Verslag U15B: Zammel vs St Dympna: zondag 6 september 2020.

Onze eerste competitiematch op een volledig veld. Nieuw voor ons allen. Daar zijn we al enkele weken op aan het trainen. Een bijna volledig fitte kern, enkel Kobe ontbrak wegens last aan de knie. Met een voormiddag zonnetje erbij. Gras een beetje nat. Ideaal voetbal weertje. Ook onze eerste thuiswedstrijd. De buren uit Geel zijn vandaag onze tegenstander. Benieuwd wat onze rakkers in hun mars hebben. Let’s kick some ass!!

De scheids fluit de eerste 20 minuten op gang. We nemen al vanaf de begin seconden de bal in ons bezit. Mooie kaats tussen Sander en Wout, vervolgd met een strakke pass opzij. We schuiven mee naar voor. Lomme met de lage voorzet, eerste schot van Zammelse kant na 41 seconden via Sander maar weg gewerkt door de defensie. 2 minuten later knutselen we van achter uit een aanval in elkaar. Senne mooi diep op Jano, die doorsteekt op Floris. Floris rond zen mannetje en breedte pass naar Wout. Korte rush en Dante diep gestuurd door het centrum. Schot Dante maar keeper met een goeie save. 4de minuut. De Zammelse druk blijft aanhouden. Korneel kegelt een bal naar voor, Floris pikt mee. Hij probeert een schot maar keeper kan oprapen. Minuut 6. Ingooi Zammel via Xander die Lennert de hoek instuurt. Lennert afgelegd op Dante die zen mannetje omspeelt en de 16 induikt. De bezoekende goalie komt uit en Dante kan mooi afleggen voor Lomme die de 1-0 in het netje legt. Euforie langs de zijlijn. Het legioen haalt de vlaggen boven. Onze druk wordt beloond met een mooi doelpunt. 7de minuut. Ook een eerste keer de bezoekers in actie. Maar al direct zorgen zij voor groot gevaar. Stevig schot van afstand en Bjarne kan in 2 tijden redding brengen net voor de aanstormende spits. Onze aanvalslust is groot en Wout trekt zich nog is op gang. Sander en Dante trekken de linies open waardoor Wout vrije baan heeft. Stevige poeier met zijne rechtse maar de goalie kan pakken. Binnen de minuut soortgelijke actie. Raket van Wout, de keeper kan niet klemmen en de afvallende bal wordt door Sander op de slof  genomen. Het leer vliegt enkele meters naast de kooi van de keeper. 15’: St-Dympna (SD) krijgt de bal moeilijk weg en speelt terug op de doelman, Dante, Floris en Sander gaan druk zetten en Dante zet zich tussen de laatste man en de keeper. Deze werkt slecht weg en Dante profiteert van het foutje en kan onder druk van de keeper toch de 2-0 potten. 3 minuten voor rusten krijgen we de bal na een stilstaande fase niet weg achteraan. De flankspeler van SD neemt de bal op de slof en deze verdwijnt over Bjarne schuin in doel. 2-1. We hengelen zo verder naar korte rust. Even de kelen smeren en wissels doorvoeren.  Lennert en Xander uit, Zeb en Lars in. Op naar de volgende 20 minuten.

We starten terug. De hevigheid is wat afgenomen en SD komt meer opzetten. De eerste kans is dan ook voor hun. Schotje van schuin maar Bjarne pakt. Hij gooit uit naar Korneel, die legt breed op Zeb. Deze op zijn beurt in een mooie combinatie met Floris. Floris naar Wout, pass naar Sander die Lars het straatje in stuurt. Lars met een spurt en de bal kort aan de voet richting doel. Hij zwiept hem voor de goal en Dante kan centraal binnen duwen. 3-1! Mooie combinatie van achter uit. Prachtgoaltje! En dat net na de start. 25’: vrije trap Zammel. Korte pass Korneel op Jano. Mooie 1-2 tussen Jano en Sander, goeie pass naar Floris. Kleine rush en pegel op doel. De uitgoalie met een goeie save. De rebound wordt over geknald door Sander. De volgende minuten wordt er stevig gebikkeld op het middelveld. De passes zijn iets minder verzorgd. We proberen met korte passes de bal wat in de ploeg te houden. 30ste minuut. Na een mooi passenspel stuurt Zeb, Dante diep. De uitgekomen doelman duikt in de voeten voor Dante kan afdrukken. Minuut 36. Senne kan ontzetten na een kans van SD, mooi uit de voeten gehaald met een propere tackle. Lange pass op Lomme die aflegt op de mee geschoven Jano. Goeie steker naar Lars die weer zen turbo aanzet. Voorzet naar Floris die kan schieten. Geblokt! De bal valt in de voeten van Sander die met een puntertje de bal in de winkelhaak schildert. 4-1. Het overwicht is toch van onze kant. SD komt er minder aan te pass. De thuis aanhang start ook de gezangen! Komaan Zammel!!! 38’: aanval SD. Hoge bal en Korneel kan ontzetten. Sander plukt de bal mooi uit de lucht en kaatst naar Wout die met een slepertje de bal meeneemt. Diep naar Dante die met zen 3de vandaag de keeper verschalkt. 5-1. Met deze stand gaan we dan ook de rust in. Sterke 20 min!

3de keer 20 min. Er is wel wat vermoeidheid zichtbaar bij sommigen. Wat normaal is natuurlijk. Daar door krijgen de bezoekers de kans om wat meer in de “mats” terug te komen. Ze laten zich niet onbetuigd en de kansen komen van hun kant. Maar met een voorsprong van 4 doelpunten laten we dit even gebeuren. SD komt enkele keren stevig opzetten. Hun rechtse flankspeler (2de jaars U15 😊) probeert een afstandsschot. Loeier richting doel, Bjarne geen verhaal. 5-2 in de 44ste minuut. Even terug de focus houden. We eisen weer wat meer balbezit op toch tevredenheid van de coaches. In de 47ste minuut waagt Zeb zen kans op voorzet van Lennert. De bal zwaait over de goal. We leggen bij tijde mooie combinaties op de mat maar dan net die laatste pass gaat het mis. 47’: ingooi Lomme, Sander neemt mee. Soort voorzet-schot en in het zijnet. Daar is SD weer. Mooi opgezette actie. De spits snijdt naar binnen, een schot maar Bjarne gaat goed plat. 53ste minuut. Bjarne trapt matig uit vanop de doellijn, Korneel kan nog net voor de aanstormde spits, opzij leggen voor Senne. Op zijn beurt naar Zeb, die naar Dante passt. Dante legt breed voor Floris, via Sander naar Lomme. Lage voorzet aan de rand van de 16 naar Wout. Stevige knal maar de goalie kan in corner duwen. Goeie corner Floris, Lomme kopt net naast. Een grote “OOOOH” weerklinkt langs de zijlijn. 58ste minuut. Dante zet zich stevig door en steekt de bal naar Floris. Deze gaat schuin op doel af. Hij probeert een stiftje over de uitgekomen doelman maar ziet zen kans voorlangs gaan aan de 2de paal. Jammer! Dan fluit de scheids even voor de korte onderbreking. Ff snel de kelen smeren en de instructies doorgeven voor de laatste 20 min. Kom op boys!

Final 20. Kleine verschuiving op het veld. 61’ Sander wordt goed weg gestuurd door Zeb, via Xander. Schot op doel, naast de kooi. 62’: Lennert zet goed zen lichaam in een duel tegen zijn (grotere) tegenstander en zoekt de cornervlag op. Met een schaar beweging probeert hij zich voorbij zijn mannetje te werken maar deze werkt in hoekschop. Wout zet de corner, Floris met het schot, keeper met een save, rebound van Lars zeilt over de kooi. Minuut 65. Mooie actie van Zeb aan de zijlijn, prachtige driehoek Zeb-Xander-Floris. Floris met de afstandspegel. Keeper pakt. We zetten stevig druk en duwen de bezoekers op hun eigen helft. De acties komen van Zammelse zijde. De vechtlust is sterk aanwezig. De goesting om de score uit te diepen nog meer. Kansen genoeg. 67’: Lennert diep gezet door Wout. Schot van Lennert maar te zwak. Keeper kan oprapen. Nice try! 69ste minuut. Floris krijgt de bal op de 6 van Korneel. Hij draait zich rond zen man en trekt een spurt met bal tot aan de 16 meter lijn. Daar kapt hij zich vrij en haalt verschroeiend uit. Bal tegen de paal!! Maar hij is goed blijven doorlopen en kan zelf de rebound binnen leggen: 6-2. We nemen wat gas terug. Enkele wissels in de laatste 10 min zijn nodig. Het vat bij sommigen is leeg. Alles gegeven! Top! 4 minuten voor tijd wordt Floris foutief gehaakt aan de grote rechthoek. Korneel eist de vrije trap op.  Goed gezet maar de keeper duikt in de juiste hoek en kan pakken. Het is goed geweest, ook voor de scheids. Einde van de mats! Dikke match. Goed gespeeld. Eerste 3 punten. 6-2!! Top!

conclusie: goed gecombineerd. Elkaar goed ondersteunt, kort op de man gespeeld. Samen goed
                   druk gezet. Met tijde mooie spelfases en goed gepraat tegen en met elkaar. Mooie kaats
                   ballen. Enfin. Netjes gevoetbald. Wel de focus blijven houden. Opletten met buitenspel!

goals: Dante 3x, Floris, Sander en Lomme 1x.

assists: Dante, Lars en Wout 1x

zij speelden: Dante R., Zeb P., Xander V., Lomme H., Jano W.,  Senne B., Korneel W., Sander H.,
                       Floris V., Lars S., Bjarne S., Wout C., Lennert VE.
geblesseerd: Kobe B.