Dames KFC Zammel – seizoen 2.0

Paastijd….., even tijd om te bezinnen,…
Met een briefje van de trainer aan de Zammelse voetbaldames.
Seizoen 2, nog steeds zonder, de aanstoker van mijn “avontuur”, Tina. Ze werd wederom moeder van een flinke dochter “Janne” en moest nog 2 maanden langer wachten om haar knie te laten oplappen. De lange weg terug is, tot op heden, nog steeds lopende…

Een reekske hoger, heel veel vraagtekens en twijfels of we dit wel zouden aankunnen?
We zochten en vonden versterking bij Lienke (kwam van het ter ziele gegane Herenthout), Lyn (keerde terug na een uitstapje naar Houtvenne) en de 2 maatjes van onze keepster Lynn, nl. Sofie en Annelies. Met deze 2 dames konden we rekenen op de nodige kunde en bakken ervaring opgedaan in hogere voetbalreeksen. Wim zorgde, via zijn relaties, nog voor een bijkomende keepster, Carolien.
We verloren wel het boegbeeld van het “Zammelse” damesvoetbal, Elien gaf aan om het voetbal niet langer vooraan in haar levensprioriteiten te plaatsen. Ook Ann gaf aan om het wat kalmer aan te doen. Spijtige zaak, net nu we een trapje hoger gingen spelen!
Alle overige speelsters bleven op post, ook Jane kwam definitief over van Vosselaar. Twee youngsters, Axana en Amelie kwamen onze troepen aanvullen. Axana zou het hoogste aantal trainingen van het seizoen volgen (32 !!!). Begin september kwam ook nog Rune over van Westerlo. Ze deed een “Janeke” en was maar vanaf januari speelgerechtigd (spijtig)
Paulien, Birgit en Sanne hadden door school-, werk- en verhuisproblemen te weinig tijd en ruimte en zo stond hun voetbalkaarsje op een laag pitje.

Begin augustus begonnen we eraan!! Na enkele trainingen, gingen we verder op ons elan van het vorige seizoen in de Beker Van Antwerpen (3 keer winst)
Jefke Peeters stoomde de ladies, begin september, verder klaar voor de 1e wedstijd tegen ‘sGravenwezel-Schilde (waarvoor mijn hartelijke dank). Tegen 10 en een tegendoelpunt in de slotseconden werd een 1e punt behaald (3-3). Een begin in mineur!!
Voor de 2e match, gingen we naar Oostmalle, vorig jaar kampioen in de A-reeks van 3e provinciale.
In tegenstelling tot ons, kwam deze ploeg het ganse jaar niet onder stoom en we overrompelden ze helemaal (3-10). De eerste overwinning was een feit!
Na gelijke spelen tegen Berchem (4-4) en Arendonk (2-2) kwam er de eerste thuisoverwinning tegen Berlaar Heikant (5-0). Ook de week erop in het verre Maria-ter-Heide ging Brasschaat op een erbarmelijk veld eraan (1-3). Thuis, tegen het sterke SC Mechelen speelden we zonder het gros van onze nieuwkomers, één van onze beste matchen van het seizoen (1-1), maar we verloren wel onze kapitein Ines voor enkele weken. In de storm op de “weide” van en tegen een zwak Zwarte Leeuw ging een 1-4 voorsprong in de laatste minuut verloren (4-4). We herpakten ons tegen Wuustwezel, met matig voetbal, met een nieuwe thuisoverwinning (3-0).
Na onze 2e verplichte rustdag (Ranst en Schoten gaven er de brui aan) zat de “klad” helemaal in de ploeg en leden we onze 1e competitienederlaag (na 9 wedstrijden).
Tegen leider Puurs konden we nog een uur de eer hoog houden maar uiteindelijk gingen we kansloos de boot in (1-4). Gepakt op onze limieten als ploeg!! Door vele afwezigheden door kwetsuren, werk, studie, ziekte, kater….geen goesting,……. kregen we zowel in Weelde (8-0 !!) als in ‘sGravenwezel
(3-1) een pak voor onze broek.
Gelukkig mochten we, net voor de winterstop, tegen Oostmalle aantreden om opnieuw wat moed en voetbalvreugde te vinden (9-0).
Met Kerst en Nieuw konden we de batterijen broodnodig opnieuw wat opladen voor het 2e deel van de competitie.


In het nieuwe jaar begonnen we op het kunstgras van Berchem met een 4-3 nederlaag. Hier zat er meer in!! Tegen Arendonk (0-0) trad onze keepster Lynn, voor het laatst aan. Een werkongeval en wederom einde seizoen (cfr. vorig jaar). Gelukkig konden we op Carolien en Dagmar rekenen om in te springen. Goed dat we in moeilijke tijden kunnen terugvallen op deze dames! (nogmaals mijn hartelijke dank)!
Door winst op Berlaar Heikant (2-3) en tegen Brasschaat (7-1) hadden we opnieuw wind in de zeilen.
In Mechelen werden we echter weer met de neus op de feiten gedrukt en gingen we “gelaten” de mist in (4-1). Na revanchewinst tegen Zwarte Leeuw (5-1) waren we klaar voor de resterende 3 wedstrijden om eventueel nog wat op te schuiven in het klassement en wat uit te proberen met de ploeg naar volgend seizoen toe…..

Het vervolg is ons ieder bekend…………..

We klokten af op een 5e plaats met 30 punten en werden zo de beste “Zammelse” seniorploeg.
Resultaat waar we oprecht fier en trots mogen over zijn. We hebben getracht om elke week het beste van ons te geven en zijn daar redelijk in gelukt.

Voor volgend jaar toe heeft Lynn aangegeven om te stoppen, dus we zijn op zoek naar een keepster!!
Een spits is ook nog steeds welkom om alzo onze gelegenheidsspits en topschutster, Axelle, wat minder druk op haar frêle schouders te leggen!!
Misschien kriebelt het bij Elien, Ann, Sanne, Paulien,… om de voetbaldraad opnieuw op te pakken??

Wens daarom iedereen:
Kirsten Smets, Yasmine Smits, Lienke Dupont, Axelle Vaneynde, Sandy Stalmans, Lynn Nies, Sofie Sarlet, Yeska Peeters, Annelies Meybosch, Julie Verachtert, Ines Cannaerts, Lynn Mulders, Shari De Win, Rune Van den Eynde, Jane Huysmans, Axana Vaneynde, Amelie Van den Eynde, Anneleen Van de Velde, Carolien De Ceuster, Dagmar Belmans, Elien Coomans, Ann Vermeulen en Sanne Janssens

en wel speciaal !!!!
mijn secondanten: Tina Peetermans, Wim Smits en Goele Belmans
en “Boma”: Jef Van Dyck

hartelijk te danken voor het afgelopen voetbaljaar in soms moeilijke omstandigheden (werk, studie, ziekte, babysit, familiale en persoonlijke zorgen,…………)

Toch nog een kritische noot: ondanks dat we over ongeveer 20 speelsters beschikten was het soms nog een hele krachttoer om een valabele ploeg bijeen te krijgen.
Gelukkig dat we over een aantal “flexijobbers”(Elien, Ann, Sanne, Carolien, Dagmar,…) kunnen beschikken die het Zammelse damesvoetbal nog steeds in hun hart dragen.


Zeker niet te vergeten: Griet, vriendjes, vriendinnekes, echtgenoten, ouders, grootouders en sympathisanten voor de vocale en morele steun gedurende het ganse voetbaljaar.