Verslag wedstrijd U17B: Zammel vs Ramsel: zondag 18 september 2022.


Matchday! Na de recente 6 op 6 was het vandaag aantreden op onze Zammelse Heidemat. Tegen een gekende tegenstander: Ramsel FC. Met 12 eenheden (2 in leen van de A ploeg: Robbe en Lars L) vangen we de opwarming aan. Onder een bewolkte hemel waarbij de Goden nog twijfelden of ze water zouden sturen, stomen we ons klaar voor deze thuismatch. NA de opwarming komt Lennert vertellen dat hij een blessure heeft opgelopen en niet kan spelen. Om toch 12 mensen te hebben, doen we in allerlaatste instantie beroep op Vince. (ook vd A ploeg). De scheids past het wedstrijdblad nog even aan alvorens de wedstrijd op gang te fluiten. In de regen starten we deze match!

Met de vorige jaren in het achterhoofd starten we voorzichtig aan de partij. Het is even aftasten hoe de tegenstander hierop anticipeert. Na 3 minuten toch een eerste aanval van onze boys. Floris met het schotje, makkelijk opgeraapt door de uitgoalie. We blijven vooruit spelen en na 5 minuten worden we beloont voor onze aanvalsdrift. Floris stuurt Donart weg over rechts. Turbo Donart naar de hoek en met de strakke voorzet voor de Ramselse kooi. Zeb, die voor de gelegenheid op de linksvoor speelt, met de deviatie en prachtig de 1-0 binnen geduwd. Ramsel meteen wakker geschud en ze laten het hier niet bij. Volgende aanval is van hun voet maar de eerste poging gaat hoog over. Na 9 minuten weer een kans voor de bezoekers. Strakke schuiver over het natte veld maar Milan gaat goed plat. De kansen blijven weliswaar voor het bezoekende team. Na 12 minuten wordt onze aanval afgeblokt. De counter is één uit het boekje want de snelle spits neemt het balletje goed mee en schuift het leer onder Milan door. 1-1 ! Deksels toch! 18de minuut. Sander ziet Floris vertrekken en geeft gepast mee. Floris met het schot maar de keeper kan in hoekschop besluiten. Minuut later. Floris wordt mooi aan gespeeld door Senne. Hij ziet Yorre vertrekken en passt de bal richting hem. Yorre snijdt naar binnen en kan niet verzilveren. De goalie ligt in de weg. De rebound is voor de goed gevolgde Donart maar hij schiet jammerlijk naast de kooi. Vlak voor de korte pauze loopt Sander de diepte in. Floris meteen met de assist en Sander werkt droog af. 2-1! Kort even pauzeren. Kleine voorsprong. Even rusten.

De 2de time. Ramsel gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Binnen de minuut moet Milan  ingrijpen. Nette redding. Minuut 24. Senne gaat even door op de aanvaller en de vrije trap volgt voor de bezoekers. De ref roept hem even ter orde en geeft hem een kleine uitbrander. De vrije trap verdwijnt achter de omheining. 2 minuten later. Ramsel met de volgende kans. Goede poging, Milan moet in hoekschop duwen. 29ste minuut. Floris, heel bedrijvig vandaag, krijgt een reuze kans na goed doortikken van Xander. Stevige loeier maar hoog de tribunes in! Na 30 minuten speelt Korneel perfect in op Donart. Hij wordt even gehaakt en de vrije trap is voor ons. Vince zet zich achter de bal en krult deze net naast het doel. Minuut later. Xander met de diepe bal op Vince die als een speer langs de zijlijn crosst. Mooie voorzet op Donart. Net naast geknald. De kansen zijn er . De fans laten zich horen. De sfeer zit er goed in. 33ste minuut. Lange aanval van achteruit . Xander met de ingooi. Sander pikt mooi op en bedient Senne. Op zijn beurt breedte pass naar Korneel. Die kaatst direct naar Lars. Lars lanceert Vince op rechts. Even terug naar Lars die Floris centraal diep stuurt. Floris neemt goed mee en werkt mooi in de hoek af. Keeper kansloos en 3-1. Applaus weerklinkt voor deze gehele actie. Netjes!! 35ste minuut. De goesting is groot bij onze rakkers. Weer zo een kaats-pass spel. Korneel op Robbe, breed op Sander, pass op Donart. Hij wringt zich tussen 2 verdedigers maar helaas brengt de doelpaal redding. Minuutje voor de rust weer een Zammelse kans. Floris zet Donart vrij. Stevig schot maar de keeper klemvast! Rust! 3-1! Even opwarmen binnen. Tijd voor koffie !!

3de stukje. Ramsel komt stevig uit de kleedkamer. Precies of ze hebben peper in hun gat gekregen. Eerste actie na 41 minuten is dan ook voor hen. Schot van ver. Milan met wat moeite. 43ste  minuut. Centrale verre bal op de spits. Als een duiveltje uit een doosje schiet deze naar voor. Milan komt ui maar kan niet verhinderen dat Ramsel de aansluitingstreffer over hem stift. 3-2. We komen weer wat in de match.  3 minuten later goeie kans voor Donart. Helaas wijkt hij te ver uit waardoor zijn schot in het zijnet belandt.  47ste minuut. Milan met de uittrap. Robbe speelt door op Donart. Knap schot maar afgeweken op de verdediger en corner. Minuut 53. Aanval van onze boys. Zeb snijdt goed naar binnen op aangeven van Xander. Mooie poging maar de keeper raapt op. Hij gooit direct uit en Ramsel zet de tegenaanval op. Diepe bal en onze verdediging in hun blootje gezet. Milan verkleint de hoek maar toch weet de spits de 3-3 onder hem binnen te schuiven. Zo jammer! Toch wel een opdoffer. 2 minuten later krijgen we een goeie kans. Zeg maar een reuze kans! Actie van Floris na inspelen Yorre. Breedte pass op Zeb die meteen uithaalt. Net over de vijandelijke kooi. Dzu! Volgende kans is dan weer voor Ramsel. Diepe doorsteker maar deze keer zorgt Lars voor kalmte en rust en kan hij ontzetten. En dan 2 minuten voor de korte pauze krijgt Ramsel weer een reuze kans. Na een corner blijft de bal wat hangen. Na wat benenspel kunnen we uiteindelijk ontzetten en weg werken via Senne en Lars. Pfff, dat was close. Rusten beslist de scheids! 3-3.

Laatste 20. Na de peptalk begingen we aan dit “slotkwartier”. Binnen de minuut stuurt Floris Donart weg. Hij blijft ijzig kalm en legt de 4-3 in de benedenhoek. 2 minuten later kan Sander Yorre de hoek in sturen. Yorre met de versnelling maar de Ramselse back denkt daar even anders over. Stevige tackle en de ref is onverbiddelijk. Gele kaart!! Terecht. De vrije trap zeilt naast. 67ste minuut. Zeb breed op Robbe die Yorre ziet vertrekken. Goeie verre bal. Voorzet op Donart maar op de doelman. De bal verdwijnt over de achterlijn. Hoekschop. Floris met de corner en aan de 2de paal kan Sander rustig binnen tikken. 5-3. De drive is terug en het is één en al Zammel dat de klok slaat nu. De veer lijkt gebroken bij de bezoekers. 72ste minuut. Corner met Floris. Stevige kopbal van Robbe. De keeper haalt hem vanonder de deklat. De “OOHHH’s en de AAHH’s “ weerklinken over het veld. Minuut later. Het gaat snel nu. Zeb met de uitgelezen kans, keeper ertussen! De rebound is voor Donart maar een Ramsels voetje zorgt ervoor dat de bal in hoekschop verdwijnt. Corner wordt weggewerkt. Zeb kan de bal terughalen (stevig geduelleerd). Mooi meegegeven met Floris die de hoek in loopt. Voorzetje naar Yorre. Goeie aanname en uiteindelijk kan hij het leer in 3 tijden voorbij de doelman in het mandje duwen. 6-3. Minuutje 77. Sander met de 1-2 met Robbe. Hij zet zich goed door richting doel. Hij legt gepast af op Floris die de 7-3 binnen knalt. Prachtig. 79ste minuut. Goed samenspel tussen Floris en Sander. Slingeractie en de 16 meter jn. Net voor het schot blokt de verdediger de kans. Donart die goed gevolgd is, kan het kadootje rustig binnen duwen. 8-3 weliswaar. 80 ste minuut. Ramsel komt niet meer in het stuk voor. Ook de volgende kans is van Zammelse makelij. Korneel met de snelle interventie naar voor. Donart kan oppikken met bedient de meegelopen Sander. Zijn poging gaat voorlangs. We zijn kort bij affluiten. 80+1. Senne kaatst op Floris. Hij pakt een 10 tal meter en besluit maar eens uit te halen vanop 20 meter. De bal heeft de goeie curve en botst net voor de doellijn, en de keeper zijn handen, stuitert weer omhoog en verdwijnt in het doel. 9-3. Extase lang de zijnlijn. Wat een dolle 20 minuten zeg. Einde wedstrijd. Dikke zege en 9 op 9!!!

conclusie: sterk begin waarbij de verdiend op voorsprong kwamen en konden uitbouwen naar een 3-1 ruststand. Mindere start van de 2de helft waarbij we de bezoekers terug en bijna op voorsprong lieten komen. Goed herpakt en na de 5-3 was de ban gebroken en in 20 dolle minuten werd de voorsprong verder uitgediept. Dikke match mannen. Het feestje na de match sprak boekdelen! Proficiat!

Zij scoorden: Floris 3x, Donart en Sander 2x, Zen en Yorre 1x.

Zij speelden: Milan, Zeb, Senne, Lars, Xander, Donart, Sander, Floris, Korneel, Yorre, Vince, Robbe
Lennert speelde (op eigen vraag) niet omwille van de blessure. Veel beterschap Leo!