17/12/23 KFC Zammel - KFC Verbroedering Alberta 5-1

17-12-23           KFC Zammel – KFCV Alberta   5 – 1

 

De laatste wedstrijd van 2023 wil natuurlijk elke ploeg wel eindigen met een zege , om vol goede moed te kunnen starten na nieuwjaar . Met stadsgenoot Alberta kregen we een op papier , zij bengelen onderaan de rangschikking , haalbare tegenstrever . Een klassement is echter geen zekerheid tot een makkelijke match , de heenmatch bewees dat nog maar eens . Het hobbelige en hier en daar nog zompige terrein zorgde er mede voor dat het spel regelmatig stokte door een raar opspringende bal of een zode die omhoog gewoeld was .

Toch start toch het best en kan dat al verzilveren na 8’ . Een gekraakt schot van Robbe Hoofmans belandt aan de eerste paal , Marijn Gielis bij de pinken en die verslaat vanuit een scherpe hoek doelman Deceuster , 1 – 0 .

Alberta speelt dan enkele malen met vuur door op buitenspel te spelen , hetgeen altijd gevaarlijk is als er geen lijnrechters zijn . Op het kwartier doorsteken van Gregory Vandewouwer op Robbe Hoofmans , zijn voorzet bereikt net niet de inlopende Marijn Gielis . Ook op de 24’ ontglipt Marijn de offsideval , de doelman kan nog net met de vingertoppen aan de lob , en behoedt Alberta daarmee aan een tweede tegengoal . Vier minuten later nog maar eens Marijn voor de doelman afgezonderd , dit keer sterft de poging op de benen van de alberta doelman . Alberta komt op de 33’ terug langszij als een afgeweken poging van Ceulemans over Lander Verbist in doel verdwijnt ,

1 – 1 en op dat ogenblik ietwat verrassend , al waren we die periode wel zelf iets te slordig en laks aan het spelen . Nooit goed en bijna betaalden we dat ook cash , een vrijschop mist maar net doel . Na 38’ gaat Kenzo Laenen op wandel rond de grote backarea , zijn afsluitend schot verdwijnt via de benen van de doelman en de paal buiten . Twee minuten voor de pauze nog een vrije trap van Kerckhofs voor Alberta , Lander Verbist brengt in 2 keer redding . Rusten met 1 – 1 . De hervatting is voor onze troepen , en als Gregory Vandewouwer op de 51’ met een prima pass Kenzo Laenen voor de doelman zet , staat het 2 – 1 . Vijf minuten later weer een soortgelijke prima pass van Gregory , ditmaal op Robbe Hoofmans die er 3 – 1 van maakt .

Gezien het spelbeeld kunnen we dan eigenlijk al zeggen dat we gaan afsluiten met een zege . Amper 3’ later een vrijschop van Kenzo Laenen op de lat , herneming van Gregory sterft eveneens op de lat . Op het uur steekt Kenzo door op spitsbroeder Marijn , die vindt Gregory naast zich en het staat 4 –

1 . Alberta is daardoor wat aangeslagen of zitten door hun beste krachten heen zodat er van hen geen gevaar meer uitgaat . Op de 69’ goed opzij leggen van Lennert Deceuster , Marijn Gielis tekent zijn 2de treffer aan , 5 – 1.

De wedstrijd is dan helemaal gelopen en Kenzo Laenen mag op de 87’ de laatste doelrijpe kans van 2023 laten noteren , zijn poging gaat via de voeten van de doelman over . Even de riem eraf nu en de feestdagen gezond en wel doorkomen zodat we er op 14 januari terug vol tegenaan kunnen gaan. Rest mij nog om heel onze clubwerking te bedanken voor weer een mooi 2023 , waar we op heel veel mensen hebben kunnen rekenen om onze club draaiende te houden . Zeker en vast een dikke merci aan onze kantinewerking die ongetwijfeld voor de beste en aangenaamste service zorgt in de verre en nabije omgeving , we gaan er geen namen opplakken om zeker geen mensen te vergeten. We vergeten zeker ook niet onze trouwe supporters die zowel thuis als uit voor de ondersteuning van onze spelers zorgt , onze tegenstrevers zien zammel graag komen , zeer vaak zijn we ook op verplaatsing in de meerderheid .

Aan iedereen die zammel vertegenwoordigt of een warm hart toedraagt prettige feestdagen en nu al de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar , dat we ook in 2024 ,op jullie kunnen en mogen rekenen.

 

Joyeuses Fêtes , Frohe Feiertage , Happy Holidays , 楽しい休暇をお過ごしください , Buone Feste , Felices Fiestas , İyi Bayramlar, Boas Festas , Trevlig Helg , Glædelig Jul Og Godt Nytår , Gleðilega hátíð ,  Prettige feesten !!!