Verslag U9 A – Lierse Kempenzonen 9-10

Door de aankomende vakantie en de daaraan verbonden personeelsproblemen werd de wedstrijd vanavond al gespeeld. Nadat de natuurlijke sproeiers hun werk hadden gedaan lag de grasmat er nat bij, wat natuurlijk de balsnelheid ten goede komt.
De wedstrijd gaat gelijkopgaand van start. Beide teams spelen wat aftastend in de aanvangsminuten. Er zijn mogelijkheden voor Mattis maar de doelman is alert. De gele brigade begint op toerental te komen en in de 8ste minuut straffen ze ons 2x af. In dit soort wedstrijden moet alles net iets sneller en iets juister worden uitgevoerd en daar hebben we toch effe aanpassing voor nodig. Dan steekt Morris een tandje bij en 1 minuut later pegelt hij zijn eerste tegen de touwen. Er worden wenkende kansen bij elkaar gespeeld maar we stuiten op een geweldige doelman vandaag. Net voor de eerste break zet Morris de gelijkmaker nog op het bord. Er wordt in het tweede kwart aan een hoog tempo verder gespeeld. Beide teams combineren aardig en de wedstrijd blijft in evenwicht. Wij hebben wel wat meer kansen maar slagen er telkens in om die niet tussen de palen te doen belanden. Brent V, Ernest, Matteo en Mattis zien heel wat pogingen niet in doel belanden. Stilaan begint dit ons zuur op te breken want Lierse is efficienter en loopt uit tot 2-5. Via weer Morris en Ernest lukt het dan toch weer om de netten te doen trillen. We trekken de rust in met 4-7 als tussenstand.
In de tweede helft gaan we knagen aan onze achterstand. De bezoekers blijven erg gretig en we dienen alles te geven. Liene is sterk in de duels en is moeilijk te passeren vandaag. Victor werkt hard maar krijgt de bal ook niet voorbij de sterke doelman. Een sterke Morris en hardwerkende Ernest lukken in enkele treffers na voorbereidingen van Matteo en Dries. Bijna is de kloof gedicht maar dan geven we enkele doelpunten in geschenkverpakking en het staat 7-10 aan de laatste break.
Voor het laatste kwart gaan we nog eens alles geven en nu spelen we veelal op de helft van de bezoekers. Mattis en Victor stuiten weer op de doelman, Matteo en Ernest missen voor open doel, Dries trapt net naast en Liene haar pegel vliegt over doel. Eindelijk vinden Morris en Dries toch het juiste gaatje en staan we op 9-10 in de voorlaatste minuut. De bezoekers zorgden ook nog wel voor enkele vinnige tegenstoten maar konden doelman Brent niet meer verschalken. Onze laatste aanval stuit alweer op de sterkspelende doelman en zo eindigen we met 9-10 op het bord.
Vandaag speelden onze U9 een heel leuke match tegen een sterke tegenstrever. Het werd een match aan een vrij hoog tempo en ook een festival aan gemiste kansen, mede door een erg sterke bezoekende doelman. Toch bleven we gans de match met de nodige inzet spelen en gaven niet op. Ook de bezoekers bleven tot het einde alles geven en zo werd het voor iedereen een leuke en sportieve match om volgen.

Speelden vandaag prima: Liene, Dries (1), Ernest (2), Morris (6), Mattis, Brent V, Mattis, Matteo