Verslag SKS Herentals - U8 A : 4-6

Vandaag stond er een extra wedstrijd op de kalender tegen een sterke tegenstander, nl SKS Herentals. Onze U8 zijn de laatste weken in goeden doen, we waren benieuwd of dit tegen een sterker team ook nog zo zou zijn.

In de eerste minuut trekt de thuisploeg ten aanval, maar de bal strand bij doelman Brent. Die brengt de bal bij Dries en deze speelt tussen 2 thuisspelers naar Mattis die op zijn beurt met Morris meegeeft en het staat 0-1, een goal uit het boekje zowaar. De thuisploeg reageert gevat en in de 4de minuut onderscheppen ze een inspeelbal en staat het 1-1. In het eerste kwart blijven we gretig en gevat spelen en Matteo knalt de 1-2 tegen de touwen. De thuisploeg heeft heel wat aardige voetballers in hun rangen en zij trekken regelmatig ook ten aanval maar daar stuiten ze op een goed anticiperende Dries die heel wat gevaarlijke tegenprikken neutraliseert. Morris rukt enkele keren sterk op, maar de thuisploeg beschikt ook over snelle spelers die zich niet gewonnen geven. Dat ondervind ook Matteo die enkele schoten afgeblokt ziet worden door een sterke verdedigende speler. Liene is weer sterk en legt de thuisspelers regelmatig het vuur aan de schenen. Mattis houd vooraan de verdedigers aan de praat en Quinten gebruikt zijn snelle benen om mee de aanvallen van de tegenpartij te neutraliseren en rukt enkele malen prima op. Brent V is heel attent in doel en kan zijn netten vrijwaren van verder onheil. Na een zeer evenwichtige eerste helft zoeken we de warme kleedkamers op met een 1-2 ruststand.

In de tweede helft zet de thuisploeg na een snelle tegenaanval de bordjes gelijk en 2 min later staat het al 3-2. Ons 7-tal is niet onder de indruk en reageert prima. Dries stuurt Matteo op weg en deze trapt uit een scherpe hoek binnen. Nu hebben we enkele minuten een sterke Mattis in doel nodig om een aantal gevaarlijke aanvallen te neutraliseren. We komen ook goed weg als enkele ballen net voorlangs gaan en er botst nog een bal op de paal. Verdere reageren we snel om enkele hete standjes voor ons doel net op tijd op te lossen. Nu zet Morris de aanvallen op en hij stuurt Liene het straatje in maar ze kan net niet snel genoeg afdrukken. Dan zet Brent V goed druk en als de verdediger de bal wil binnen houden aan de zijlijn is een oplettende Liene er snel bij om op te rukken en de bal binnen te knallen. De vermoeidheid begint hier en daar op te spelen maar ons 7-tal blijft alles geven. We rukken meermaals sterk op en zo kan Matteo er nog 1 scoren en als Liene de bal breed legt voor de goed gevolgde Quinten trapt deze hoog in doel en staat het 3-6. De thuisploeg kan in de laatste minuut nog scoren en zo staat het 4-6 bij het eindsignaal.

Vandaag speelden we een wedstrijd waarin alles duidelijk veel sneller ging, de duels een beetje vinniger waren en de inzet van iedereen op een hoog niveau moest zijn. De thuisploeg heeft een aantal snelle en prima spelertjes in hun rangen maar onze U8 tjes hebben deze wedstrijd op een mooie manier ingevuld. Ons 7-tal speelde vandaag voor het eerst in deze samenstelling en ze deden dat knap. Proficiat aan allen !

Speelden vandaag sterk: Dries, Liene (1), Morris (1), Matteo(3), Quinten(1), Brent V, Mattis