13/04/2024 KFC Herenthout - KFC Zammel 3-3

 

 

 

13-04-24          KFC Herenthout  – KFC Zammel   3 – 3

We zagen vandaag misschien wel een van de minste wedstrijd van onze jongens , veel te laks en niet doortastend genoeg in de duels , en vooral de eerste helft vond Herenthout steeds het vrije mannetje . Al na 4’ krijgen we een eerste verwittiging , mannetje vrij over links , Lander Verbist redt de meubels . Herenthout speelde ons bijwijlen volledig van het veld . Op de 8’

een vrijschop voor de stoeters , Lander moet opnieuw redding brengen . Op de 10de minuut toch eens een reactie van zammelse kant , goede combinatie door het centrum , Lennert Deceuster schiet volledig vrij over doel . We blijven veel te slordig en te mak spelen en dat bekopen we op de 12’ , balverlies en Bruyninckx schiet strak binnen , 1 – 0 . Amper 3’ later schildert Lennert Deceuster een corner op het hoofd van Siebe Cuypers en het staat 1 – 1 , uit heel weinig het meeste uithalen , we deden het wel eens meer . De ganse eerste helft moeten we echter achter de feiten aanlopen en in Herenthout de meerdere erkennen. Even voorbij het halfuur ontsnappen we nog eens aan een tegentreffer als er na vrijschop plots een roodhemd opduikt aan de tweede paal maar nog ruim naast kopt . We krijgen de kar echt niet op de rails en mogen de tekortkomingen gaan overdenken in de kleedkamers . Ook de tweede helft start Herenthout met de meeste overtuiging , al zijn we zelf toch ook iets vinniger geworden . Op de 55’ een haakfout na goed vrijdraaien , de scheids wijst naar de stip , Thys mist niet en zorgt voor de 2 – 1 . Op het uur een nieuwe opdoffer , te makkelijk de offsideval omzeilt en Mertens mag ongemoeid richting Lander Verbist en 3 – 1. Op dat ogenblik geef je gezien het spel , geen enkele cent voor puntengewin . We zitten nu echt wel iets beter in de match maar vooralsnog kunnen er geen kansen uit gepuurd worden .

Op de 74’ ontsnappen we nog eens aan een grotere achterstand als een kopbal op onze lat belandt . En plots op de 79’ een aangeschoten handsbal in ons voordeel , Marijn Gielis scoort de 3 – 2 vanop de stip . Plots keert het en krijg je dat Booischot gevoel weer , Zammel plots wel alert en met meer overtuiging . En waarachtig , 2 minuten later een inkoppen van de ingevallen Jo Laenen , opnieuw tegen een arm of hand en de scheids legt opnieuw op de stip . Marijn verzaakt niet en schiet ook de tweede strafschop feilloos binnen . Dan gaat even het goede fatsoen van een herenthout supporter verloren , de man kreeg eerder in de eerste helft al eens een reprimande van de scheids , en die stuurt iedereen naar de kleedkamers voor een afkoelperiode van een vijftal minuten , al waren het niet de spelers die moesten afkoelen . Het brak echter ongewild onze drive , die er op het moment van de 3 – 3 was gekomen. Voor de thuisploeg ongetwijfeld een koude douche om na de wedstrijd gedomineerd te hebben en met een 3 – 1 stand tot op de 79’ ,  de zege binnen bereik hebben en alsnog met een gelijkspel moeten vrede nemen . Volgende week onze laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen tegen de buren van St. Dimpna B .