspedaal weer indrukken. 37ste minuut. Milan met de uitgooi. Jona pikt op en bedient Floris. Die pakt wat meters en passt goed door op Sander. Die zit Jona over links meekomen en stuurt een diepe bal naar de linkerflank. Jona met de controle en knappe voorzet. Mykita duikt op aan de 2de paal, controleert de bal knap en knalt met rechts de 0-4 langs de keeper. Mooie actie van achter uit. Knap afgewerkt door onze nieuwe aanwinst. 39ste Minuut. Aanval Zammel over de flank. Korneel lanceert een soort Toby Alderweireld bal naar voor naar Yorre , die kan goed meenemen en wordt stevig neergehaald door nogmaals de linkerback. Deze keer heeft hij geluk en is de fout een stukje buiten de baklijn gebeurd. Ook nu blijft de, verdiende, gele kaart op zak. Bizar want deze man speelt met geslepen messen. De vrije trap zeilt over het Olense doel en daar weerklinkt het rustsignaal. Met een verdiende voorsprong zoeken we de kleedkamer op!

3de time. Na exact 21 seconden creëren we onze eerste kans. Gust met de actie over rechts. Sander vraagt de bal en kan doorsteken op Floris. Loeier vanop afstand maar net over de dwarsligger. 2 Minuten later, Zeb speelt naar Sander. Goeie pass op Floris. Hij zet even een spurtje op en kan Lennert over links wegsturen. Lennert met een goeie actie. Hij zert scherp en laag voor en de bal gaat voorbij Olense spelers en keeper en Yorre staat op de juiste plaats om met een puntertje het balleke  in de bovenhoek te potten. 0-5! Mooie actie. 46ste minuut. Aanval van onze rakkers. Igor zet zich goed door maar wordt even voor de 16 meter foutief onderuit gekegeld. Rarara… Wie was de dader? Juist! De Sergio Ramos van Olen. De scheids twijfelt niet en fluit terecht fout… Hij wijst de speler terecht. De Olense kapitein komt nog even verhaal halen… Na enkele waarschuwingen van het leidinggevend departement, blijft deze man discussiëren. De man in het zwart trakteert hem dan ook op een schelleke kees. (geel kaartje). Minuut 52. Aanval van helemaal aan onze achterlijn. Milan tikt naar Gust. Breed op Korneel. Hij omspeelt zijn tegenstander en kaatst op Jona. Hij draait door en legt af op Sander. Pass op Igor die een 1-2 tje opzet met Mykita.  Bal voor doel gezet en Floris knalt recht op de Olense goalie. Zo jammer! 57 ste minuut. Balverlies Zammel na een matige ingooi. Olen met de snelle counter. Stevige loeier maar Milan besluit zen netten schoon te houden en ranselt die streep uit zen doelvlak. Onze doelman staat paraat! 59 ste minuut. Fout op Floris. Sander met de vrije trap maar hij zet hem in de muur. Weg kans! Daar klinkt de korte rust over het veld. Even drinken want de vermoeidheid begint te wegen zo zonder wissels. Nog 20 minuten boys!!

Laatste 20. Je ziet dat onze boys de bal in de ploeg willen houden. De aanvalslust in wat verdwenen wat ook normaal is zo zonder vervangingen. En bij deze 0-5 stand, kunnen we ons dat permitteren. Balletje rond spelen en Olen laten komen. Bij momenten steken we nog aan aanval in elkaar maar de laatste pass ontbreekt of de doelman draagt zen steentje bij. Olen komt enkele keren aan onze doel opdagen. Maar onze defensie alsook onze goalie kunnen de aanvalsgolven onschadelijk maken. Een minuut of 8 voor affluiten maakt Ramos zijn zoveelste fout tot ergernis van de trainer. (Die man is zich komen verontschuldigen voor de daden van zijn verdediger). Hoort ook bij het voetbal zeker…
Vrije trap op een mooie plaats. Floris met de pegel maar de doelman stopt de poging. Veel valt er niet meer te zeggen en we kabbelen naar het einde. De ref besluit om af te fluiten na de reglementaire speeltijd. De forfait score prijkt op het scorebord en we kunnen besluiten dat we deze oefenpartij goed hebben afgesloten. Good work, job done! De jongens gaan nog even de meegereisde fans begroeten en bedanken voor hun steun. Olen United – Zammel: 0 – 5!

besluit: stevige en snelle start met goed samenspel. Goed blijven werken en mooi voetbal op de mat gebracht. Opletten met balverlies. Ook dan dienen we een tandje bij te steken en te spelen als team. Mooie zege in deze leuke oefenpot. Hopelijk kunnen we dit in de competitie ook laten zien..

Zij scoorden. Korneel, Lennert, Jona, Mykita, Yorre. Allen 1 x.

Zij speelden: Milan, Zeb, Korneel, Gust, Mykita, Igor, Floris, Sander, Jona, Lennert, Yorre.