Moldavo – U9 : 6-8

We dienden vandaag Moldavo partij te geven. Door vakantietoestanden werden er slechts 6 spelers verwacht waarvan er ter plaatse nog eentje ziek moest afhaken. Hierdoor was er dus geen wisselmogelijkheid voor ons 5-tal. We dienden dus efficiënt om te springen met onze krachten.

De debatten worden geopend via een vinnige Morris die na 4’ de 0-1 op het bord zet. De thuisploeg antwoord prompt met een mooi tegendoelpunt. Daarna gaat het tempo iets naar beneden en wij kiezen onze momenten. Nils is gretig vooraan en maakt het de thuisdefensie lastig. Morris en Cibe zijn attent op de vleugels en Dries zorgt voor de opbouw en doelman Mattis laat enkele knappe reddingen zien tijdens de eerste helft. We verkopen ons vel duur en laten de thuisploeg niet passeren en via een sterke Morris lopen we enkele doelpunten uit en rusten we met 1-4.

In de tweede helft drukt de thuisploeg enkele minuten door en verkleinen ze de kloof, maar daarna is het weer groenwit dat via een gretige Mattis ook enkel keren kan scoren. Nils en Cibe blijven sterk voetballen en verdienen een doelpuntje maar dat lukt enkele keren net niet. Een sterke en efficiente Morris vind gelukkig wel makkelijk de weg naar de netten en zo eindigen we met 6-8 op het bord.

Vandaag speelde ons 5-tal een prima match en ze behielden de controle over de wedstrijd.

Proficiat aan : Cibe, Nils, Mattis (2), Morris (6), Dries