24/03/2024 KFC Zammel - VC Immer Oost 2-0

 

 

 

24-03-24           KFC Zammel – VC Immer-Oost   2 – 0

De ontknoping in de strijd voor een eindrondeticket nadert en elk puntenverlies is er teveel aan . Belangrijk dan ook dat de wedstrijden tegen de ploegen die eigenlijk al langer uit die race getuimeld zijn , gewonnen kunnen worden . Immer Oost is ook een van die ploegen die eigenlijk niets meer te winnen heeft en de opdracht voor onze jongens is dan ook duidelijk.

We tonen meteen onze intenties en op de 6’ als Gregory Vandewouwer een bal voorzet die doorschiet tot bij de mee opgerukte Vince Van de Weyer , moet zijn schot van de lijn gekeerd worden. Zammel heeft de bovenhand en kan Immer Oost ver van het eigen doel houden . Even voor het kwartier zet Vince Van de Weyer voor tot bij Gregory Vandewouwer , die haalt uit maar het schot wordt geweerd , in de herneming besluit Robbe Hoofmans net naast . Ondanks het lichte overwicht van zammel sluipen er toch ook regelmatig slordigheden in het spel zodat beloftevolle akties niet resulteren in doelrijpe kansen .

Op de 33’ een mooie combinatie over enkele pionnen , voorzet Gregory Vandewouwer , Kenzo Laenen kan net niet bij de bal. Drie minuten later een corner van Lennert Deceuster , die hoog ontzet wordt , Gregory pakt de vallende bal in volley , te veel roodhemden in de weg naar het doel. 40’

gespeeld als Kenzo Laenen goed doorsteekt op Robbe Hoofmans die de bal net niet genoeg op snelheid kan meenemen zodat een verdediger het gevaar nog kan bezweren . Even voor het rustsignaal wordt Matse Mellebeeckx diep gestuurd , niemand aan de tweede paal om zijn voorzet te beantwoorden . Vrij vlug na de herneming van de wedstrijd , een corner voor zammel , de ingevallen Jef Peeters raakt de bal niet voldoende zodat deze maar net naast de verkeerde kant van de paal valt. Dan volgen weer enkele mooi opgezette akties die niet resulteren in het openen van de score. Op de 49’ een goede combinatie over rechts , de scherpe voorzet van Robbe Colson wordt onderschept . 52’ een prima pass op Robbe Hoofmans die op de doelman besluit . Op de 54’ lukt het dan toch , een voortrekken van Vince Van de Weyer richting Robbe Hoofmans , die verward de doelman door de kopbal niet aan te gaan , zodat de voorzet aan de tweede paal binnenwaait , eindelijk 1 – 0 . We blijven mogelijkheden versieren maar verzuimen om de kloof uit te bouwen . Matse Mellebeeckx legt op de 59’ panklaar voor Gregory Vandewouwer , Greg duwt de bal naast de verkeerde kant van de paal. Op het uur kans voor Lennert Deceuster , ook hij besluit naast. Op de 64’ wordt Robbe Hoofmans nog eens in stelling gebracht , die besluit ietwat overhaast in het zijnet . Zelf de kansjes niet benutten bij een krappe voorsprong kan gevaarlijk zijn om tegen een counter aan te lopen. Bijna mochten we dat aan de lijve ondervinden , het tot dan toe ongevaarlijke Immer Oost komt plotseling tot enkele kansjes . Op de 73’ op corner trekt Van den Brande de bal achterwaarts over de lat . Er is dan ook nog een appél voor strafschop maar de val van Haesendonckx is te opvallend , zodat scheidsrechter Mulders het beoordeelt als een schwalbe. Bij een voorzet kan nogmaals Haesendonckx vrijstaand inkoppen, maar ook hij viseert de verkeerde kant van de goal . In die paar minuten tijd had onze voorsprong makkelijk ongedaan kunnen gemaakt zijn , gelukkig voor zammel kwam het niet zover. Hoog tijd wel om terug het overwicht te herstellen . Op minuut 79 goed afleggen van Robbe Hoofmans op Matse Mellebeeckx , de doelman voorkomt de 2 – 0 met de benen. De geruststellende tweede treffer komt er dan toch als Lennert Deceuster goed inspeelt op Matse Mellebeeckx , die legt al even mooi klaar voor Gregory Vandewouwer die binnenschiet , 2 – 0 en hier zien we Immer Oost niet meer van herstellen . Een verdiende zege tegen een eigenlijk onmondig Immer Oost dat waarschijnlijk mede door de terreinperikelen niet echt een vuist kon maken . Als mooi extraatje vindt u onder dit verslag enkele gefilmde intervieuws van Geert Grooten , beheerder van de facebookpagina ‘Sport van hier’. Bedankt voor het bezoek aan onze club , Geert. Ook bedankt Glenn Wouters , die Geert ondersteunde bij het filmen .