U15B: inhaalwedstrijd Zammel – Netezonen: woensdag 7 oktober 2020: 18u15.

Vandaag staat er een inhaalwedstrijd op het programma. Een match die uitgesteld was op 20 september op vraag van de Laakdalse buren wegens “spelers in quarantaine”. Met een fris windje over de Zammelse gronden en een bewolkte hemel warmen onze jongens op. Met 2 eenheden in de lappenmand (Lomme en Lars) was onze kern beperkt waardoor we de hulp in moesten roepen van de 15A. Vince vd Weyer komt ons depaneren. Aangezien deze wedstrijd niet voor het kampioenschap staat geregistreerd, mag de gelegenheids arbiter de wedstrijd leiden. Lex neemt deze taak op zich. Met Netezonen (NZ) krijgen we een sterke tegenstander over de vloer.  Deze oude bekende heeft 12 op 12 gehaald in de competitie maar met de 11-0 zege van vorige match is ons vertrouwen groot. Benieuwd wat het wordt…

Start. NZ begint meteen met enig passenspel en trekt al snel vooruit. Al in de eerste minuut zorgen zij voor gevaar maar de poging gaat ver voorbij het Zammelse doel van Bjarne. We laten ons niet onbetuigd en gaan lekker mee voetballen. Ook wij krijgen een eerste mogelijkheid. Maar de goalie kan oprapen. NZ is op papier iets sterker. Er is veel gebikkel op het middenveld. Mooi acties en passes worden afgewisseld. 7de minuut. Nog is een aanval van de bezoekers. Mooi door hun sterke captain de flank open gelegd. De winger schuimt de lijn af en gooit hem voor de kooi. Kobe kan ontzetten in hoekschop. De corner wordt door Korneel weg gewerkt en de tegenaanval kan op gang komen. Floris neemt mooi mee en speelt Sander aan. Mooie breedlegger  voor Dante die er als een speer vandoor gaat. Zijn voorzet wordt geblokt. De back kan terug leggen op zen keeper en Jano gaat hoog druk zetten. Daardoor speelt de keeper slecht terug in en kan Jano onderscheppen. Enig mooi duwt hij de al binnenkantje voet in het hoekje. 1-0! Foutje, bedankt! Zammel met de voorsprong! Al bij al leiden beide ploegen geregeld balverlies. Uit één van die verliezen kan NZ oprukken via hun kapitein. Dat deze kerel talent heeft, staat zonder kijf! Hij slalomt 3 mensen voorbij. Kapt nadien 2 groen-witten uit. Om vervolgens de bal voor zijn goeie voet te leggen en staalhard de gelijkmaker binnen te leggen. Mooi in de hoek. 1-1. Na 15 minuten staan de bordjes weer in evenwicht. We spelen zeker niet slecht tegen deze hoofdzakelijk 2de jaars. We naderen stilaan de rust en buiten enkele kleine pogingen is er geen doelgevaar meer geweest. Kort ff rusten.

Deel 2. NZ neemt meteen het heft in handen en drukt ons wat achteruit. De eerste actie komt dan ook van hen. Stevige cross van hun kapitein maar onze defensie kan ontzetten. Korneel en Senne staan centraal goed te verdedigen. Nog is de druk niet verminderd. NZ maakt de acties en we moeten even ondergaan. Maar echte kansen volgen amper. Er is veel activiteit op het middelveld. Hier en daar worden wat foutjes gemaakt waardoor de mats toch wel dikwijls onderbroken wordt.
Ook volgen er veel inworpen langs beide kanten. Buiten enkele kleine schoten die makkelijk kunnen onderschept worden staan de beide doelmannen er werkloos bij. Logisch dan dat we in deze 20 minuten geen enkele goal te zien krijgen. De beste kansen blijven wel voor de bezoekers. We houden het nu vooral op lange ballen tot ergernis van de trainer. Waar is onze speelwijze naartoe? Ballen en passes over de grond. De rust komt als geroepen en niemand mort nog niet bij de 1-1 ruststand. De supporters zijn talrijk aanwezig van beide kanten maar zijn goed verdeeld rondom het veld waardoor de veiligheidsafstand wordt gerespecteerd. Even de koppen fictief bij elkaar.

3de  keer 20. We beginnen meer geconcentreerder aan deze 20 minuten. Zowel Floris als Wout komen een paar keer gevaarlijk voor doel. Maar de laatste pass ontbreekt of wordt afgeblokt. 45ste minuut. NZ met een mooie kans. Goeie voorzet en de bal gaat maar rakelings naast de kooi van Bjarne. Ook onze Zammelse rakkers krijgen nu wat kansen. Jano met een rush langs de zijlijn, goed opzij gelegd voor Dante. Hij steekt goed door naar Lennert maar zijn belager is net iets sneller op de bal en weg kans. Volgende kans is weer voor ons. Minuut 48. Vince stuurt Zeb weg. Goed doorgestoken naar Floris. Floris het hoekje in en hij kan mooi voor doel trekken. De Eindhoutse luchtmacht kan ontzetten en de bal komt een stuk buiten de grote baklijn voor de rechter van Woody. Hij haalt plots uit vanop dik 20 meter en het banaanschot gaat over de Laakdal goalie net onder de lat tegen de touwen. Dik feest aan de Veedijk. De 2-1 staat te pronken langs de zijlijn. NZ koud gepakt maar zij steken nu een tandje bij. De volgende kans is dan ook weer voor hun. Enkele minuten na onze voorsprong krijgen we de bal niet weg. Een schot vanuit de 2de lijn wijkt nog af op Kobe en Bjarne moet alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen. Met een kattensprong brengt hij enig mooi redding. De Laakdalse aanvalsstromen blijven nu komen en in minuut 59 krijgt NZ een goeie kans. Senne kan uiteindelijk in hoekschop werken. De corner komt scherp voor doel en Zeb kan wegkoppen. De bal schiet door naar de mee opgekomen back en die haalt verwoestend uit. De bal verdwijnt zo goed als bijna in de linker pin! De toch wel verdiende 2-2 is een feit! En dat vlak voor de korte rust. Even allemaal bij elkaar, kelen smeren en met enkele verschuivingen vatten we de laatste 20 minuten aan.

Nog 20 minuten. NZ heeft de overmacht in deze mats en rijgt de kansen aan elkaar. Maar onze verdediging staan solide te werken en ook Bjarne doet zen deel in het zakje. Op een goeie 5 minuten tijd krijgen zij maar liefst 4 goeie kansen. Doch een been , een hoofd en enkele goeie tussenkomsten van onze goalie voorkomen dat NZ op voorsprong komt. Wat gezien het wedstrijdverloop niet onverdiend zou zijn. Maar zolang de 2-2 staat, is er hoop. Bij momenten krijgen we ook kleine kansen maar echt hun doelman in gevaar brengen zit er niet echt meer in. In minuut  66 kunnen zij dan toch hun overwicht verzilveren en de 2-3 keihard binnen trappen. Een hoop frustratie valt van hun nekjes. Onze Zammelnaren zijn wat aangeslagen van die achterstand maar ze blijven er wel voor gaan. Nu de storm wat is gaan liggen, komt er wat meer ruimte waardoor we weer ons eigen spel kunnen spelen. Zowel Floris, Sander, Dante en Jano proberen door hun defensie te geraken. Maar meer dan wat losse flodders richting Laakdal keeper kunnen we niet weerleggen. Ook Vince krijgt na een mooie actie nog en dot van een kans maar de bezoekende doelman staan sterk te keepen. Nog 2 minuten en Zeb zet Kobe aan het werk. Goed door gespeeld naar Vince die met een versnelling naar binnen snijdt. En dan wordt hij foutief gestuit een meter of 2 buiten de 16 meterlijn. De scheids besluit eerst nog balvoordeel te geven maar fluit dan toch voor een vrije trap. Vince legt de bal goed en wacht op het fluitsignaal om de vrije trap te mogen nemen. De muur staat op de juiste afstand. Daar weerklinkt het fluitje en Vince krult de bal enig mooi over de muur en over de keeper. BAAM! De 3-3 staat!! Heel Zammel ontploft. De polonaise wordt ingezet. De scheids maakt een einde aan de wedstrijd. 3-3 en nog steeds on-ge-slagen!! Hopelijk zetten we dit voort zondag tegen een geduchte tegenstander. Mol-Ezaart!  Goed gewerkt rakkers! Proficiat.

conclusie: een sterk begin en ons zeker niet laten doen. Goed mee gevoetbald tegen een sterk team.
                   Die sterkte probeerden ze uit te buiten na de rust maar jullie, en een dosis geluk, hebben
                   er voor gezorgd dat het spannend was en bleef. Om uiteindelijk toe te slaan en een punt
                   hier te houden. Goed blijven werken, ook al was het moeilijk. Dat verdient een pluim !!!

zij scoorden. Jano, Wout en Vince 1x.
assists: //

zij speelden: Zeb P., Senne B., Wout C., Lomme H., Kobe B., Jano W., Xander V., Dante R.,
                       Sander H., Floris V., Korneel W., Lennert VE, Vince VDW., Bjarne S.,