Verslag competitiewedstrijd U15 Zammel vs KV Bonheiden. Woensdag 27 april 2022 om 19u.

Matchday! Eindelijk! De zoveelste uitgestelde wedstrijd die we nu kunnen spelen op ons eigenste Zammel. Met een volledige kern (uitzonderlijk) komen we toe op de heilige grond. Voor deze laatste avondmatch zijn de supporters weer talrijk toegestroomd. Met een lekker zonnetje, dat best wel storend blijkt te zijn tijdens de wedstrijd, warmen onze rakkers op. We spelen op het A veld want er is nog een wedstrijd op het B veld van onze U13. De heenmatch in Bonheiden was een pittig duel tussen 2 aanvallende teams dat eindigde op 1-1. We zaten vol vertrouwen na onze winst van vorige woensdag in Hallaar. 0-1. Dus alles zat goed voor een avondje Zammel. Just do it!

Start. We zijn amper gestart of de ref fluit al voor een fout van de bezoekers. Binnen 30 seconden krijgen we een 2de vrije trap. De ref zit er bovenop en laat zien dat hij die kleinere foutjes gezien heeft. Helaas leveren de spelhervattingen niets op. KVB krijgt na 3 minuten ook een vrije trap na een stevige tussenkomst van Floris. Daarmee laten we voelen dat we ons niet gaan laten doen. 6de minuut. Hoekschop KVB. Goed voor doel gedraaid maar Milan is niet van plan om er ene binnen te krijgen en plukt de bal uit de lucht. Minuut later. Tegenaanval Zammel na goed inspelen van Wout. Floris met de rush en de actie. Hij zet zich goed door op zen directe tegenstander die toch heel aanhankelijk is. Voorzet naar Donart maar onze nummer 6 keilt het leer over de goal. OOOOHHH!! Minuut 9. Vrije trap met Korneel. Ver naar Floris. Goed doorgedraaid en een sprint naar de zijlijn. Voorzet voor doel en Donart plaatst de bal naast de bezoekende kooi. 2 minuten later. Aanval KVB. Senne met de stevige tackle en vrije trap tegen. Mooie plaatsbal van de nummer 10 bovenop de dwarsligger. Gelukske. Minuut 12. Prachtige inworp van Xander op Dante. Mooi mee genomen van onze 9. Lijntje aflopen en voorzetten. Floris in het pak en hij komt een teentje te kort om de 1-0 te potten. De supporters trekken zich de haren uit het hoofd. So close!! Veel werkkracht maar de laatste pass ontbreekt. Op slag van de korte pauze. Tegenstoot KVB. Verre bal in de hoek. Sander moet erachteraan. Goeie kap van de winger en dito voorzet. De bal slingert naar de 2de paal. Milan onder de bal door. Aan de 2de paal lepelt de spits de 0-1 binnen. Zuur!! Snel ff rusten dan maar.

2de deel. Senne en Xander even rusten en Jano en Zeb in het team. Voorzichtig begin van dit deel. We moeten op zoek naar de gelijkmaker en KV Bonheiden trekt achteruit. Ze laten ons komen maar blokken onze aanvallen goed af. Het initiatief is voor onze boys. Moeilijk voetballen en als we er dan toch een keer doorkomen, worden we foutief afgestopt. Om horendol te worden. De ref heeft zijn handen vol om de foutenlast bij de bezoekers te blijven volgen. Soms laat hij zelfs doorspelen. Wss door de laagstaande zon zeker. Het gemor langs de zijlijn neemt toe. In de 26ste minuut is het Floris, die op aangeven van Korneel een kogel kan lossen maar de defensie blokt de kans af. Minuut 28. Goei kaatske van Jona naar Zeb. Breed gelegd op Floris die Dante diep stuurt. Mooie diepe bal. Dante met de snelle run naar voor. Achtervolgt door de winger. Die kan niet anders dan Dante foutief af te stoppen. De scheids toont hem terecht het gele kartonnetje. (de nr 4). Korneel met de vrij trap naar de 2de paal waar Jano hem terug legt op Wout. Zijn schot gaat rakelings over doel. 32ste minuut. Sander met de actie na goed inspelen van Lomme. Hij snijdt binnen en lost een schot. Geblokt door de verdedigers. De rebound is voor Jona die een raket lost naar doel. De bezoekende goalie met een extreem knappe redding. Hoekschop! Deze zwaait voorbij alles en iedereen. Het geluk is nog niet geheel aan onze kant. KVB komt tegen het einde van deze 20 minuten terug meer opzetten. 36ste minuut. Een poging van ver maar Milan staat goed opgesteld. Minuut 38. Snelle tegenprik van KVB. Mooie 1-2 en de rechtse winger kan versnellen. Goeie voorzet en de spits met een stevige loeier rond de penaltystip en het leer scheert rakelings langs de doelpaal. PFFF!! Vlak voor tijd. Lomme met de goede controle. Afgelegd op Floris. Schot over doel.  De scheids besluit voor de rust te fluiten. Een nog steeds kleine achterstand op het scorebord. Onze rakkers gaan al morrend de kleedkamer in!

3de bedrijf. Lomme en Jona even op het bankje. Xander en Senne terug tussen de lijnen. KVB voelt de druk die we uitvoeren en binnen 4 minuten hebben zij al enkele fouten moeten toestaan. In de 44ste minuut krijgen we op een van die fouten de kans om vanop een mooie plek de vrije trap te zetten. Floris zet zich achter de bal en plaats de bal prachtig naar de goal. Het leer bots op de onderkant van de dwarsligger en botst wel of niet achter de lijn het veld in. Jano met de rebound op de keeper. Protest van onze mannen omdat de bal achter de lijn zou geweest zijn. De ref geeft geen krimp, hij kon dit onmogelijk zien ook en de VAR is niet aanwezig en doellijn  technologie is nog niet van toepassing in de jeugdreeksen. Dus hier kan geen uitsluitsel gegeven worden. Helaas blijft het 0-1 maar de kansen zijn er wel. Minuut 46. KVB met een aanval. Goed door het midden gespeeld. Milan komt goed uit maar lost de bal waardoor KVB de rebound bijna kan benutten. Gelukkig is Korneel goed gevolgd en veegt hij de bal van de lijn! Een Alderweireldje!! (zie WK 2018 Belgium vs England).
Het gaat vlug nu. 2 minuten later een corner van onze mannen. Floris duikt in het pak en kan afwerken op doel. Helaas wordt ook hier de bal van de lijn geveegd.  50ste minuut. Corner Zammel. Hoge bal die voorbij het doel vliegt. Sander pikt op en knalt op doel. De KVB keeper gaat goed plat. 54ste minuut. Zeb speelt goe in op Xander. Passje naar Wout die Floris doorstuurt. Pass op Sander die zich van zen directe man ontdoet en alleen op doel af kan gaan. Hij wordt stevig aan zijn truitje getrokken en de ref fluit fout. Heel Zammel schreeuwt om de rode kaart !! Maar de ref houdt deze op zak! Onbegrijpelijk!!! (laatste man = altijd rood.) Zelfs al zou de referee geel hebben gegeven, dan nog moest de KVB speler eraf want dan was het zen 2de geel! Onze T1 gaat los door het dak! 67ste minuut. De sfeer op het veld wordt bitsiger na die bewuste fase. Aan beide kanten laten de spelers het voetje hangen of wordt er stevig geduwd! Wat de ref in de eerste helft goed deed, is nu onzichtbaar geworden. Vrije trap KVB. Draaibal naar doel en Milan met de save!  Hij kan niet klemmen en de geloste bal wordt door de spits tegen de paal geknald. Minuut 68. De zoveelste fout van KVB. Als Zeb de bal wil pakken, trapt de nr 9 van de bezoekers de bal weg. Ook hij verdwijnt in het  boekje van de ref. Spelbederf heet dat. Dan maar kort weer ff rusten en de gemoederen wat bedaren. Focus mannen, focus op de match en niet op de spelers. Nog steeds 0-1. Kom op jongens. De fans laten ook van zich horen want ze weten dat er veel meer in zit.  Op naar de laatste 20 minuten boyz!

The last ride! Jona blijft op de bank. Heeft te veel last aan de pols. Ook Sander neemt plaats op de bank. Last aan het dijbeen. Senne er weer op. Minuut 61. Opstootje langs de lijn als Senne de bal wil gaan halen voor de inworp. De KVB speler blijft op de bal liggen en Senne probeert deze toch te pakken. De nr 10 (kapitein) komt aangesneld en geeft Senne een stevige duw. Ook hij krijgt een schelleke kees onder de neus geduwd. Had ook rood kunnen (en mogen) zijn. 63ste minuut. Corner voor KVB. Scherp voor doel maar naast geknald. Minuut later. Vrije trap voor de bezoekers na een toch wel stevige fout van Senne. Hij pakt zen 5de gele kaart. Voor de korf gedraaid, Senne werkt weg.  Minuut 70. Wissel Zammel. Sander wordt weer in de strijd gegooid. Lomme, leeg gespeeld, mag rusten. Bij de spelhervatting een snel uitgespeelde tegen aanval waarbij de spits Korneel wegduwt. Maar de scheids gebaart van krommenaas. De spits mag alleen op Milan af, Senne en Xander in de achtervolging. Maar de KVB speler is supersnel , omspeelt de uitgekomen Milan en knalt zen frustraties snoeihard tegen de touwen. 0-2! De festiviteiten op 10 minuten van affluiten bij Bonheiden gieren over het veld. Minuut later. Wout met de goede kaats op Sander, die nu in de pin speelt, doorgedraaid en de 16 meter in. Hier wordt hij gesandwished door 2 verdedigers en tot ieders verbazing laat de ref spelen ???? Zelfs de bezoekende staff zag de bal op de stip. Alle respect voor de referees maar deze man is ff het noorden kwijt. Het spel wordt bitsiger en de sfeer grimmiger. Dit hebben we nog nooit mee gemaakt. Minuut 72. De tijd dringt. Counter van KVB. De spits loopt zich vrij en ontdoet zich van Xander. Alleen richting doel en Milan komt goed uit. Hij wil de bal stiften maar onze goalie staat goed op te letten en voorkomt de 0-3. 2 minuten later een aanval van Zammel. Dante met een goed schot. Keeper pakt. 77ste minuut. Counter Zammel. Donart naar Floris die Sander ziet vertrekken. Goeie steekbal en Sander vecht zich een weg naar doel. Een schot, knuckle ball, over de goalie en de aansluitingstreffer is een feit. 1-2. Een hels gejuich weerklinkt over het veld.  Toeters en bellen zijn hoorbaar langs de zijlijn. De gezangen worden aangeheven om onze knapen vooruit te sturen. 78ste minuut. Zeb heeft te veel commentaar naar de wedstrijdleiding toe na een vermeende fout op de KVB speler. Ook hij mag een geel kaartje in ontvangst nemen. 81ste minuut. Laatste aanval Zammel. Schot van Wout wordt gekeerd door de keeper. De bal wordt weg gewerkt. Jano pikt halverwege op en besluit op doel te knallen. De bal kaatst van zijn voet en onbedoeld komt deze bij Dante terecht die het leer mooi dood legt. Hij kapt naar binnen en gaat over het uitgestrekte been van de KVB verdediger. Strafschop!!! De ref legt de bal terecht op de stip. De Bonheidse trainer vloekt en tiert op zen verdediger. Korneel neemt zijn verantwoordelijkheid. De bezoekende spelers proberen hem te provoceren en te misleiden. Dat resulteert nog tot wat duw en trekwerk alvorens Korneel de penalty kan nemen. Koelbloedig trapt hij de 11 meter staalhard in de winkelhaak en de 2-2 staat op het bord. De scheids fluit voor einde wedstrijd. DE KVB spelers gefrustreerd tegen het tarmak. Feestje aan Zammelse zijde. Op 3 minuten tijd van 0-2 naar 2-2. Zalig. De beide délégé’s moeten dan nog de 2 kemphanen (Senne en de kapitein van Bonheiden) uit elkaar halen en tot bedaren brengen. Voetbal is emotie zeker!! Desalniettemin hebben we gevochten voor elke meter grond en is dit een meer dan verdiend punt. Feest bij alles wat groen-wit is. Treurnis bij de bezoekers. De supporters worden nog gegroet zoals het hoort. Bedankt boys, bedankt supporters.

conclusie: een pittige wedstrijd met veel fouten (35-65) waarbij er meerdere kaartjes hadden kunnen vallen. Matige eerste helft met tijde slecht voetbal en veel verloren ballen. Veel inzet in de 2de helft. Betere combinaties en passes. De uitbrander in de kleedkamer heeft geholpen. Goed blijven werken en de kopjes niet laten hangen na de 0-2. Op karakter een punt afgedwongen. Fier op jullie gasten !!! Toppers!! De Zammelse staff is trots op jullie!

zij scoorden: Sander en Korneel 1x

zij speelden: Milan, Zeb, Senne, Wout, Lomme, Donart, Jano, Xander, Dante, Sander, Floris,
                       Korneel, Jona.