Verslag U9 A – Moldavo : 13-11

Doordat er heel wat van onze jongens het aanstaande weekend op Chiroweekend trekken werd de wedstrijd tegen Moldavo verplaatst naar de woensdagavond. Het voorbije weekend zat de ziekenboeg overvol, vandaag was die nog niet helemaal leeg. We stonden met 7 boys klaar om de strijd aan te gaan tegen een vinnig Moldavo, want in de heenmatch was het ook heel close met slechts 2 doelpunten verschil.
Groenwit begint prima aan de wedstrijd en we zien dat Ernest en Dries enorm hongerig zijn en zij nemen de ploeg op sleeptouw. Er word vinnig gespeeld en de score gaat via een trefzekere Ernest gestaag de hoogte in. Morris en Mattis zijn nog niet van alle ziektekiemen verlost maar doen hun uiterste best. De bezoekers hebben ook enkele prima voetballers in hun rangen maar stuiten gedurig op een sterke Dries die bijkomend de aanvallen lanceert. Brent S en Lucas spelen ook erg sterk vandaag en doelman Victor moet enkele keren bij de pinken zijn. Er worden enkele aanvallen volgens het spreekwoordelijke boekje op de mat gelegd en sommige resulteren in een doelpunt. Na een sterke periode staat het 10-4 met doelpunten van een alom aanwezige Ernest en Brent S. Dan komen de bezoekers fel opzetten en zijn wij achteraan iets te slordig waardoor de kloof kleiner wordt. Doelman Lucas bied heel wat weerwerk maar moet er toch een aantal laten passeren. Er is veel inzet bij onze boys maar nu is het allemaal net niet juist of snel genoeg en de bezoekers drukken door. Onze spelers zijn dan enkele minuten onder de indruk van een natrappende speler en met nog 10 minuten te spelen staat het zowaar 10-10 als tussenstand.
Het sein voor onze boys om even de rug te rechten en nog eens door te duwen. Victor en Brent blijven vol overgave spelen en Morris en Mattis steken een tandje bij en leggen er nog enkele in het mandje waardoor er 13-11 als eindstand kon genoteerd worden.
Vandaag een sterke eerste helft waarin we de bovenhand hadden tegen een prima ploeg. Dan volgde er een periode waarin de bezoekers fel terugkeerden om finaal toch weer groenwit de macht zien te nemen. Proficiat aan allen !

Speelden vandaag: Ernest (7), Morris (2), Brent S (1), Dries, Lucas, Victor, Mattis (2), og (1)