Verslag Laakdal – U9 A : 11-9

Met 8 groenhemden trokken we vandaag naar Laakdal bij mooi lenteweer. De wedstrijd start gunstig want Mattis heeft in de eerste minuut de score geopend. De thuisploeg reageert gevat en zij zoeken telkens snel diepgang in hun spel. De eerste bal wordt zo netjes door hun spits binnengetrapt. De wedstrijd gaat goed op en af en beide teams hebben de nodige snelheid in hun rangen. Het valt duidelijk op dat deze U9 het kleine terrein stilaan ontgroeid zijn. Heel wat ballen belanden dan ook in de coulissen. In de 11de minuut zet Laakdal de stand op 2-1 en dit is het sein om even door te duwen voor groenwit. Een gretige Morris wordt door Dries op weg gestuurd en scoort ook en een attente Mattis straft een foutje achteraan af. Quinten en Twan werken hard en Victor heeft zijn vuisten meermaals nodig op de hoge voorzetten van de thuisploeg. Matteo en Liene spelen prima en zetten Morris gevat op weg en die zet voor rust nog enkele streepjes bij en zo staat het halfweg 3-6.
In de tweede helft starten de geelroden sterk. In gestalte moeten we het afleggen en nu winnen zij de meeste duels en wij zijn veel te afwachtend en laten ons helemaal overbluffen. Na 12 minuten staat het zowaar 8-6 voor Laakdal. Via Matteo scoren we de aansluitingstreffer. Het zal dus een spannend laatste kwart worden. De thuisploeg blijft stevig in de duels gaan en ze lopen weer uit. Een sterk spelende Liene laat zich herhaaldelijk prima gelden en groenwit buigt nog niet en via Dries en Victor staat het halfweg weer gelijk. Matteo legt nog enkele ballen netjes voor doel maar Twan en Quinten kunnen telkens net niet scoren. De thuisploeg toont iets meer drive en lukt hier nog wel in en er staat 11-9 als eindscore op het bord.
Vandaag speelden onze U9 eindelijk nog eens een spannende match. De thuisploeg was er op gebrand om deze keer de winst in Laakdal te houden en dat is hun ook gelukt.

Speelden vandaag: Morris (4), Liene, Dries (1), Matteo (1), Mattis (2), Victor (1), Quinten, Twan