17/04/2024 KVC Langdorp - KFC Zammel 0-7

 

 

 

Verslag Langdorp vs Zammel U21A: woensdag 17 april 2024. 20u

Inhalen van een uitgestelde wedstrijd. Vandaag trokken we met onze U21A naar Langdorp. Een avond matchke. Met de gewonnen, doch spannende thuis wedstrijd nog in ons hoofd, is het toch altijd oppassen geblazen. Met een beperkte kern (slechts 12 man) trekken we richting het Vlaams Brabantse platteland. Met een koude, snedige wind en af en toe wat regen. Het meegereisde legioen staat weer helemaal paraat om onze leeuwen vooruit te schreeuwen.

De start wordt gegeven en meteen trekken we ten aanval. Al in de eerste minuut vinden we de vrije man vooraan maar Matthijs is nog niet opgewarmd en schiet resoluut naast doel. 3de minuut. Aanval over rechts van Langdorp. Bal voor doel, stevige loeier en Matty zijn vuisten worden meteen op de proef gesteld. Het gaat vlotjes in deze beginfase. 6de minuut. Mooie doorsteker van Rune naar Sticky. In 1 tijd naar Matthijs die stevig uithaalt. De thuisgoalie moet 2 keer redding brengen. Het blijft 0-0.
2 minuten later vind Gerben de vrije ruimte en kan passen op Rune. Die haalt uit van buiten de 16 meter maar de keeper met een even mooie redding. Nog in diezelfde minuut slecht ontzetten van de thuisploeg, Sticky kan meepikken maar besluit te wild en de bal zoeft hoog over de kooi. De toon is wel gezet. We komen hier voor de volle pot. 14 de minuut. Langdorp ontsnapt even aan de Zammelse druk en kan ook nog even de bal vooruit spelen. Schotje vanuit de 2de lijn, geen probleem voor Matty. Minuut 23. Jorre gooit snel in en lanceert zo Gerben. Die kan scherp voor doel gooien en Matthijs komt net een voetje te kort om binnen te duwen. 24ste minuut. Hoekschop voor Zammel. Rune gooit de bal hoog voor doel. Deze schiet even door en Matthijs pikt op aan de overkant. Hij brengt het leer weer voor en Sticky kopt aan de 2de paal de verdiende voorsprong op het bord. 0-1. Enkele minuten later een kans zowaar voor de thuisploeg. Propere aanval door de as van het veld. Op het juiste moment de spits aangespeeld maar Matty houdt de netten schoon met een nodige redding. 40ste minuut. Matty met de doeltrap, breed op Lars L. Hij pakt wat meters en kan centraal Robbe diep sturen. Robbe kan met enkele dribbels perfect doorsteken op Matthijs. Hij lepelt de bal over de uitgekomen doelman en de 0-2 blinkt op het score bord. Nette aanval van achteruit. Op slag van de rust zetten Sander en Rune een knappe aanval op. Hij stuurt Sticky in het hoekje. Sticky met een gemeten pass op de mee geschoven Matthijs. Matthijs snijdt naar binnen en legt af op de inkomende Stan Camps. Loeier met rechts en perfect in de hoek. 0-3. Daarmee gaan we ook rusten. En het blijft koud. Rusten doen we met een verdiende voorsprong. 0-3 !!

 

2de time. We beginnen zoals we geëindigd zijn. Met de drang naar vooren. Na 5 minuten toch weer een mooie lans voor onze groenwitten. Stan C met een schot vanop 2 meter. De goalie kan de bal niet klemmen maar er is niemand gevolgd om de rebound te verzilveren. Jammer. Kans verkeken. 56ste minuut. Stan Steurs kan oprukken. Mooie breedte pass op Robbe. Hij ziet Milan mee opschuiven en geeft de bal goe mee. Milan snijdt door de as van de verdediging. Even moet hij temporiseren maar vanuit de draai schiet hij met rechts de bal onhoudbaar tegen de touwen. 0-4. Match gespeeld zeker. We laten de teugels wat vieren en zo krijgt Langdorp weer wat aanknoping met de match waardoor zij nog de kans schoon zien om de eer en iets meer nog te redden. 60 ste minuut. Kansje voor de thuisploeg.  Na een hoekschop komt de bal scherp een de eerste paal. Lars L. moet opruimen. Opletten gasten! Met nog een halfuur op de klok kan alles nog zeker. Volgende actie is ook voor het thuisteam. Snelle aanval over de rechterflank. Voorzet naar de eerste paal en de rechter winger lost een kanonskogel richting winkelhaak. Matty haalt met een onwaarschijnlijke redding de bal vanonder de dwarsligger.  We kabbelen stilaan naar het laatste kwartier en we zien Langdorp nu meer controle op de match krijgen.  71 ste minuut. Grote kans Zammel als Sander diep gestuurd wordt na een prachtige crossbal van Milan. Goe meegenomen en de 16 in gedoken. Schot met links maar helaas niet gericht genoeg en in het zijnet. Minuut 74. Kans zoveel voor onze rakkers. Schot van Rune een keeper duikt en hoekschop. Rune zelf met de corner. Richting kleine baklijn en door komt Robbe aan gevlogen en hij knalt aan de 2de paal binnen! 0-5. De forfait score is een feit. 80ste minuut. Inworp Rune. Milan pikt op en maakt een actie naar voor. Prachtige 1-2 opgezet met Stan S. Laag voor doel gegooid en als een duiveltje uit een doosje duikt Stan C. op voor doel en legt de  0-6 droog in het mandje. Mooie score denken ze bij Zammel. Zeker niet overdreven op basis van het geleverde spel.
84se minuut. Hoge pass van Milan op de ingelopen Sander, mannetje omspeelt en al struikelend kan hij de bal over de doellijn trappen en zo de 0-7 in het mandje leggen. Mooie voorbereidende actie ook Van onze centrale verdediger. Langdorp heeft de handdoek gegooid en telt af naar het laatste fluitsignaal. 89 ste minuut. Een knap opgezette aanval van achter uit komt uiteindelijk bij Sander terecht die de bal met een mooie curve centraal bij Gerben krijgt. Gerben alleen voor de keeper maar hij besluit over de kooi. Jammer . De scheids vindt het welletjes en beluit het einde van de wedstrijd te fluiten. Verdiende en zeker niet overdreven zege. Goed aan het doelsaldo gedacht. Nu we ook weten dat onze rechtstreekse concurrent Molenzonen-Hallaar,  met 5-2 de boot is ingegaan, kunnen we komende woensdag op eigen veld de titel pakken. Dus met zen allen naar de Zammelse Hei om er een feest van te maken.  Goed gedaan jongens naar zo een zwaar seizoen. Toppers!

Eindstand : Langdorp vs Zammel : 0-7.

 

Zij scoorden: Stan Camps 2x; Sticky, Matthijs, Milan, Robbe en Sander 1x.

Kern: Matty, Stan S., Milan, Lars L., Jorre, Robbe, Gerben, Stan C., Matthijs, Rune, Lars V, Sander.