Vlak voor we thuis vertrokken richting Linda Olen, nog snel de paraplu meegenomen. Ter plaatse valt er een mals buitje. De Chiro van Zammel is op mannenweekend, waardoor een groot deel van de tweedejaars er niet bij kunnen zijn. Ander en Daan zijn beiden terug uit blessure  zodat Trainer Lorenz (ook terug uit ziekteverlof) voldoende volk heeft. Langs deze weg dank aan trainer Tommy om de trainingen over te nemen.

Bij de start van de match is het droog en schijnt een aangenaam voorjaarszonnetje. Zammel grijpt direct naar de aanval en jaagt de bal richting doel. Olen reageert even fel terug en duwt Zammel terug op eigen helft. Het groenwitte niveau daalt naar een absoluut dieptepunt. De verdedigers staan bijna continu rond de grote baklijn en moeten alles uit de kast halen om de thuisploeg het scoren te beletten. Als de bal dan toch naar voren wordt gebracht, geraken we amper over de middenlijn. De eerste aanvallen kunnen we nog wegwerken, waardoor we twee corners weggeven, maar de derde keer is het prijs en komt Olen verdient 1-0 voor. Vlak voor affluiten van het eerste kwart geraken we éénmaal aan de overkant en versieren we een hoekschop, maar die krijgen we er niet in. Het niveau stijgt door de inbreng van drie frisse spelers. De corner van de 23e minuut gaat vlak naast, maar een minuut later legt Joppe toch de 1-1 tegen de netten na een assist van Robbe. Olen is terug wakker geschoten en geeft tegengas. De twee ploegen houden elkaar in evenwicht, maar het niveau van onze jongens is zeker niet op het peil van een paar weken terug. We noteren nog een schot in het zijnet van Matste op aangeven van Robbe. Vlak voor het einde van de eerste helft, animo voor het doel van Zammel. Tibo pakt de bal uit de lucht maar wordt binnen de kleine baklijn omver geduwd door een spits en de bal rol net naast het doel buiten. In plaats van fout wordt er een corner gefloten.

De rust brengt rust en onze jongens komen fris terug uit de kleedkamers. De eerste kans is voor Joppe, maar zijn schot gaat net voorlangs. Twee minuten later komen we 1-2 voor, geharrewar voor het doel, veel volk, maar het is de voet van Daan die het leder tegen de netten legt. Twee minuten later had Jarne ons verder kunnen laten uitlopen, maar de keeper kan nog net met zijn vingertoppen de bal buiten duwen. Een corner van Linda in de 53e minuut wordt op magistrale wijze door Tibo gevangen. Met nog een kans voor Robbe is het derde kwart ten einde.

Vlak na centeren stuurt Robbe Matse diep, Matse mag alleen op de keeper af stormen en legt beheerst de 1-3 binnen. Olen drukt het gaspedaal volledig in en zet alles op alles. Weerom versieren ze twee corners en maken dan het doelpunt, net zoals in het eerste kwart en ze sluiten terug aan. Joppe reageert snel maar de keeper duwt in hoekschop. Robbe zet hem om, maar Tycho is net te laat aan het doel om het binnen te koppen. Ook bij de voorzet van Matse even later zijn twee spitsen net te traag om het verschil groter te maken. Groengeel kan bijna gelijk maken maar Tibo kan het schot net onder de deklat over tikken. Met dat het tempo hoger wordt, worden ook mee fouten gemaakt. Ander wordt foutief neergelegd, Joppe zet de vrijschop om, maar de bal gaat nipt over. Jarne krijgt nog een kans op een schoteltje aangeboden van Ander, maar zijn schot gaat onbegrijpelijk naast. 5 minuten later zelfde scenario, Jarne is voorbij de keeper, maar zit de bal net naast gaan. Een thriller om mee te eindigen. Direct daarna fluit de ref af en nemen we de 2-3 eindstand mee naar de douches. Zeer zwakke eerste helft met een zuinige zege. Misschien moeten we het zoeken bij de ziekenboeg, verschillende spelers zijn net verlost van de griep en een aantal zal het daags na deze match krijgen. Hopelijk is iedereen beter om volgende week thuis Herenthout partij te geven. Tot dan.

 

Speelden voor Zammel: Tibo Opdebeeck, Joppe “Eppoj” Van den Eynde, Thomas Kaethoven,  Alexander Detroy, Alexander “Alec” Herregods, Thomas “Bellie” Belmans Tycho Mertens, Joppe Vandecraen,  Jarne Rampart , Robbe Colson,  Matse Mellebeeckx, Daan Verboven, Stien Dillen en Ander Keersmaekers