U15B: St-Dympna vs Zammel. Zondag 25 oktober 2020 om 9u00.

Na onze recente 0 op 6 hadden we wat goed te maken om ons vertrouwen weer op peil te krijgen. Een goeie trainingssessie hoorde daarbij en even een goed gesprek tussen trainers en spelers kon nooit kwaad. Today! Matchday! Een vroege wedstrijd maar wel nadat we eerder in de nacht een uurtje langer konden slapen. Met 4 afzeggingen (Lomme, Senne, Bjarne en Lars) moest de ploeg omgeswitcht worden. Gelukkig kunnen we rekenen op 3 spelers van de 15A. Doelman Mathias en veldspelers Thijs en Pieter komen onze rangen versterken. Eerste match van de terugronde. Op bezoek bij de buren van St-Dympna (SD). Met een stevige regenbui net voor aanvang van de match lag het veld en lekker nat bij. Ideaal voetbalweertje! Let’s do this.

Eerste time. De eerste aanval is van onze kant. Na 3 minuten stuurt Pieter Dante diep. Goeie voorzet van onze winger en Floris knalt over. Minuutje later. Mooie doorsteker van Sander, op aangeven van Wout, naar Dante. Maar de SD verdediger kan nog weg werken. 6de minuut. Eerste aanval van de thuisploeg door het centrum. Goed opzij gelegd maar Thijs kan de bal onderscheppen en kan uitverdedigen. Minuut 8. Floris wordt het straatje in gestuurd door Pieter. Zen vizier is nog niet scherp en hij schiet naast de kooi. De toon is wel gezet. De wil is er! 10de minuut. Jano stuurt Floris de hoek in. Mooi kap naar binnen maar hij wordt foutief tegen het tarmak gewerkt. Vrije trap Zammel. Korneel gooit hem in het pak en Sander kan tussen 2 spelers zen kop ertegen zetten. Het leer verdwijnt mooi in de hoek en de 0-1 staat genoteerd. De goesting is er. Minuut later. Floris tikt mooi door naar Sander maar zijn schot wordt vakkundig onschadelijk gemaakt door de thuisgoalie. Uitstel is geen afstel. 12de minuut. Wout onderschept een bal op het middenveld en lanceert de bal door het centrum naar Dante. Die snijdt goed naar binnen en legt de 0-2 in het mandje. Mooie actie en even mooie afwerking. SD kan hier weinig tegen over zetten en beperkt zich tot verdedigen. Ze komen er maar sporadisch uit maar dan zijn er Korneel, Kobe en Thijs die de linies goed dicht houden. Goed bezig!! Minuut 14. Een dot van een aanval. Floris aan de haal met het leer aan de voet. Prachtig drieluik Floris-Sander-Dante. Dante dweilt de zijlijn af en gooit het leer voor de korf. Sander met de knal maar de paal staat de 0-3 in de weg. Jammer na zo een prachtaanval. Minuut 17. Floris met de rush langs de lijn. Prefecte voorzet op Xander maar hij schiet net over de goal. Een welgemeende “OOOHHH” weerklinkt over het veld. Minuutje later. Floris krijgt de bal van Kobe en ziet de goalie uit zen doel staan. Schot van ver maar de bal draait weg van het doel. Laatste kans van deze time is nog voor Sander. Goed vrij gedraaid maar het schot is te zwak. Even kort rusten. Kobe uit, Zeb in. Ook Lennert moet inkomen maar vraagt nog even rust aan de trainer omdat zijn knie weer lastig doet. Hij begeeft zich even naar het naastgelegen veldje om wat tegen de bal te trappen.


2de 20. Eerste kans in de 23ste minuut is voor de thuisploeg. De SD spits waagt zen kans van buiten de 16 meter maar de poging gaat ver naast. Er wordt kei hard gewerkt op het middenveld. Het is dan ook vrij lang wachten op de eerste echte doelpoging. 31ste Minuut. Korneel met een lange spurt vanop eigen helft langs de lijn. Op het moment dat hij naar binnen wil komen, wordt hij hardhandig neergemaaid door de SD back. Vrij vuile tackle en terechte fout. De scheids houdt de kaarten nog op zak. De SD back krijgt wel een uitbrander. Korneel met even naar de zijlijn voor verzorging. Minuut 36. Een kans voor SD. Goed uitgespeeld en stevige loeier. Mathias goed plat en klemvast. 38ste minuut. Snelle run van Jano langs de zijlijn op aangeven van Zeb. 1-2 met Sander en Jano lost een loeier van 115 km / uur. De thuisdoelman ranselt de bal uit zen korf met een prachtsave. Mooie actie boys! 40ste minuut. Wout stuurt Dante diep op rechts. Hij kan 2 man afschudden en nog een tackle ontwijken tegen de achterlijn in de baklijn. Goeie voorzet en Jano laat deze kans niet liggen en zet de 0-3 op het scorebord. Knap! 40+1: SD met een nette aanval. Over enkele stations belandt de bal voor de voeten van de SD spits. Hij legt aan maar Pieter is net op tijd terug om in hoekschop te werken. Daar klinkt het rust signaal. Mooie 0-3 voorsprong. Goed bezig en proberen vast te houden. Nog even enkele tactische besprekingen langs de lijn en uiteraard even de keeltjes smeren. Sander en Xander mogen even rusten. Ff bekomen na al die kilometers. :)  Kobe en Lennert komen in de ploeg.


Deel 3. 41ste minuut. De Zammel Boys kiezen direct voor de aanval. Floris steekt goed naar Lennert. Hij kan op doel af maar besluit op de keeper. Jammer! Minuut later. Dante goed diep gezet door Zeb. Hij probeert van zeer schuin de SD keeper te verschalken maar zen poging gaat voorlangs. De Zammelse druk blijft aanhouden en de SD kerels weten van geen hout pijlen te maken. Minuut 48. Dante gaat door op zen flank en kan voorzetten. Lennert komt een voetje te kort en de keeper kan de bal wegplukken voor zen voeten. Weg kans. Minuut 50. Goeie ingooi van Zeb, door Wout doorgespeeld naar Floris. Die ziet Dante vertrekken en stuurt hem de hoek in richting cornervlag. Dante kapt zen mannetje uit en zet voor. Lennert komt goed ingelopen en tikt de bal met zijne  rechter voorbij de verbouwereerde doelman. 0-4! 53ste minuut. SD blijft proberen en ze zetten een aanval op poten. De winger zeilt de lijn af en probeert voor te zetten. Thijs nog met de uitstekende tackle. Goed gewerkt. 2 minuten later. Floris gaat door het centrum . Hij wordt neer gelegd en de vrije trap is het gevolg. Thijs met de vrije trap en op de dwarsligger. De score had hier al veel meer kunnen zijn maar enige obstakels vormen zich een baken in de baan van de bal. 57 ste minuut. Verre bal van SD. Korneel onderschept maar vind geen aanspeelpunt. Rustig even terug op Mathias die nog geen bal heeft moeten pakken.  Minuut 59. Zammel met de aanval maar de SD defensie kan weg werken. D bal schiet door op het natte gras maar Mathias voetbalt goed mee en kan de aanvals poging afbreken. Ff rusten dan! 0-4 op het bord. Gaan we Ajax achterna (0-13?). Dubbele wissel. Dante en Jano uit, Xander en Sander weer in. Op naar de final 20.

4de keer 20. Eerste kans is voor SD. Wout kan in hoekschop werken. 63 ste minuut. Aanval over rechts via Zeb. Sander met de doorsteker op Lennert maar de SD defender kan weg werken. Minuut 64. Vrije trap Zammel na een fout op Sander. Sander zelf met de vrije trap. Voor de goal en Xander knalt van kortbij over de SD kooi. Geen 0-5. Minuut 66. SD trekt zen register open en lanceert de volgende aanval. Over links wordt de winger weg gestuurt. Hij gooit de bal in de 16 en we krijgen hem niet weg gewerkt. De nr 11kan van kortbij zijne 42 er tegen zetten en laat Mathias kansloos. 1-4. We nemen wat gas terug en laten SD meer voetballen. SD krijgt enkele goeie kansen maar onze defensie staat sterk te verdedigen en maakt onschadelijk. 76ste minuut. Terugspeelbal op de thuisgoalie. Xander gaat goed druk zetten en zorgt ervoor dat de keeper foutief inspeelt. Thijs onderschept en kan voorzetten. Lennert krijgt de bal verkeerd op zijne linker en de bal vliegt de tribune in. 78ste minuut.  Verre ingooi van Lennert. Thijs kopt door en Xander trapt net over. Vlak voor tijd krijgt SD nog een kans. Balverlies van Zeb. SD winger gaat door over de flank. Hij komt naar binnen en schiet op doel. De bal gaat heel scherp voor doel en botst via de binnen kant van de verste paal tegen de touwen.
2-4 en tevens ook de eindstand. Goed gewerkt mannen! Het hadden er meer kunnen zijn maar dan moet je ze wel binnen trappen. Goed blijven voetballen en werken. Top! Eindstand: 2-4.

conclusie: goed begin. Goed voorgekomen en blijven gaan. Goed samen gespeeld. Je mag elkaar nog
                   meer sturen. Ondanks de 0-4 voorsprong hebben we in de laatste 20 minuten even de
                   focus verloren waardoor we nog 2 goals slikken. Moeten we uit leren. Goei mats gasten!

zij scoorden: Sander, Dante, Jano, Lennert allen 1x
assists: Dante 2x, Wout en Korneel 1x

zij speelden: Mathias B., Zeb P., Wout C., Thijs J., Kobe B., Jano W., Xander V., Dante R., Sander H.,
                       Floris V., Korneel W., Lennert VE., Pieter VA.