09/05/2024 KFC Zammel - KVV Mol Rauw 0-2

 

 

 

09-05-24           Eindronde promotie 4de prov .    KFC Zammel – KVV Rauw

 0 - 2

Ook voor ons zit het seizoen er op , net voor de beslissende 3de speeldag van de eindronde bleek VV Rauw een te groot struikelblok voor onze jongens .

Daar waar het vorige zondag zo soepel ging en we zeker de eerste helft weer knap voetbal brachten , liep het vandaag heel wat stroever , de acties mislukten en de passes misten precisie , maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de sterkte van de tegenstrever . Lange tijd zat de wedstrijd op slot en was er van beide zijden toch een beetje angst om op achterstand te komen . We krijgen pas een eerste kansje te zien even voorbij het kwartier als Rauw oprukt over hun linkerflank , de voorzet naar de tweede paal wordt door Vanherck hoog over gejaagd . Onze aanvallende intenties werden vakkundig geneutraliseerd door de molse verdedigers . Na 26’ komt Rauw weer goed opzetten over links , de voorzet wordt ruim voorlangs gekopt . Wij reageren met een oprukken van Michael Marien die doorsteekt op Robbe Hoofmans , meteen een voorzet over de grond maar er was offside gezien . De wedstrijd komt nooit echt op dreef en blijft vrij evenwichtig zonder veel opwinding . We zijn al 41’ ver als er toch een hoopvolle zammelse actie komt , Kenzo Laenen met een pass op Robbe Hoofmans , in plaats van zelf zijn kans te gaan , kiest Robbe voor een breedleggen op Marijn Gielis , maar die wordt tijdig van een schot gehouden . Meteen reactie van Rauw met een uitbraak over rechts deze keer , lage voorzet die door Jamie Leuwers in eerste instantie met de vingertippen onschadelijk gemaakt wordt maar op die manier in de voeten van Berkmans belandt , waarvoor het een koud kunstje is om de

0 – 1 binnen te trappen . De rust mogen ingaan met een voorsprong is altijd mooi . Meteen na de aftrap van de tweede helft een discutabele fase , voorzet over onze rechterkant , Marijn Gielis en een verdediger tegen de grond , iedereen verwacht een strafschop maar die komt er niet , geen reactie van de VAR in Tubeke , het blijft 0 – 1 . Zammel weet dat het een tandje moet bijsteken , een goed doorzetten van Robbe Colson , pass op Kenzo Laenen die doorspeelt op Marijn Gielis maar die raakt de bal niet goed waardoor er te weinig snelheid op de bal zit om gevaarlijk te zijn . Een dik uur gespeeld en een diepe molse pass op onze rechterkant , Jamie die uit zijn goal gelopen is om de bal te onderscheppen wordt verrast als de bal nog even aangeraakt wordt , de bal gaat vanuit een scherpe hoek toch tegen het net , 0 – 2 en dat blijkt een tik die we niet meer te boven zullen komen .

We zien het vuur stilaan uit onze groep doven en daarmee het geloof om dit nog recht te zetten . Voor Rauw is het ook voldoende om te controleren en hoeven er geen onnodige risico’s meer genomen te worden . Op de 73’ nog een goed schot van Vandegaer waarop Jamie goed moet ingrijpen maar buiten een poging van Kenzo Laenen op de 90ste minuut , dat de goede richting mist , komen we niet meer . VV Rauw verdiend naar de derde speeldag met een grote kans op promotie , aangezien er 5 van de 6 ploegen die als winnaar uit het duel van vandaag kwamen mogen promoveren . Voor zammel is het nu even ontgoocheld zijn maar tegelijk ook bijzonder trots terugkijken op een mooi seizoen , nee drie schitterende seizoenen en hopen dat jullie in jullie verdere voetbalcarriere dit nog mogen ervaren , want geloof me , er zijn heel veel voetballers die dit nooit meemaken. Aan onze supporters een dikke dankuwel om onze ploeg op deze manier ondersteund te hebben en steevast te mogen merken dat we meestal , ook op verplaatsing in de meerderheid waren .

Steve , Michael , Robbe en Marijn , bedankt voor de afgelopen seizoenen en nu al veel succes bij de volgende uitdaging . Proficiat jongens !!