Bij het ontwaken verschuilt al het kwik zich onderaan in de bulk van het glazen buisje. Het is zowaar -4°C. Met veel tegenzin kruipen 11 U15s uit hun warme bedjes. Normaal beschikt Lorenz over een ruime kern van 21 spelers, maar 5 zijn in blessure en 5 liggen met griep in het bed. Volk gaan lenen bij de U13 is owv de griepepedemie geen optie. We worden verwacht in Noorderwijk om de B-ploeg partij te geven. Ter plaatse aangekomen ligt het veld er wit en keihard bij. Bij aanvang van de match, vier minuten te laat, is de groene kleur door het lekkere zonnetje weer tevoorschijn gekomen.

De match start evenwichtig, beide ploegen hebben last van stuiterende ballen en schuivende schoenen. Het eerste wapenfeit is een licht toegekende penalty voor Noordstar in de 10e minuut. De bal wordt net onder de deklat geplaatst, maar keeper Ward slaat hem eruit! De corner die er op volgt wordt weerom door Ward gepakt. Onze eerste kans komt van de voeten van Jarne R maar ook hier is de goalie wakker. De thuisploeg komt feller opzetten. Eerst versieren ze een hoekschop en nadien gaat de bal via de paal en de deklat buiten. Dat was even bibberen.

Al in het begin van het tweede kwart, staat Jarne R Opnieuw aan het doel. Hij zet voor maar de doelwachter is net sneller dan Jelle. Ward mag aan de andere kant tot twee keer toe de meubels redden. Tegen de rust komt er meer animo langs onze kant. Verre inworp Robbe, Jarne O verlengt en Jelle knalt op de keeper. Op slag van rust krijgen we een corner na een kans van Brecht. Robbe zet hem om, de bal komt bij Brecht en die krijgt een elleboog tegen zijn neus. Bij het zien van het bloed fluit de ref af. Hier was een penalty zoals aan de overkant misschien een beter antwoord geweest, maar we zijn blij dat we kunnen gaan warmen.

In de cafetaria staat er file bij de toog van de warme dranken. Hoe zou dat toch komen.

Bij de start van de tweede helft is de zon gewisselt voor een ijzig windje, maar dat kan groenwit niet deren. Lorenz heeft de mannen terug met de neus in dezelfde richting gezet. Al snel spurt Brecht richting doel, maar de keeper kan zijn voorzet onderscheppen. Zijn tweede kans gaat naast. Twee minuten later opnieuw Brecht op rechts. Jarne R plaatst de voorzet net links naast de verkeerde kant van de paal. Als de keeper uitshot, kan Jelle de bal onderscheppen en stuurt hem terug. De keeper kan hem nog net buiten duwen. Robbe zet de hoekschop om en na twee man te passeren jaagt Jarne O de bal tegen de netten.

Zammel jaagt direct verder en creëert kansen. Helaas geeft jagen ook op risico op counters. In de 56e minuut kan de thuisploeg zo gelijk maken. Twee minuten voor het einde van het derde kwart duwt de thuisgoalie weerom een kans van Jelle in corner. Robbe plaatste de bal voor doel en Arthur keilt het leder binnen het kader. We vangen het laatste kwart aan met een 1-2 voorsprong.

Bij sommigen begint de koude door te wegen, maar Thomas blijkt er geen last van te hebben. Hij is al de hele match super-actief op het middenveld. Hij helpt in de 63e minuut Brecht op weg. Brecht vertrekt op eigen helft en kan de spurtende verdedigers achter zich houden. Koel vlamt hij de bal voorbij de keeper en diept de kloof verder uit. Noordstar gaat een versnelling sneller spelen en blijft er in geloven. Ze versieren een zoveelste corner maar krijgen de bal niet waar ze hem hebben willen. Jarne R countert, maar weerom gaat zijn schot links naast. De thuisploeg scoort in de 69e minuut maar de arbiter keurt het doelpunt af omdat de keeper de bal zou vast gehad hebben. Even later nog meer animo, de keeper pakt een terugspeelbal en Zammel krijgt een vrijschop binnen de grote baklijn. Hoewel het superdichtbij is geraken we niet tot bij het kader. Het doel valt een minuut later aan de andere kant.  Even is er weer hoop voor de thuisploeg, maar als snel komt de koude douche. De 2-4 komt weerom uit hoekschop, Robbe zet hem om en Brecht legt hem binnen. Bellie doet nog een poging maar zijn schot gaat rechts naast. Het is Jarne R die uiteindelijk de 2-5 eindcijfers op het bord mag zetten. Hij gaat alleen door en wordt zo beloond voor zijn keiharde werk van vandaag. Ondanks de drie uitgestelde wedstrijden staan we ineens op de derde plaats. Volgende week mogen we nummer twee thuis partij geven. See you there.

Speelden voor Zammel:

Ward Camus, Jarne Olislaegers, Thomas Caethoven, Arthur Van Gansen, Thomas “Bellie” Belmans, Joppe “Eppoj” Van den Eynde, Tycho Mertens, Robbe Colson, Jarne Rampaert, Jelle Schelles en Brecht Verboven.