Na ons gelijkspel van vorige zondag moesten we vandaag terug vol aan de bal tegen Zwaluwen Olmen (ZO). Vroeger altijd een sterke tegenstander. Maar aan het huidige klassement te zien is dit niet de ploeg van weleer. Op papier een makkelijke tegenstander maar zoals de wet van het voetbal voorschrijft dient elke wedstrijd gespeeld te worden. Lennert en Wout waren de afwezigen. Wout zat op andere oorden. Schol en doe ze nog is vol! Lennert had diezelfde morgen last ondervonden aan de knie en heeft forfait gegeven. De rest van de kern was fit. Let the games begin!

We starten eerder voorzichtig aan de match. De begin minuten zijn een soort van verkennend gesprek. Even aftasten hoever de tegenstander gaat. Na enkele minuten dan toch een eerste keer onze Zammel boys. Goeie doorsteker van Sander op Dante. Hij snijdt mooi naar binnen maar de Olmen verdediger haalt uit meteen stevige doch correcte tackle. Het waarschuwingsschot is gelost.  De 4de minuut. Mooie actie van Senne naar Lomme. Die stuurt Floris weg die op zijn beurt Sander diep stuurt langs de zijlijn. Hij haalt uit maar het leer zoeft voorlangs. Minuut 8. Olmen probeert uit te verdedigen en Xander gaat goed druk zetten. Hij kan de bal veroveren en kan Dante aanspelen. Dante met de poging maar net naast. Hier komt Olmen goed weg. De eerste “oooh”’s weerklinken langs de zijlijn. 11de minuut. Vrije trap Zammel. Korneel neemt deze snel want hij ziet Dante vertrekken. Maar de Olmen defensie heeft het nummertje door en kan goed onderscheppen. Minuut 13. Fout op Sander. Korneel weer met de vrije trap. Laag over de grond en Dante pikt mooi mee. Hij kan doorgaan en schuift de 1-0 onder de doelvrouw. Verdiende voorsprong. Olmen laat echter de kopjes niet hangen en probeert het vanop afstand. Bjarne  goed plat op de stevige loeier. 18de minuut. Weer Olmen met een goede actie. Een schot van buiten de 16 en Bjarne kan pakken. Minuutje later stuurt Jano Lars weg. Alleen op doel af maar de Olmense doelwachtster staat puik te keepen. Weg kans. Laatste actie van deze 20 minuten is weer voor Olmen. Een goede actie langs de zijlijn. Goeie voorzet maar de spits knalt de kans de tribunes in. Kort rusten met een 1-0 voorsprong.
Trainers Elias en Cisse sturen even bij. Lomme ondervindt last in de onderrug en wordt gewisseld. Zeb in, Lomme uit. Op naar de volgende 20 minuten.

Direct in dit 2de part kiezen we voor de aanval. Zeb speelt zich mooi vrij en kan inspelen op Jano. Turbo Jano zeilt de zijlijn  af en kan voortrekken naar Lars die een haartje te kort komt om af te  werken. 24ste minuut. Aanval van de bezoekers. Senne kan onderscheppen en legt opzij naar de diep terug gezakte Floris. Die vertrekt van op eigen helft en slalomt door een bos van spelers en kan uiteindelijk alleen (wel een verdediger in de rug) op doel afgaan. Hij ziet de keepster uitkomen en lepelt de bal de lucht in. De goalie probeert nog te onderscheppen maar dat handje is net niet voldoende om de snelheid uit de bal te halen. Het leer verdwijnt in doel en de 2-0 is een feit. Enkele minuten later stuurt Kobe Lars weg. Met zijn snelheid loopt hij weg van de verdediging en kan doorgaan naar het vijandelijke doel. Op het moment dat hij wil afdrukken is er een Olmen speler voldoende terug gekeerd om met een tackle de actie af te breken. Weg kans. Zo jammer. 30ste minuut. Weer wordt Sander onder de zoden gestopt. Floris eist de vrije trap op. Goed schot en net over de bezoekende kooi. 3 minuten later. Mooi samenspel tussen Korneel en Floris. Die bedient Xander. Hij kapt prachtig terug en kan afleggen op de mee opgekomen Sander. Stevige loeier maar over de dwarsligger. 35ste minuut. Nog eens een tegenprik van de Zwaluwen. De middenvelder maakt ruimte voor zichzelf en kan goed uithalen. Bjarne kan de poging  keren. De 0 blijft op het bord. Vlak na die actie vertrekt de bal van achter uit. Bjarne naar Kobe, op zijn beurt naar Sander. Enkele meters vooruit. Pass schuin naar Floris die Lars ziet vertrekken. Goed doorgestoken en Lars nogmaals alleen op doel af. Deze keer kan hij de doeldame verschalken en de 3-0 in het mandje leggen. Minuut 38. Korneel kan uitverdedigen en passt op Dante. Die zendt Floris de ruimte in. Floris met het schot maar naast de kruising. 40ste minuut, op slag van rusten, kan Sander zich doorzetten over de rechter kant. Hij zwiept de bal voor doel en Xander komt net een voetje te kort om af te werken. De keepster kan oprapen. Daar weerklinkt het rust signaal. Even naar binnen en de nodige reagentia toedienen.

Part 3. Kobe ff rusten. Lomme gaat terug proberen. De supporters zijn nog maar goed en wel uit de kantine of daar gebeurt een fout. Dante was de grote baklijn in gelopen en wordt foutief gehaakt door de verdediger. Er weerklinkt een stevig fluitsignaal. Strafschop!! Na verzorging kan Dante verder. Korneel staat al aan de penalty stip klaar. De kapitein neemt zen verantwoordelijkheid en trapt de 4-0 enig mooi in het hoekje. Onhoudbaar. De kopjes bij Olmen gaan stilaan naar beneden. Doch ze blijven mee voetballen. Daar weer een kansje voor de bezoekers. Zwak schot en Bjarne kan moeiteloos oprapen. Minuut 48. Weer Zammel in de aanval. Goed schot van Jano vanuit de 2de lijn. Doelvrouw pakt in 2 tijden. Minuutje later probeert Xander een actie. Mooi langs zen mannetje gedraaid en goed schot. Keeper kan pakken. Nice try! 50ste minuut. Lomme ziet een gaatje en lanceert Dante. Hij loopt helemaal richting corner vlag en zet magistraal de bal voor doel. Jano duikt perfect op aan de 2de paal en kan binnenkantje links binnen leggen. Een aanval uit het boekje. Prachtig. De forfait score is een feit. 5-0! Olmen blijft proberen. Stevige linker vanuit een scherpe hoek maar voorlangs. Dat lijkt vertrouwen te kweken want minuutje later weer een bezoekende actie. Voorzet vanop links richting penalty punt. Goei schot maar even mooie redding van onze doelman die goed plat gaat en in corner duwt. 56ste minuut. Lars zet Dante alleen voor doel. Boogballetje maar de Olmen goalie kan nog net een handje tegen het leer duwen en zo de kans ontnemen. Vlak voor de korte pauze Olmen nog is met een aanval. Een soort van voorzet-schot. Bjarne neemt geen risico en duwt in hoekschop. Even kort rusten dan maar. De keel vraagt veel…..

Final 20. Lars uit, Kobe in. We zijn nog maar seconden bezig of Floris steekt diep naar Dante. Hij kapt zen mannetje uit en kan alleen op doel. Hij kegelt de bal rechts langs de goalie en 6-0. Mooi gespeeld. 63ste minuut. Lomme pass naar Sander die opzij legt voor Dante. Zijn schot scheert het haar van de lat. Minuut later. Korneel steekt centraal diep en Dante pikt mee. Weer alleen op doel en deze keer heeft hij 2 pogingen nodig om de 7-0 op het bord te zetten. De Olmenaren lijken nu gebroken te zijn. Toch lukt het hen om nog eens voor ons doel te verschijnen maar Bjarne voert zijn taak goed uit en weerhoudt de Zwaluwen van de ere treffer. Mooie save. Dan plots vraagt Lomme toch om een wissel. Hij kan niet meer verder. Lomme uit, Lars terug in. 3 minuten later staat het plots 8-0. Sander krijgt de bal mooi aangespeeld van Dante en passt naar Lars. Hij kan overhoeks binnen werken. 75ste minuut. Jano komt mee verdedigen en wurmt zich door de massa. Hij kan de bal veroveren en schuimt de lijn af. Op het laatste moment komt hij naar binnen. Hij ziet de doelvrouw uitkomen en plaatst de bal met de binnenkant van zijne rechter over de keepster. Wat een actie Jano!! 9-0. Olmen komt nauwelijks nog over de middenlijn. Het vat is af. 77 ste minuut. Weer spurt Jano de ziel uit zen lijf met een identieke actie. Geplaatst schot maar deze keer brengt de doelpaal redding. Minuut 79. Senne kan Xander diep sturen. Op het laatste moment legt hij opzij voor Sander die staalhard de bal tegen de touwen vlamt. 10-0! 80’+1. Een scrimmitch voor het Olmen doel. De bal blijft wat rondhangen. Vanuit de kluts zet Xander zijne rechtse ertegen en kan de 11-0 over de achterlijn duwen. Dan fluit de referee af. Taak volbracht. De 0 gehouden. De score is hoog maar eigenlijk wel overdreven. Maar bij voetbal moet je goals maken. En dat hebben we gedaan. TOP!

conclusie: een goeie mats met een overdreven maar verdiende score. Blijven gaan en blijven werken.
                  Goed samenspel. Enkele mooie acties en mooie goals. Goed voor het vertrouwen. Bij
                  Olmen brak de veer na de 8-0. Begrijpelijk. Veel beterschap aan de geblesseerden.

zij scoorden: Dante 3x, Jano en Lars 2x, Floris, Korneel, Sander en Xander 1x.

assists: Korneel en Floris 2x, Dante, Sander en Xander 1x-

zij speelden: Zeb P,  Senne B,  Lomme H,  Kobe B,  Jano W,  Xander V,  Dante R,  Sander H,  Floris V,
                       Korneel W,  Lars S,  Bjarne S.