Exc vorst – U8 A -: 5 – 13

Een heerlijk lentezonnetje was aanwezig in Vorst samen met een 8-tal spelers die er zin in hadden.

In het verleden was deze ploeg steeds veel te sterk, benieuwd wat het vandaag ging worden. Door de vele afwezigen dienden vandaag Morris, Dries en Mattis hier hun tweede wedstrijd van de dag te spelen. Onze groenhemden nemen een prima start en al vlug heeft Dries er enkele tegen de touwen hangen. Morris stopt vele aanvalspogingen van de thuisploeg af en strooit met doorsteekpasje. Zo wordt de thuisploeg herhaaldelijk uit verband gespeeld en de doelpunten gaan vlotjes binnen vandaag. Dit is de thuisploeg blijkbaar niet gewend en er worden enkele erg venijnige overtredingen begaan.

Onze groenhemden verbijten de pijn en laten een aantal mooie aanvallen zien : een hard werkende Tess, een vinnige Ward en een gretige Lucas kunnen allen 1 of meerdere keren scoren. Ook Brent S is weer prominent aanwezig en trapt er ook enkele tegen de touwen. De sterke en snelle thuisspeler raakt vandaag moeilijk voorbij onze achterste linie. Tevens rukt Morris enkele malen gevat op en laat de netten trillen. Victor beleefd een eerder rustige eerste helft in doel en het weinige werk knapt hij prima op zodat hij met een cleansheat de rust kan ingaan. Dries en Morris lossen om beurt elkaar af in de achterste regionen en dirigeren de Zammelse pionnen naar een 0-11 tussenstand. Ook Mattis laat zich opmerken met heel wat gevatte interventies. Ook Victor kan zijn doelpuntje nog meepikken en in het laatste kwart laten we de teugels ietsje losser en lukt de thuisploeg in enkele doelpunten. We eindigen met 5-13 op het scorebord.

Onze duiveltjes speelden vandaag een sterke wedstrijd waarbij iedereen zijn bijdrage had in de meer dan verdiende zege want bijna iedereen kon scoren. Er werd gespeeld met inzet en met overgave en zo lieten ze aardige dingen zien waardoor de thuisploeg sinds lang nog eens een nederlaag moest ondergaan.

Proficiat aan allen !

Speelden prima : Dries (3), Morris (3), Brent S (2), Tess (1), Victor (1), Mattis, Ward (2), Lucas (1)