03/03/2024 Olen United - KFC Zammel 3-3

 

 

 

03-03-24          Olen United  – KFC Zammel   3 – 3

 

Na de late zege vorige week , over Bouwel , mochten we zelf het gevoel ervaren van een laat puntenverlies. Weliswaar hielden wij nog een punt over , wat gezien de moeilijke tegenstrever , helemaal geen slecht resultaat is .

Natuurlijk wil je een voorsprong  vijf minuten voor affluiten mee naar huis nemen. Vier minuten ver en foutieve tackle op Marijn Gielis , strafschop die feilloos omgezet wordt door Marijn , 0 – 1. Amper een minuutje later wordt een corner stevig ingekopt , doelman Lander Verbist brengt redding op de doellijn . De thuisploeg dreigt maar wordt niet echt gevaarlijk doordat er toch iets te vaak de lange bal gehanteerd wordt , die bovendien zelden goed terechtkomen . Wijzelf steken wel wat aanvallen in elkaar maar de verdedigingen houden stand . Na 29’ vangt Lander Verbist een lange bal , gehinderd door een olenaar , de gelijkmaker wordt afgekeurd . Op het halfuur , bij een zammelse corner gaat Shani De Vos iets te fel door op de doelman , fout akkoord , maar de reactie van Faes hoort ook niet , daar waar verwacht wordt dat beide spelers een geel kartonnetje zouden te zien krijgen , wordt het tweemaal rood . We gaan door met 10 tegen 10 . Op de 34’ heeft Lennert Deceuster een knappe ingeving , van iets voorbij het midden ziet hij de doelman wat ver uit zijn goal staan , een verre lobpoging van Lennert , de doelman kan nog net met de vingertoppen aan de bal om de goal te voorkomen .

Op de 40’ twee serieuze missers van onze kant , in de kleine backlijn nog willen terugleggen op de doelman , die ontzet ook niet en er kan simpel worden gelijkgemaakt , 1 – 1 . Bij dreiging en onder druk in de kleine backlijn is het niet verboden om de bal te ontzetten he jongens . Het duurt echter niet lang of de ploegmaats schieten ter hulp om dit blundertje op te vangen . Prima steekballetje van Lennert Deceuster op Marijn Gielis , Marijn besluit met een mooi stiftertje over de doelman , 1 – 2 . Uiteraard start Olen sterk aan de tweede helft om de achterstand op te halen , 51’ ver en een moedige poging van ver , Lander Verbist brengt met de vingertoppen en met lichte hulp van de doelpaal redding . Amper drie minuten later laten we toch te makkelijk onze gevarenzone infiltreren , en dat kost ons de 2 – 2 .

De reactie van zammel volgt meteen , schot van Lennert Deceuster , Marijn Gielis kan net niet op doel devieren. Weer 3’later speelt Lennert in op Marijn , hij besluit voorlangs . Het is maar uitgesteld , want als Marijn een minuutje later diep voor doel wordt aangespeeld , kan hij de doelman omspelen en de 3 – 2 aantekenen. Olen steekt nog een tandje bij en tot vijf minuten voor affluiten kunnen we het vrij goed in de hand houden en zelfs enkele keren gevaarlijk tegenstoten . Op de 85’ diep oprukken van Olen , klein trekfoutje achteraan en de bal gaat op de stip . Bouquillon laat deze kans niet onbenut en laat Lander Verbist kansloos , 3 – 3 . De vrij talrijk opgedaagde toeschouwers kregen een spannende wedstrijd te zien , gespekt met zes doelpunten . Het belooft nog een leuk seizoenseinde te worden in 4 F , niet alleen zit Rauw nog steeds Houtvenne op de hielen voor de kampioenstitel , maar ook de race voor een eindrondeticket belooft nog veel spanning , met Tongerlo , Olen , Bouwel , Heultje en onszelf zijn er nog 5 teams in de running voor nog drie plaatsjes in de eindronde . Volgende zondag alvast weer een rechtstreeks duel voor zo’n ticket , als we de vrienden (uitgezonderd de wedstrijd zelf) van Tongerlo over de vloer krijgen . Ongetwijfeld weer een wedstrijd met veel oeh’s en aah’s .