11/02/24 KFC Zammel - Sporting Club Wiekevorst 2-1

11-02-24           KFC Zammel – KSC Wiekevorst   2 – 1

De weergoden blijven de voetbalterreinen teisteren , na een korte drogere periode , had de regen van de afgelopen dagen de velden opnieuw loodzwaar gemaakt. Er zal heel wat werk zijn om ze in het tussenseizoen weer tip top te krijgen . Met Wiekevorst kregen we een lastige tegenstrever tegenover ons te staan die het al menige ploegen moeilijk maakte. Zammel start goed en steekt enkele schuchtere kansjes in elkaar , vooral jongeling Donart Hoti laat zich positief opmerken . Tweede minuut en Donart maakt een aktie op rechts , inspelen op Robbe Hoofmans die hoog over mikt . Op minuut 7 , wat geharrewar voor doel , Donart ziet zijn schot geblokt . Weer 2’ later een prima pass van Gregory Vandewouwer , gevolgd door een aktie van Donart die op de doelman besluit . Op de 11’ een goed inspelen van Robe Van den Eynde op Kenzo Laenen , draaien en schieten maar er staan te veel geelzwarte benen in de weg . Na 18’ speelt Robbe Hoofmans in op Kenzo Laenen , verlengen tot bij Marijn Gielis , maar die besluit te centraal op doel . Amper een minuutje later devieert Marijn nog eens voorlangs , het mag duidelijk zijn dat de aanvangsfase voor onze groenwitten was . Daarna komt Wiekevorst beter in het spel en komt gevaarlijk opzetten . Zo is er op de 21’ een schot dat al bij al toch ruim over gaat . De kans op de 25’ is een pak schrikwekkender , maar gelukkig voor ons passeert de bal voorlangs . Na 28’ nog eens een goed inspelen van Donart op Marijn Gielis die te ver doorspeelt op Kenzo Laenen die zo te ver naar de buitenkant van het veld moet uitwijken om gevaarlijk te worden . De verdere eerste helft wordt er vooral veel gestreden op het middenveld en blijven de kansen uit zodat we gaan rusten met een 0 – 0 stand. Vijf minuten ver in de tweede helft gebeurd wat gevreesd mag worden , een voorsprong van Wiekevorst . Uitbraak over rechts , voortrekken centraal voor doel waar Clé de bal netje in de haak poeiert ,

0 – 1 . Gelukkig volgt de reactie zeer snel , voorzet Robbe Hoofmans en Marijn Gielis zorgt voor de snelle 1 – 1. Wiekevorst is niet echt onder de indruk en gaat vrank en vrij zijn kans , na 65’ een toch wel grote kans die pal op doelman Lander Verbist geschoten wordt . Ook zammel besluit nog eens hoog over na een eentweetje tussen Marijn Gielis en Gregory Vandewouwer .

Het blijft een vrij evenwichtig duel waarbij het zware terrein stilaan de krachten doet wegzuigen . Na 72’ zwoegen een mooie combinatie van zammel maar het orgelpunt ontbreekt . Ook op de 77’ nog een mooie kans aan zammelse zijde als Gregory Vandewouwer met een knappe pass Robbe Hoofmans bereikt , maar ook zijn bobijntje is stilaan af en besluit op de doelman . De tijd raakt stilaan op en ook een mooie combinatie tussen Kenzo en Robbe Hoofmans bereikt niet het beoogde doel . De slotfase moeten we bovendien verder met tien als doelman Lander Verbist wegens protest een eerste gele kaart pakt en die met een onnodig applausje ontvangt , ook de scheids apprecieert dat met een tweede gele kaart . Jamie Leuwers mag de resterende 4’ nog volmaken .

Even later moet hij meteen aan de bak na een gevaarlijke uitbraak van Wiekevorst . Jamie zal uiteindelijk nog een groot deel aan de zege bijdragen als hij op de 90’ ver uittrapt , achteraan miskijkt men zich daarop , een verdediger wil de diepe bal wegkoppen , gaat waarschijnlijk door zijn al verzuurde benen , half onder de bal door maar kopt zo onbedoeld richting doelman waardoor hij het buitenspel van Marijn Gielis opheft en hem alleen voor de doelman brengt , Marijn blijft ongenadig koel en bezorgt Wiekevorst een fikse koude douche . Al zijn het vaak hardbevochten duels tussen Zammel en Wiekevorst , gelukkig voor ons valt het dubbeltje heel vaak aan onze kant . We blijven zo meedraaien in de top vijf van de rangschikking waarin VV Rauw op kousenvoeten richting koploper Houtvenne sluipt . Het zou nog weleens een pittige ontknoping kunnen worden met nog 10 wedstrijden voor de boeg . Wijzelf mogen de laatste periode aanvatten op VV Laakdal . Een mooi resultaat daar , zou de passage op onze jeugdrestaurantdag van volgende zondag , nog zoveel beter doen smaken .