14/01/24 KFC Ranst - KFC Zammel 0-4

14-01-24          KFC Ranst B  – KFC Zammel   0 – 4

 

Nu de feestdagen achter de rug zijn , kon er opnieuw aan voetballen gedacht worden . Van de heenwedstrijd tegen Ranst herinneren we ons nog dat zij beter speelden dan hun rangschikking deed vermoeden . Toen gingen zij pas door de knieen na enkele verdedigende fouten en het gebrek aan trefzekere aanvallers . Ook vandaag was dit niet anders , op het hobbelige kleine veld was het heel lastig om tot vloeiend spel te komen . Na 6’ een poging van Kenzo Laenen , de doelman brengt redding . Drie minuutjes later komt Ranst tot een kopkans , doelman Jamie Leuwers staat op de goede plek , het zou zowat de gevaarlijkste lokale kans worden voor de thuisploeg. Het wordt een kansluwe eerste helft met toch ook 2 afgekeurde zammelse doelpunten , scheidsrechter Wim Versweyveld ziet evenveel keren een voorafgaand buitenspel , kantje boord maar vermoedelijk juist gezien de weinige reactie bij onze spelers . Door een technische storing was de VAR buiten dienst zodat die ook geen uitsluitsel kon brengen . Op de 35’ noteerden we ook nog een aktie van Robbe Hoofmans maar zijn schot gaat zeer ruim over doel . We gaan de rust in met een 0 – 0 stand, nog werk voor de boeg dus in de tweede helft . Drie minuten bezig en Matse Mellebeeckx verstuurt een center , die door een net even opbotsende bal , een gevaarlijke afzwaaier wordt die aan de tweede paal boven op de lat valt . Minuutje later en Robbe Hoomans begint aan een aktie , de grote rechthoek in , foutief afgestopt en de scheids wijst terecht naar de stip . Een klus voor Marijn Gielis en het staat 0 – 1 . Dit moet het wat makkelijker maken voor zammel . We worden dan ook gevaarlijker met meer doelrijpe kansjes . Op de 66’ terugleggen van Kenzo Laenen op Marijn , de doelman brengt mooi redding . Het is echter maar uitgesteld want een minuutje later slalomt Gregory Vandewouwer de grote carré in , haakfout en Marijn mag vanop de stip de 0 – 2 binnentrappen . 77’

ver en de mooiste aanval leidt tot de 0 – 3 , vanop de flank inspelen op de aan de eerste paal opduikende Kenzo Laenen , die met een subliem hakje achter het steunbeen Marijn Gielis vindt , die de doelman kansloos laat .

Even later komt ook Kenzo zelf tot scoren maar ook nu wordt de treffer afgekeurd wegens buitenspel , iets minder makkelijk aanvaard door onze aanhang ,  gezien de afstand op snelheid die Kenzo diende af te leggen om nog met een kattensprong aan de bal te kunnen . Op de 80’ nog een combinatie van twee pas ingevallen spelers , knappe pass van Vince Van de Weyer die Robbe Van den Eynde op weg naar de doelman zet , een ranstse verdediger kan nog net de bal voor de voeten wegtikken . Een vijftal minuten voor het einde een voorzet van Vince Van de Weyer op Robbe Hoofmans , kappen en binnenschieten , 0 – 4 en opdracht volbracht . Het nieuwe jaar beginnen met een zege , altijd een goed gevoel . Volgende week zondag een nieuwe test als Wiekevorst (goed op dreef dit seizoen)op bezoek komt . Proficiat mannen !