21/04/2024 KFC Zammel - KSAV St Dymphna 2-1

 

 

 

21-04-24           KFC Zammel – KSAV St. Dimpna   2 – 1

 

We zagen vorig weekend Tongerlo ten onder gaan op St. Dimpna , zodat hen vandaag onderschatten een zware fout zou zijn . De bijzonder jonge centrumploeg koppelt hun technische vaardigheden aan een gezonde dosis vechtlust . Onze mannen starten echter geconcentreerd en nemen de wedstrijd in handen , al na 1’ een eerste kansje maar de kopbal van Robbe Hoofmans gaat via de bovenkant van de lat over . Vijf minuten later een combinatie door het midden , het schot van Kenzo Laenen mist het kader . Ook Dries Pauwels gaat zijn kans , bal veroveren en uithalen , ook zijn poging mist doel op de 8’ . Weer 3’ later een lange hoge pass van Kenzo op Vince Van de Weyer , goede aanname op een lastige bal , ook zijn afsluitend schot gaat ruim naast al zat de doelman er voor alle zekerheid met een handje tussen .

Op het kwartier kan KSAV toch eens uitbreken , het schot hobbelt ook voor hen aan de verkeerde kant van de paal naast.  Zammel is niet onder de indruk en knutselt de volgende kans in elkaar , aktie Kenzo Laenen , eentweetje centraal voor doel , de doelman moet zijn schot pareren . Op de 24’ een vrijschop van Kenzo Laenen , het zit niet mee want de bal ploft tegen de paal . Twee minuten later moet de SAV doelman redding brengen op een schot van Robbe Hoofmans . Even voorbij het halfuur , toch even schrikken als ook een schot van St. Dimpna tegen de paal belandt . Zammel reageert meteen , Dries Pauwels legt klaar voor Marijn Gielis , maar teveel benen in de baan van het schot . Op de 35’ is het eindelijk zover , de bal valt goed voor Kenzo Laenen , het staat nu wel verdiend 1 – 0. Vijf minuten later draait Dries Pauwels de bal op de lat , de doelman moet de herneming van Kenzo Laenen blokken . Even voor affluiten nog Robbe Hoofmans maar die stuit alweer op een attente doelman . Kansen genoeg dus voor een ruimers voorsprong bij de rust maar we moeten het doen met een nipte 1 – 0. Al is de overmacht bij de herstart iets minder duidelijk , toch zij de eerste kansjes weer voor zammel . Afleggen Van Kenzo op de ingeschoven Cisse Biesemans , schot Cisse maar de goalie pakt ook nu uit met een goede save . Amper 2’

later gaat Cisse Biesemans opnieuw zijn kans maar dit keer is zijn schot te hoog gericht . Daarna geven we de wedstrijd eigenlijk een beetje uit handen en geven we onze tegenstrever de kans om wat meer ten aanval te trekken.

Gevaarlijk spelletje met een nipte voorsprong , een balletje kan immers zomaar eens verkeerd vallen en tot een tegengoal leiden . Zover komt het gelukkig niet en als op de 80’ Rune Raeymaekers een goede pass verstuurt op Robbe Hoofmans , die gooit lekker voor en Kenzo Laenen kopt de 2 – 0 binnen . Geruststellend zou je denken , en toch moet er nog enkele malen gebibberd worden aan de zijlijn . Vijf minuten voor affluiten moet Lander Verbist in twee tijden redding brengen op corner . Een minuutje later kopt Vanlommel echter de 2 – 1 binnen en krijgen we het nog onverwachts warm. Even voor affluiten een hoge bal voor doel , Lander uit zijn kooi en een verdediger die wat hindert op de hoge bal , de aanstormende SAV speler ziet zijn kans en gooit zich ook in de strijd , Lander moet in twee tijden ingrijpen .

Consternatie op de zwart witte bank want zij zien een fout van onze doelman op hun inlopende speler . Scheidsrechter De Volder wuift hun penaltyclaim weg en het blijft 2 – 1 . Wat een , gezien de vele kansen in de eerste helft , een ruimere zege had moeten worden , deed ons hier en daar nog nagelbijten . Toch moeten we besluiten dat de zege verdiend en deelname aan de eindronde een feit is . Tongerlo liet ook vandaag de punten verloren gaan en de kloof voor de begeerde vijfde plaats is voor hen onoverbrugbaar geworden .

Proficiat mannen , drie seizoenen op rij eindronde spelen , mooi . Volgende week zondag nog een duel op Heultje om de reguliere competitie af te sluiten en daarna uitkijken naar de tegenstrever(s) die we treffen in de nacompetitie . De datums die gereserveerd zijn door het Competitions Departement Voetbal Vlaanderen zijn zondag 5 mei, donderdag 9 mei

(Hemelvaart) en de zondagen 12 en 19 mei. De trekking heeft plaats begin mei . We houden jullie op de hoogte !!