Verslag Oosthoven – U9 A : 14-12

Door vakantieperikelen trekken we vandaag reeds vroeg op pad met slechts 6 effectieven richting Oosthoven. Het was best koud en onze spelers hadden zich goed ingeduffeld. Ter plaatse zien we een ander team dan in de thuismatch toen het 1 richtingsvoetbal was. Onze groenhemden trekken verschroeiend van start en walsen langs alle kanten over de thuisploeg met flitsend spel en zo staat het na 4 minuten al 0-4, en dit via 4 verschillende doelpuntenmakers, nl Liene, Mattis, Dries en Matteo. Dan vind de thuisploeg het welletjes en beginnen ze meer weerstand te bieden, spijtig genoeg niet alleen voetballend. Ze hebben een stevige en snelle verdediger die nu stilaan naar alle ballen in de buurt vliegt, en dit zullen onze spelers gedurig aan den lijve ondervinden. Een andere speler laat zich opmerken door herhaaldelijk natrappen als hij weer eens door Dries gepasseert wordt. We voetballen ons nog gedurig in scoringspositie maar beginnen stilaan wat schrik te krijgen. Als de sterke verdediger uithaalt richting ons doel zijn dit ware kanonskogels. Na enkele kanonskogels in het aangezicht en/of buik te krijgen heeft er niemand nog zin om proberen het blok te zetten. Liene krijgt er zo enkele pijnlijke te verwerken maar houd zich kranig. Zo scoren ze dan toch enkele doelpunten. Brent is attent in doel en Mattis werkt fel. We rechten de rug en scoren via een vinnige Matteo nog enkele malen en ook Lore trapt er eentje tegen de touwen en aan de rust staat het 4-8 na een prima eerste helft.
Tijdens de rust arriveert er nog wat extra versterking bij de thuisploeg en dat zullen we geweten hebben. Er komt nog een snelle grote speler bij die evenmin de duels schuwt en nu krijgen we het moeilijker. Nu hebben ze vooraan en achteraan powerboys met snelheid staan die heel wat recupereren en als die trappen zijn we gezien en zo vliegen er enkele van ver tegen de touwen. We proberen de duels te vermijden en Dries schakelt herhaaldelijk zijn opponent uit maar wordt weer 2x zwaar nagetrapt waarna hij telkens enkele minuten moet bekomen. Zo scoren ze telkens in die minuten heel vlot . Een gretige Matteo en Mattis lukken nog in enkele doelpunten maar aan het eind staat er 14-12 op het bord.
Vandaag speelden we een wedstrijd met 2 gezichten. Een eerste helft met knap voetbal en heel wat kansen maar die langzaam verwaterde door de vele duels. Een tweede helft waarbij we werden overpowered door de kracht van enkele spelers en het venijn van sommige andere.

Speelden vandaag moedig : Liene(1), Dries(1), Lore(1), Brent V, Matteo(7), Mattis(2)