04/02/24 KFC Zammel - FC Netezonen 1-0

04-02-24           KFC Zammel – FC Netezonen   1 – 0

 

Een rasechte derby is het wel niet echt , wegens twee verschillende gemeentes , maar qua afstand zitten we wel het kortst bij elkaar . Het zorgt meestal ook wel voor een gespannen sfeertje , vooral tussen de supporters die elkaar vaak ook kennen van de dagelijkse werk of woonsituaties , en zich voor een tijdje als winnende supporter willen voelen . Zammel start goed en heeft het betere van het spel gedurende de eerste 25’ , daarna komt Netezonen wel beter in het ritme en wordt de wedstrijd evenwichtiger. Rond de 19’ een eerste schuchtere poging van zammelse zijde , het schot van Siebe Cuypers mist kracht en richting . Meteen daarna opnieuw zammelse dreiging , Marijn Gielis kapt en draait maar kan niet tot een schietrijpe kans komen , speelt in op Robbe Hoofmans , maar ook hij loopt zich te pletter op de eindhoutse verdedigers . Op het halfuur , tweemaal in 1 aktie , gevaar van laakdalse kant , Lander Verbist komt evenveel keer goed tussen . Veel duels op het middenveld vooral , met af en toe toch een poging op doel , zo komt jongeling Donart Hoti op de 38’ tot een kansje , zijn schot wordt door de doelman gepareerd . Beide verdedigingen blijven voorlopig de bovenhand hebben en het is dan ook niet onlogisch dat we gaan rusten zoals we begonnen zijn , 0 – 0 . Ook na de rust hetzelfde spelbeeld , veel gevechten op het middenveld en de verdedigingen die het goed gesloten kunnen houden . Even voorbij het uur nog maar eens een knap gestrekte bal (hij verstuurde er vandaag zo verschillende ) van Gregory Vandewouwer op Robbe Hoofmans , Robbe plaatst naast . Een bijna identieke fase zal uiteindelijk succes kennen .

Weer Gregory met een strakke bal op Robbe Hoofmans , die ietwat gelukkig , via een carambole op een blauwgekleurd been , in balbezit blijft hetgeen uiteindelijk de perfecte een twee zal blijken en Robbe op weg zet naar de onverwachte maar daarom niet onverdiende 1 – 0. We zijn dan al in de 87’

belandt en dus nog maar weinig tijd voor Netezonen om dit recht te trekken .

Uitgezonderd een schot in de 92’ kan blauw wit geen kansen meer in elkaar boksen zodat de drie punten in zammel blijven. Proficiat jongens , het erin blijven geloven en de nul op het bord houden hebben vandaag de overwinning over de streep getrokken . Volgende zondag volgt de door de sneeuw uitgestelde wedstrijd van 21 januari , thuis tegen Wiekevorst dat vandaag ietwat verrassend onderuit ging tegen Ranst B , en of die zullen gemotiveerd zijn . Opgelet , gezien het beginuur van januari , zal de wedstrijd zondag aanvangen om 14:30 u .