10/12/23 KFC Excelsior Vorst - KFC Zammel 2-3

10-12-23 KFC Exc. Vorst – KFC Zammel 2 – 3

 

De altijd intense wedstrijd op Excelsior zorgde ook vandaag weer voor de nodige oeh en aah’s . Beide teams hadden hun dominerende momenten , waaruit Zammel uiteindelijk het meest uitgehaald heeft . De aanvangsfase was even voor onze mannen met 2 doelrijpe momenten . Na 3’ wordt Robbe Hoofmans het straatje ingestuurd, zoeken naar de juiste voet maar kraakt zijn schot volledig. Vorst toont wel al enkele malen dat het opletten geblazen is, zodat er achteraan af en toe alarmbellen afgaan. De Vorstse aanvalsdrang krijgt bijna een dreun als op de 14’ Kenzo Laenen goed wordt vrijgespeeld door Robbe Hoofmans, de Laakdalse goalie kan de poging van Kenzo nog net uit de baan van de goal toucheren. Vanaf dan nemen de mannen van Gerry Schroven de wedstrijd in handen en drukken ons op onze eigen helft. Er wordt te ver van de man en te laks verdedigd op het midden en dat zorgt voor zenuwachtigheid rond onze grote backline. Op de 18’ soortgelijke situatie, Groven wordt nog maar eens gevonden op de rechterflank, hij laat Lander Verbist kansloos met een overhoeks schot, 1–0 en op dat ogenblik hebben we daar niets tegen in te brengen. beter nog, we mochten blij zijn dat we de schade konden beperken. Zo waren er even voorbij het halfuur, een tweetal pogingen van oa Kurt De Haes die maar net de juiste richting mistten. En plots kantelt de wedstrijd en neemt Zammel het heft in handen, of geeft Vorst de teugels uit handen. Het zal een combinatie van de twee zijn misschien, maar Zammel puurt hieruit wel meteen succes. Na 38’ een goede balrecuperatie van Lennert Deceuster op de middenlijn en in een drietal goed combinerende passes wordt Marijn Gielis voor het doel gevonden, 1–1. In de slotfase van die eerste helft noteren we nog 2 goede kansen, op de 43’ een goede controle van Robbe Hoofmans, op een lange pass op de zijlaan, goed voortrekken op Kenzo Laenen, die voorlangs besluit. Een minuut later opnieuw Kenzo Laenen op een gevaarlijke plaats, de plaatselijke doelman brengt redding met de voet . Gezien de sterke periode van Vorst eerder in de wedstrijd en het betere Zammelse werk op het einde, mogen we zeggen dat deze 1-1 wel een juiste weergave is van de eerste helft. Na de pauze krijgen we een vrij traagstartende aanvang met licht overwicht voor Zammel. Na 57’ heeft Gregory Vandewouwer iets moois in gedachte, een verre poging vanop het midden van het terrein, zijn poging valt iets te laat om de iets uit zijn goal staande doelman het schaamrood te bezorgen. Een minuut later worden we echter verrast door die dekselse Kurt De Haes , hij deed het eerder al zo vaak in Zammelse dienst, nu krult hij de bal netjes naast de verste paal binnen, 2–1. Meteen daarna wordt Marijn Gielis afgezonderd voor doel, het staat terug gelijk , 2 -2 .

Zammel blijft toch de overhand hebben en bekroont dat met een derde beslissende treffer. Na 69’ Matse Mellebeeckx op de flank , een prima voortrekken naar de tweede paal, Kenzo Laenen laat de doelman kansloos,

2–3 . Vorst tracht nog wel om gelijk te stellen maar wordt wel even verwittigd dat dit ook gevaar inhoudt. Op de 74’ een voorzet van Lennert Deceuster, Kenzo kan net niet goed genoeg bij de bal en zijn deviatie gaat ruim over doel. Alles op alles voor Vorst, in de laatste ogenblikken van de wedstrijd, die door een blessure van een Vorst speler ondertussen al in een vallende duisternis, mede door het triestige herfstweer natuurlijk, gespeeld wordt. Het zorgt voor enkele warrige lange ballen voor onze goal.

 

We zijn ondertussen al een zevental minuten in extra time als Excelsior nog een vrijschop mag trappen, doelman Lander Verbist tikt de bal uiteindelijk over de lat . Al zag het er in het eerste deel van de wedstrijd niet hoopgevend uit, behalen we hier toch wel, op basis van de gemaakte kansen, een verdiende zege . Proficiat jongens , op naar de laatste wedstrijd van 2023 met een derby tegen de mannen van Winkelomhei , Alberta . Als ik het me goed herinner, hebben we daar nog iets tegen recht te zetten. (15/10, Alberta - Zammel 2-2) Succes mannen, nog even alles geven en dan op naar de feestdagen .