18/02/24 VV Laakdal - KFC Zammel 0-6

 

 

 

18-02-24 VV Laakdal – KFC Zammel 0 – 6

 

Niet alleen onze restaurantdag was vandaag een succes , ook onze verplaatsing naar Laakdal bleek een voltreffer. Door enkele afwezigheden wegens gele schorsing (Lander Verbist en Robbe Van den Eynde) en het skiverlof van Robbe Hoofmans waren er weer volop kansen voor onze jonge gasten . Bovendien mocht Mathias Boonen onder de lat , door het vrijgezellenfeest van Jamie Leuwers die niet meteen fris op de bank ging zitten voor eventuele noodgevallen . Mathias met zijn nog net niet 18 jaar, nog maar eens een beloftevolle speler van onze U 21 doos. Mathias kreeg weinig kans om zich te tonen en zou een rustige zondagnamiddag beleven . We verzinnen niet en starten met veel vertrouwen aan de wedstrijd , na 5’ aktie van Vince Van de Weyer , scherpe voorzet en Marijn Gielis, die hem in volley over de doelman binnenpegelt de 0 – 1, is van begin tot einde van prima kwaliteit . Amper een minuut later , pass Donart Hoti op Marijn Gielis , 0 –2 . Het loopt lekker , even voorbij het kwartier een voorzet van de hardwerkende Kenzo Laenen , inkoppen Matse Mellebeeckx , via de paal tot bij alweer Marijn Gielis en zijn hattrick is weer volledig , 0 – 3. Twee minuutjes later is Marijn de aangever , Vince Van de Weyer besluit over doel . Laakdal biedt te weinig om voor gevaar te zorgen en onze jongens blijven de aanvalstrom roffelen . Even voor het halfuur nog twee kansjes , eerst Marijn Gielis die de doelman tot een puike save dwingt , daarna Vince Van de Weyer die op wandel gaat en maar net naast besluit . Op minuut 37 goed inspelen van Kenzo Laenen op Matse Mellebeeckx die klaarlegt voor Marijn , de doelman kan in eerste instantie nog redding brengen maar de goed gevolgde Donart Hoti is onverbiddelijk en scoort zijn eerste goaltje in het eerste elftal , zijn vertrouwen groeit elke wedstrijd . We gaan rusten met een riante 0 – 4 en we mogen ervan uitgaan dat de drie punten binnen zijn .

 

 

 

Meteen na de rust op de eerste corner inkoppen , goede reactie van de doelman maar die heeft de pech dat hij de bal op een eigen verdediger duwt , via die verdediger op de hielen van de andere verdediger Vansant en via diens voet verdwijnt de bal net over de doellijn , hoeveel pech of geluk , naargelang voor welke kant je supportert kan je hebben . We mogen de 0 – 5 beschouwen als een laat valentijnsgeschenk . De 0 – 6 knutselen we opnieuw zelf in elkaar , goed inspelen op Marijn Gielis die mooi teruglegt op Donart Hoti die meteen zijn tweede goaltje meepikt . Op de 57’ oprukken van Michael Marien , voorzet op het hoofd van Marijn Gielis die naast kopt , dit heeft hij al beter gedaan . Even later mag er nog een 17 jarige zijn debuut maken , Robbe Mellebeeckx mag onze kapitein en sturende kracht Shani De Vos komen vervangen , Shani wordt met een luid applaus van ons weer talrijk aanwezige publiek bedankt voor zijn al sterke seizoen . We hebben dan even een kansarme periode tot op de 74’ Matse Mellebeeckx nog eens de turbo opendraait , verre pass naar de 2de zone op Vince Van de Weyer , afleggen op Donart die op de doelman besluit . Vier minuutjes later kapt Kenzo Laenen zich vrij , net niet genoeg ruimte om zijn kans te gaan , speelt in op Matse Mellebeeckx die voorlangs trapt . Weer 4’ verder , inspelen van Lennert Deceuster op opnieuw Matse die op de doelman schiet . Doelman De Smedt vindt 6 tegengoals duidelijk meer dan genoeg want ook op de 83’ brengt hij nog redding op een schot van Donart Hoti als die wordt vrijgespeeld door Lennert Deceuster . Het verslag kan misschien een beetje eenzijdig overkomen maar met de beste wil van de wereld kon ik buiten misschien een drietal slechtgerichte en totaal ongevaarlijke schietpogingen geen enkele doelkans noteren voor Laakdal , zoals eerder gezegd was de opwarming van doelman Mathias Boonen waarschijnlijk het lastigste wat hij te doen kreeg vandaag .

 

 

 

We worden het misschien wat te gewoontjes beschouwen maar het is toch uitzonderlijk te noemen dat zoveel jonge gasten van amper 17 of 18 jaar zich kunnen en mogen tonen in het eerste elftal. Een dikke duim dus voor onze jeugdtrainers die die verscholen talentjes aan de oppervlakte gebracht hebben en zeker ook voor onze huidige trainersstaff die het aandurven om hen die kansen te geven. We mogen zeker ook niet de positieve impact van onze al wat meer geroutineerde spelers (durf het woord “oudere” amper gebruiken) want velen zijn zelf nog prille twintigers , die de jongelingen op een fantastische manier integreren binnen de groep. Met een gemiddelde van 22 jaar , over de 15 spelers op het wedstrijdblad vandaag , en dan kunnen meedraaien in de top vijf mag je een dikke chapeau noemen. En het potje van talentjes is nog helemaal niet uitgeput , er zitten er nog aan te komen. Wie onze reserven en U 21 wat volgen, hebben dit zeker al opgemerkt . Voor die gasten natuurlijk ideale omstandigheden , integreren binnen een sterke en toffe groep met trainers die je iets kunnen bijbrengen . Uiteindelijk is het wel aan henzelf om de geboden leerschool en kansen tenvolle te benutten en niet op de tijd te willen vooruitlopen . Al hebben we ons nu op een mooie derde plaats gebracht , komt er nu toch een zware kalender aan , waar tot het uiterste zal moeten gegaan worden . Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Bouwel op zondag , bij het begin van het seizoen tot de kanshebbers gerekend en nu al 12 wedstrijden ongeslagen. Proficiat jongens en veel succes !