Verslag Thes Sport vs U17B: zaterdag 24 september: 9u30.

Matchday! We zitten op het goede spoor. Vandaag een uitwedstrijd op zaterdag ipv zondag op het kunstgras van Looi. De weergoden zorgen ervoor dat het kunstgras er natjes bij ligt. De hemelsluizen verliezen redelijk wat water. Toch deert het de meegereisde fans niet en ook zij trotseren de regen om onze rakkers naar een 12 op 12 te schreeuwen. Met net 12 man (Onze nieuwe man Igor speelt zen eerste wedstrijd, Gerben komt ons versterken vanuit de A’s, Dante en Jona nog geblesseerd en Sander die belet is) moeten we de Zammelse eer hooghouden. Benieuwd of het ons lukt…

Lennert start op de bank. De ref fluit de wedstrijd op gang. Tis wat zoeken op het gladde kunstveld naar goeie combinaties. Na 3 minuten knutselen we toch een mooie aanval in elkaar. Yorre op rechts weggestuurd door Zeb. Goed doorgezet naar de hoek. Mooie voorzet. Donart pakt aan en legt af op Floris. Zijn poging gaat over de lat. Ook Thes vind de eerste echte combinatie. Scherpe voorzet. Voorlangs gekopt. De toon is gezet. 6de minuut. 2de kans voor de thuisploeg. Goeie actie door het midden. Stevig schot en Milan moet zich strekken om de 1-0 te voorkomen. Thes toont iets meer vuur en lef. Dat resulteert in een prachtkans. Weer kan Milan er een hand tegen zetten. Redding in hoekschop. 11de minuut. Kans voor onze boys. Floris krijgt de bal goed aangespeeld door Senne. Hij stuurt Donart vooruit. De verdediger kan niet volgen en Donart kan op doel af. Hij schuift de 0-1 onder de uitgekomen keeper door. Netjes. 14de minuut. Spijtig balverlies in de verdediging. De spits van Thes baant zich een weg naar ons doel. Milan komt gepast uit en verkleint de hoek. De spits besluit naast. Gelukje. 2 minuutjes voor de korte rust snelle omschakeling van onze rakkers. Verre bal naar voor. Floris erachteraan. De thuisgoalie komt gepast uit en kan de actie afbreken. Kort rusten dan maar. Even een kleine bespreking aan de dug-out want het spel is nog niet van dat. 0-1.

2de deel. Gerben even rusten, Lennert op. Het is even zoeken naar de juiste spelvorm. Thes is vinniger in de duels. Zo komen dikwijls door het middenveld door. Daar geven we momenteel heel veel ruimte weg. Voor Igor in het ook nog wat zoeken. Begrijpelijk. Floris , Donart en Wout lopen zich de pleuris. Er schort iets aan de opstelling. T1 en délégé bekijken even wat we kunnen doen. Na 28 minuten komt dan de eerste kans.  Thes met de aanval maar afgeblokt in corner. In het pak gegooid en schot van kortbij. Milan met de redding. 29 ste minuut. Stevige fout op Wout. Wout met de kleine, begrijpelijke reactie. De ref komt even sussen. 30ste minuut. Vrije trap na een fout van Senne. Bal op 20 meter. Milan zet de muur. Harde knal en het leer verdwijnt net over de grijparmen van Milan onder de dwarsligger. 1-1. Minuut later. Ook wij krijgen een vrije trap. Korneel met de hoge bal vooruit. Donart pikt goed mee en loopt de flank af. Voorzet richting 2de paal en Lennert met de reuzekans. Helaas krijgt hij de bal verkeerd op de voet. Weg kans. Dzu toch! Thes speelt wat bitsiger en gaat wat steviger door in de rechtstreekse duels. Dat resulteert in verscheidene vrije trappen in ons voordeel. 33ste minuut. Zoveelste vrije trap voor onze mannen. Korneel op Wout. Donart doorgestuurd. Poging nipt naast! Minuut 35. Floris met het schotje. Keeper kan ontzetten. We pikken de bal weer op een rarara… Vrije trap na fout zoveel…. Korneel met de vrije trap. De keeper plukt de bal. Minuutje later. Aanval Thes over rechts. Waar iedereen een voorzet verwacht, besluit de winger te schieten. Stevige uithaal richting 2de paal. Milan met de zweefsprong. Knappe redding. 39ste minuut. Thes met de aanval. Korneel kan ontzetten en steekt door naar Zeb. Met een Zidanneke zet hij zijn tegenstander in de spreekwoordelijke wind. Meegegeven met Floris die Donart vindt. Schot net naast. Vlak voor de rust een tegenaanval van de thuisploeg. Xander moet achter zijn man aan. Milan komt gepast uit en duikt in de voeten. Daar weerklinkt het rust signaal. Allen naar binnen voor een evaluatie vd eerste time.

3de keer 20. Yorre even rusten. Gerben centraal achter Floris. Kleine position switch vooraan en centraal. Thes komt gedreven uit de kleedkamer. We moeten even bij benen maar de ruimtes tussenin worden meer dicht gehouden. De druk blijft van de thuisploeg komen. 48ste minuut de eerste echte kans. Counter van Zammel. Zeb passt door op Igor. Breed op Floris die voorgooit naar de 2de paal. Donart komt een voetje te kort om binnen te duwen. 2 minuten later kunnen we weer een aanval onderscheppen en tegen prikken. Donart op snelheid door, schot maar over de Looise kooi! Minuut 52. Corner voor Looi. Swinger naar de 2de paal maar Milan kan plukken. Minuut 54. Korneel naar Xander. Doorgespeeld centraal naar Wout. Die ziet Floris vertrekken. Op snelheid en hij wordt een stukje buiten de 16 meterlijn redelijk stevig onderuit gehaald. De ref roept de speler bij hem maar houdt de kaart op zak. Toch raar… Floris zet zich achter de bal en knalt hoog in de hoek binnen…  1-2. Woppa! Thes niet aangeslagen want ze kiezen direct weer de aanval. Op zoek naar de gelijkmaker. Hun winger de hoek in gestuurd, de 16 meter in en afgelegd aan de hoek van de kleine baklijn. Een schot en de bal wijkt licht af waardoor deze een hoge curve krijgt en Milan verrast. 2-2. Alles te herdoen. 57ste minuut. Zammelse actie over rechts. Lennert naar Donart die de vrije ruimte in duikt. Houdt de bal net binnen aan de achterlijn. Richting doel en afgelegd op de vrijstaande Igor die zen eerste reuze kans de kantine in keilt. Jammer! Vlak voor de korte pauze. Mooie kans nog voor onze rakkers. Milan met de uittrap. Senne diep op Igor, pass op Floris maar hij ziet zen schot gekeerd door de keeper. Korte pauze. 2-2 op het bord!

Laatste 20. Lennert af, Yorre op! Na de peptalk zien we dat het geloof er nog in zit. We zetten alles op alles. Scherpe actie van Zeb, die zen mannetje steeds weer in de luren legt. Pass op Yorre die de bal voor de kooi gooit. Kopbal Donart maar over de goal. 65ste minuut. Wout met de kaats op Gerben. Goed doorgestoken naar Floris. Weer krijgt hij een stevige trap. Deze keer betaalt de verdediger het gelag met een geel kartonnetje. (eindelijk!) Floris zelf met de vrije trap. Lage schuiver, keeper moet lossen en Donart is er als de kippen bij om de 2-3 binnen te duwen. Extase langs de zijlijn. Maar het is nog lang. Focus houden jongens. 2 Minuten later kapt Gerben zich mooi vrij. Knap schot en rakelings over. 68ste minuut. Zeb zet zen manneke weer in zijn onderbroek. Hij kan oprukken maar wordt met een vuile fout gestuit. De gele kaart volgt al had het hier ook wel een ander kleurtje kunnen zijn. Jongens toch! Korneel zet de vrije trap en deze wordt in hoekschop gewerkt. 71 minuut, Senne gaat bij een tegenaanval van Thes stevig in duel en haakt dan bewust zijn tegenstander. Klein opstootje tussen Senne en de winger. De ref roept beide spelers bij zich en spelt ze de les. De vrije trap volgt. Voor de goal gezet. Milan komt gepast uit en kan klemmen. Nog 5 minuten. Xander gaat doorjagen op de Thes speler. Snoept hem de bal af en de Thes speler gaat verhaal halen ivm een vermeende fout. Daarbij geeft hij Xander een stevige duw. Gele kaart! De frustratie stijgt bij de thuisploeg. We manen onze boys aan zich daar niet aan ge laten vangen en de focus op het voetbal te houden. 77ste minuut. Floris met de lange bal op Donart. Rush naar voor. Twijfel tussen keeper en verdediger en Donart knalt de frustraties van de wedstrijd in de korte hoek. Onhoudbaar!!! 2-4! Hels gejuich weergalmt van de tribunes, aan de groene kant toch! Uitspelen die handel kerels. Minuut voor affluiten aanval Thes. De spits gaat de 16 meter in en wordt getackled door Korneel. Hij gaat ostentatief neer. De ref wuift het weg. Correcte tackle! Uit het boekje. Tis goed geweest. Het laatste fluitsignaal klinkt. 2-4! BINNEN!!

Conclusie: zeer matig begin van de partij waar we in de eerste helft veel achter de bal moesten lopen. DE 2de dal was steeds voor de thuisploeg en mede door enkele goeie reddingen van Milan bleef de 0 op het bord. De woorden van de trainer onder de rust hebben effect gehad want we kwamen anders uit de kleedkamer. Meer wilskracht en geloof. Ook de tussenruimtes werden beter benut en we gaven minder ruimte weg. Dankzij 2 vrije trappen de voorsprong weer gevonden. En jullie niet laten vangen door het provoceren door Thes. Ook de foutenlast bewijst dat met “slechts” 3 gele kaarten. Knap !! 12 op 12!

zij scoorden: Donart 3x, Floris 1x

zij speelden: Milan, Zeb, Senne, Wout, Xander, Donart, Gerben, Floris, Korneel, Yorre, Lennert, Igor.