Verslag U17B: Ramsel – Zammel: vrijdag 4 november 2022: 19u30.

Na de forfait (op 29-10) van onze ploeg tegen Blauwvoet Oevel (5-0) wegens te weinig fitte spelers in beide teams, moesten we aantreden tegen Ramsel. Het werd een vrijdag avond match. Met een mix van de A’s en de B’s trokken we naar de Ramselse Heide. Het was een bar weertje, nat en koud, wat zorgde voor veel paraplu’s aan de zijlijn. De supporters waren weer talrijk aanwezig om onze rakkers naar de zege te schreeuwen. Het veld lag er niet zo denderend bij. Onze 12 leeuwen waren present!

Start van de match. Lennert start op de bank. Na 2 minuten al de eerste bezoekende actie. Mooie kaats van Yorre op Lars. Pass naar Lu die een 1-2 opzet met Sander. Uitgeweken naar links en voor de kooi gegooid waar Lars komt aangesneld en in 1 tijd naast besluit. Ook Ramsel komt vinnig uit de hoek. Snelle rush naar voor en een schotje vanop de grote baklijn. Milan goed plat en hij klemt de bal tussen de handen. 5de minuut. Ramsel met de volgende kans. Mooie actie over rechts en voor de korf gesmeten. Vince kan opruimen. Minuut 10. Actie van onze rakkers. Lars met de snelle run. Pass op Lu. Hij legt af op Sander die breed legt op Rune, die mee opgekomen is. Schot van even buiten de rechthoek verdwijnt over de Ramselse kooi. Minuut later. Volgende actie van onze rakkers. Verre bal van Sander op Lucius. Die snelt de linkerkant af en zet prachtig voor doel. Yorre komt goed ingelopen maar besluit net naast. 18de minuut. Jorre breekt en Ramselse aanval af en passt breed op Korneel. Die pakt wa meters en steekt door op Rune. Lage bal op Lu die goed vertrokken is. Mooie aanname en dito voorzet. Sander staat op de juiste plaats en duwt de 0-1 binnen. Knappe actie boys! Minuutje voor de korte rust. Actie van Xander over rechts. Goed doorgezet tegen zen man. Pass naar Lars die goed Igor bediend. Pass op Rune die zichzelf doorzet. Stevige uithaal en de keeper heeft alle moeite met de redding. De bal is nog los en Lu knalt de rebound op de doelman. De bal komt voor de voeten van Sander die hoog over keilt. Zo jammer. De OOH’s weerklinken over het veld. Ff kort pauzeren!

2de keer 20. Igor even rusten. Lennert op. Enkele verschuivingen in het team. Beide teams beginnen rustig aan deze 2de periode. Het is wat zoeken naar de juiste versnelling. De eerste echte kans komt er na 5 minuten in dit deel. Aanval van Ramsel over rechts. Lennert kan goed storen maar toch volgt de voorzet. Stevige kopbal maar over Milans doel. De swung is er nog niet. Na 29 minuten een inworp op eigen helft van onze boys. Xander gooit naar Sander die via een 1-2 met Rune  heel wat meters vooruit snelt. Diepe pass op Lars. Lars met de rush. Breed gelegd voor Lu die in 1 tijd met links de bal richting doelt knalt. De thuisgoalie moet goed plat op het verassende schot. 33ste minuut. Ramsel ruikt ook zen kans. Goede aanval via het centrum. Onverwacht schot vanuit de 2de lijn. Milan met de puike redding. Minuut 35. Actie Zammel van achter uit. Zeb breed gezet door Korneel. Pass op Vince. Direct breed op Lars die van kant wisselt naar Lennert. Die rukt op en passt op Lars. Even breed naar Rune die verassend uithaalt. De keeper moet het leer vanonder de dwarsligger boksen. We hebben toch de betere kansen. Het blijft wel spannend met deze krappe voorsprong. 2 minuten later. Reuze kans voor de thuisploeg. Lage voorzet en Korneel veegt de bal uit de rechthoek. Opletten! 38ste minuut. Jorre zet zich goed door op zen flank. Hij schudt letterlijk zijn tegenstander van zich af. Een diepe bal op Lu. Tikkie Takkie mannetje voorbij en op doel af. Beheerst schuift hij de 0-2 onder de uitgekomen doelman. Nette aanval. Met deze dubbele voorsprong kunnen we even de rust opzoeken, de warmte van de kleedkamer even waarnemen en de drinkbussen vullen!!

3de time. Lennert even op het rustbankje en Igor weer in het team. Nog niet alle supporters zijn uit de kantine (na een warme koffie) en zij missen de 0-3. Binnen 2 minuten (42’) duwt Rune de bal over de lijn na een puike actie vanop rechts. Lars met de actie na knap doorzetten van Yorre. Voorzetje en Rune tikt de 0-3 tegen de touwen. 44ste minuut. Rune met de actie. Knap doorgedraaid en Igor bedient. Igor gaat de grote baklijn in en plaatst de bal net over de dwarsligger. Bijna zen eerste van’t seizoen. Minuut later. Mooie kans voor Sander na goed voorbereidend werk van Xander. Stiftbal over de kooi! 47ste minuut. Goeie poging van Ramsel. Lage schuiver over het natte veld maar Milan gaat goed plat. Minuut later. Vrije trap Ramsel. Prachtig voor doel getrapt maar gelukkig naast geschoten. Minuut 50. Goeie poging van Lu na een verre inworp van Xander. Stevige loeier maar ook de Ramsel goalie gaat goed plat. Minuut later probeert Vince het met een afstandschot op pass van Korneel. Zijn poging gaat net over de deklat. Veel kansen! 55ste minuut. Jorre naar Zeb. Breed op Sander die met een verre hoge pass op Lu de actie verderzet. Voorzet van Lu in de kleine baklijn. De keeper kan weg boksen vooraleer Yorre kan besluiten. Minuut later. Actie van onze krijgers. Vince met de kaats op Sander. Steekbal naar Lu. Knal van in de baklijn. De keeper elimineert de Zammelse poging. Minuut 59. Zoveelste actie van onze gasten. Yorre krijgt goed aangespeeld door Xander. Snelle run naar voor en hoge voorzet. Sander knalt de kans op de paal. De rebound is voor Igor die hoog over knalt. Daar weerklinkt het signaal voor het korte rustmoment. Even keeltjes smeren na deze kansrijke periode.

Laatste 20. Yorre mag gaan rusten. Lennert weer op het terrein. 62ste minuut. Een vrije trap voor de groen-witten. Lu achter de bal. Schot over de keef! Minuut 65. Inworp Zeb. Lars neemt de bal mee en snelt langs de lijn. Voorzet vanop  rechts. De bal gaat over iedereen en Sander kan met links aan de 2de paal gekruist binnen knallen. 0-4! 2 minuten later. Actie van Ramsel. Voorzet naar de penalty stip. Rake kopbal en Milan zweeft met een kattensprong het leer uit de hoek. 71ste minuut. Actie van Zeb. Pass op Korneel. Diepe centrale bal op Lars die Lu vrij zet. Schot in 1 tijd. Links in de hoek en keeper kansloos. 0-5. Wat daarjuist niet lukte, lukt nu precies wel. Scoren! Minuut later ziet ook Ramsel zijn kans. Snelle aanval over links. Centraal voorgeven en de spits kan staalhard voorbij Milan de 1-5 tegen de touwen knallen. 77ste minuut. Korneel breekt een Ramselse aanval af en speelt terug op Milan. De Ramsel spits zet druk op onze goalie en met een fantasietje omspeelt Milan de tegenstander. Zalig! Via Zeb kunnen we uitverdedigen. 80ste minuut. Aanval van de thuisploeg. Milan kan de voorzet uit de lucht plukken en gooit direct uit naar Sander. Sander met de run vooruit. Hij ziet Lars centraal gaan en met een diepe steekbal lanceert hij de aanval. Lars blijft kalm en plaatst de bal tussen 2 verdedigers loepzuiver in de winkelhaak. Prachtgoaltje. 1-6! Daar weerklinkt het eindsignaal! Een verdiende zege! Een welverdiend applaus weerklinkt. Job done! Nice play!

Conclusie: een matig begin met enkele goeie kansen. We kwamen beter in de match met de goal die als geroepen kwam. Goed blijven werken en stevig verdedigt. NA een mindere 2de time trokken we in de 3de en zeer de 4de time het laken naar ons toe. Uiteindelijk de score verder uitgediept en verdiend de zege gepakt. De 3 punten gaan mee naar Zammel. Goed gewerkt boys!!

zij scoorden: Sander 2x, Lu 2x, Rune 1x, Lars 1x

zij speelden: Milan, Zeb, Jorre, Vince, Xander, Lars V, Sander, Lu, Rune, Yorre, Lennert , Igor