Verslag U15B: VV Laakdal vs Zammel: zondag 18 oktober 2020: 10u.

Na onze eerste nederlaag van vorige week werd er wat steviger getraind. Even het verlies weg werken. Terug met de voeten op de grond. Weliswaar tegen een stevige tegenstander verloren, dat wel. En dan! Matchday! Met nog enkele afzeggingen Lennert (knie) en Floris (ziekenhuis met het vuur) gaan we met een 12 koppige kern richting Laakdal. Sommige jongens hadden wegens omstandigheden ook niet voluit , of niet, kunnen trainen. Met een dreigende regenbui in de lucht arriveren we op de velden van het voormalige Standaard Vorst. Wegens Corona is het verboden om het gebouw te betreden (geen kleedkamer, geen kantine, …) Stockage van enkele voetbaltassen langs de dug-out. Trainer Elias was ook niet van de partij wegens omstandigheden. Opwarmen maar..

Voor het eerst zowaar een vrouwelijke referee die meteen enkele afspraken maakt met beide teams. Starten maar. Voorzichtig begin. Al in de 2de minuut duwt Kobe reglementair met de schouder maar de ref fluit toch fout. Snel gegeven en goeie voorzet. Maar de LD spits knalt de kans de tribunes in. Minuut 4. Actie van de thuisploeg. Maar onze defenders kunnen wegwerken. 5de minuut. Goeie actie van Senne. Hij stuurt Dante langs de lijn weg. Goed doorgestoken naar Sander. Schotje maar in hoekschop. Goeie hoekschop van Lomme. Dante ziet zen schot geblokt, Sander knalt de rebound over de kooi. Minuut 7. Goede aanval van LD. Stevige loeier van hun nr 11 maar Bjarne gaat goed plat. 8ste minuut. Actie LD, goede voorzet, Kobe nog met de tackle maar hij mist de interceptie. Knaller van de LD spits maar Bjarne met de goede voetveeg. De 0-0 blijft op het bord. Minuut 10. Weer LD met de aanval. Goede voorzet, Kobe kan net de bal niet wegwerken en aan de 2de paal kan LD binnen duwen. Hun overwicht resulteert in de 1-0. Nog is hun honger niet gestild en ze duwen ons letterlijk over de middellijn. Schot van buiten de 16. Bjarne moet redden. Minuutje later weer LD. Op de counter weliswaar na een afgebroken Zammelse aanval. De spits kan alleen op Bjarne af maar schiet recht in zen armen. 17de minuut. Actie van Zammel. Sander stuurt Zeb diep. Hij neemt de bal mee en kapt even terug. Goed opzij gelegd voor de mee opgekomen Sander maar zen vizier is nog niet zuiver en hij knalt over. 2 minuten later Goeie opbouw met Korneel. Via Wout naar Xander. Op zijn beurt goed doorgestoken naar Dante. Goede voorzet maar weg gewerkt. Minuut 20. LD glipt door de buitenspelval en kan alleen op Bjarne af. Weer kiest de spits voor de moeilijke manie waardoor Bjarne kan pakken. 20’+1. Zelfde actie. Randje offside maar nu schiet de LD spits de bal naast. Even de korte rust opzoeken. De Trainer, zichtbaar niet tevreden over de eerste 20 min, geeft de nodig instructies. Hopen op beterschap in deel 2. Lars in, Zeb uit.

Minuut 21. Schot van Wout. De bal schiet door op het natte gras , de LD keeper bijna verrast maar hij kan oprapen. De Laakdalse druk is wat afgenomen maar ze houden de controle over het middenveld. Ze geven ons zeer weinig ruimte waardoor combineren moeilijk is. We proberen het met korte passes maar er zit geregeld een Laakdals voetje tussen. Steeds weer balverlies om dan alle zeilen bij te zetten om hun mogelijke aanvallen af te breken. Er zijn weinig echte kansen te bespeuren. De keepers kijken werkloos toe. Enkele harde duels worden nauwelijks bestraft. De scheids laat veel toe. Wat bij tijde enige frustraties opwerkt. Ook de fans langs de zijlijn laten stilaan van zich horen. Het spel ziet niet helemaal goed. Minuut 28. Een goede aanval van de bezoekers, wij dus. Dante krijgt de bal mooi aangespeeld van Jano. Mooie cross. Hij schiet in één keer maar de keeper kan de kans onschadelijk maken. Minuutje later. Actie van de thuisploeg. Goede voorzet weer maar de LD spits beroert de bal met de hand. Het hele stadion heeft dit gezien, enkel de scheids niet. Zij laat doorspelen waardoor dit een dot van een kans wordt. Gelukkig is Jano net op tijd terug om in hoekschop te werken. Nice one! Sprongetje. Minuut 36. Een zeer mooie aanval op poten gezet door Senne. Goed opzij naar Lomme. Doorgespeelt naar Wout die een prachtige 1-2 doet met Dante. Wout legt goed opzij voor Sander maar zijn poging gaat naast. Dit was een prachtige actie. 2 minuten later weer onze rakkers. Sander ontfrutselt de bal en kaatst goed naar Wout. Spurtje naar voor waar Sander en Lars mee gevolgd zijn. Wout goed doorgestoken naar Sander die gepast opzij legt naar Lars. Lars met een streep over de mat. Mooi in de hoekje. Onhoudbaar en weer in evenwicht. 1-1!
Vlak voor de rust aanval over links waar Jano de flank afdweilt. Mooi voor de korf gegooid, Dante kan net niet afwerken. Jammer. Dan maar ff rusten. De nodige reagentia hoort hierbij. Betere 2de time.

3de time. Xander uit, Zeb in. 41ste minuut. Laakdal kiest weer voor de bal vooruit. Schotje van in de grote baklijn maar Bjarne kan oprapen. Minuut later. Weer Laakdal. Goede aanval over rechts. Schot vanuit een scherpe hoek in het zijnet. Er wordt stevig gebikkeld rond de middencirkel en plots fluit de ref voor een fout van Senne. “handen thuis meneer”. Senne reageert verbaal en wordt bij de ref geroepen. Trainer en délégé manen hem aan tot kalmte. Houdt je handen gewoon open. 48ste minuut. Aanval Zammel. Mooie doorsteker naar Lars maar hij draait net te laat uit waardoor de LD back kan onderscheppen. Snelle tegenaanval van de thuisploeg. Stevige pegel, Bjarne geklopt maar de paal brengt redding. Pfff, das ne meevaller. 50ste minuut. Vrije trap voor LD. Naar de kruising gedraaid maar Bjarne met nog net een handje. LD drukt. Minuut later aanval over links. De voorzet wordt door Senne in corner gewerkt. 56ste minuut. Actie van Wout. Hij stuurt Lars langs de lijn weg. Voorzet naar Zeb. Goed schot maar mooie save van de LD goalie. Mooie kans. Spannend blijft het wel want de 1-1 staat nog steeds. Tot frustratie van de LD délégé die enkele keren laat verstaan dat we al met 14-1 hadden moeten achterstaan. Duh !! Minuut 59. Jano speelt Wout goed aan. Hij legt gepast breed op Lars. Schot Lars, keeper met de save. 60ste minuut. Sander met de actie na prachtpass van Lomme. Goed vrij gedraaid maar de kogel verdwijnt in het zijnet. Ff weer kort pauzeren. Bij 1-1.

Laatste 20. De vermoeidheid is duidelijk zichtbaar. Met maar 1 wissel in onze rangen. Kobe uit, Xander in. LD neemt hier weer het initiatief. Minuut 63. LD kan ontzetten na een Zammelse poging en werkt ver weg. De bal gaat over alles en iedereen en de LD spits heeft vrije baan. Helaas staat hij meters buitenspel. Maar de ref besluit om te laten spelen en de nr 10 kan de bal over onze doelman lepelen. 2-1! Zelfs de LD crew bevestigd de offside. Maar hij telt. Tot groot gemor langs de zijlijn. 65ste minuut. Sander met de inworp. Goed doorgespeeld van Xander. Zeb met de kans. Net naast. We proberen jacht te maken op de gelijkmaker. Bij één van deze pogingen kan LD ontzetten en weer verdedigen zij uit met een verre bal. De LD speler is alleen door op Bjarne, Xander probeert nog te tackelen, maar hij legt de 3-1 in het mandje. 71ste minuut. Dante wordt hardhandig tegen de mat gewerkt en Senne reclameert. Te fel volgens de ref en Senne moet in het boekje. Gele kaart! Onze jongens laten zich wat opnaaien door de LD spelers en Sander komt goed weg als hij zen elleboog in de rug van een speler plant bij een Laakdalse aanval. Hier had de bal op de stip gekund. Het gaat snel nu. 76ste minuut. Soortgelijke actie als bij de 3-1 alleen staat de LD speler weer buitenspel. Hij mag doorgaan en legt de 4-1 voorbij Bjarne. Ongezien. Het vet is van de soep. We proberen enkel nog de schade te beperken. 80’+1: Aanval LD. De bal schiet door en Korneel schermt deze af. De LD spits zint dit niet en werkt Korneel foutief tegen de grond. Geen fout zegt de ref tot groot ongenoegen van alles wat groen en wit is! De speler legt de 5-1 rustig binnen. Dan fluit de ref af. Overdreven nederlaag. Laakdal wint verdient op basis van het spel maar niet waarop de manier van doelpunten tot stand kwamen. Maar dat is waar we moeten mee leren leven zeker…… eindstand 5-1 en o op 6.

conclusie: we waren er niet bij vandaag. Er zat te weinig shwung in ons spel. Te veel slechte passes.
                   te veel balverlies. Te zwak in de duels en teveel met de ref bezig ipv met het spel.
                   Verdiende nederlaag. Alleen de manier waarop is niet OK. Ook enkele positieve punten
                   gezien. Bij tijde mooi samenspel. Enkele goeie acties. Moeten we meer doen en er weer in
                   geloven zoals in het begin van het seizoen. En goed trainen. Das echt belangrijk!!

zij scoorden: Lars 1x
assist: Sander 1x

zij speelden: Zeb P., Senne B.; Wout C., Lomme H., Kobe B., Jano W., Xander V., Dante R., Sander H.,
                       Korneel W., Lars S, Bjane S.