Het seizoen 2017 – 2018 mogen we afsluiten op de immergroene velden van de Zammelse voetbaltempel. We kunnen het niet genoeg herhalen, als je ziet waar we dit seizoen al op hebben moeten spelen. Trainer Lorenz kan beschikken over een ruime kern, wat niet kan gezegd worden van onze tegenstander,  Ramsel, die met exact 11 man zijn afgezakt. Na het debacle van vorige week en de heenmatch tegen Ramsel zijn we benieuwd naar de ref. Ook het weer zit mee het is 10 graden kouder dan vorige week en het miezert, maar dat deert onze jongens niet.

Thomas laat zien dat hij gekomen is om te winnen, nog voor het verstrijken van de tweede minuut jaagt hij de bal richting doel. Helaas kaatst de bal af op de paal. Onze tegenstander is een potige ploeg, gelukkig is de ref zeer aandachtzaam en krijgen we drie vrijschoppen op rij. Scoren doen we er niet mee maar bij de rebound van de derde vrijschop loopt een roodwitte spits met de bal weg en gaan we de eerste korte rust in met een 0-1 achterstand.

Bij aanvang van het tweede kwart is de wedstrijd gelijk opgaand. In de 26e minuut begaat die ene speler zijn derde fout en krijgt geel van de arbiter. Slecht idee om daartegen te protesteren, want Ramsel mag vanaf dan verder doen met 10 man. Zammel krijgt nog twee corners, maar kan er geen gebruik van maken. Weerom in de laatste minuut trillen de netten, maar dit keer aan de andere kant. Robbe stuurt Joppe vooruit en die gaat centraal door en zet de stand gelijk op 1-1.

Groenwit komt versterkt uit de kleedkamers en trekt direct het gas open. Jelle besluit net links naast na een verre inworp van Robbe. Robbe probeert ook maar zijn bal wordt gepakt door een uitstekende keper. In de 46e minuut komen we voor door een schitterend doelpunt van Matse. Bellie komt op rechts opzetten en jaagt de bal naar de andere kant. Matse heeft ruimte en legt gemakkelijk de 2-1 binnen. Vier minuten later geeft Robbe een diepe pass vooruit, Matse pikt hem op en slaagt erin alle verdedigers voor te blijven. De keeper probeert nog maar kan de 3-1 niet beletten. De doelwachter is hierbij fout neergekomen en heeft verzorging nodig. We sluiten af met een prachtige voorzet van Robbe, maar Tycho is net te laat bij de tweede paal.

De groenwitte pletwals gaat verder in het laatste kwart. Joppe zien we voluit spurten met de bal, maar hij wordt foutief onderuit gehaald. Geel en vrijschop, maar die kan de keeper nog pakken. Lang treuren we er niet om, want minuten later is Joppe daar weer, hij brengt de bal voor doel en weer is daar Matse die zijn derde van de dag binnen het kader kan droppen. Ook Robbe draagt zijn steentje bij en jaagt centraal de 5-1 voorbij de goalie. Thomas wil Robbe imiteren, maar wordt binnen de grote baklijn tegen het gras gewerkt. De ref wijst naar de stip. Arthur zet de penalty om maar zijn schot gaat nipt rechts over de kruising. De penalty heeft de Ramselse keeper geen deugd gedaan en hij moet het veld verlaten. We vangen de laatste 5 minuten aan tegen slechts 9 man. Maar die negen man gaat hun vel duur verkopen. Bij een aanval in de voorlaatste minuut krijgen ze een corner. Bij het nemen van deze corner komt er een hand aan te pas en weerom gaat de bal op de stip. Ramsel krijgt de eer om het laatste doelpunt van dit seizoen op hun naam te zetten en legt de eindstand vast op 6-2.

Hiermee besluiten we een bewogen jaar af. Een vroege trainerswissel, een aantal sterkhouders die langdurig uitvallen, een langdurige griepepidemie. Het zat ons met momenten niet mee. Maar de toekomst ziet er goed uit. Nieuwe spelers hebben getekend, een nieuwe beloftevolle trainer komt er aan. Langs deze weg wil ik alle mensen danken die er voor gezorgd hebben dat onze jongens vooral plezier hebben gehad aan hun hobby. Bestuur, terreinverzorgers, onze trainer Lorenz en Délégué Bert. Ook dank aan onze vele supporters die in weer en wind steeds in grote getale aanwezig waren.

Tot in september. Of er volgend jaar nog verslagen komen, daar moet ik nog een paar maand over slapen.

 

Triomfeerden voor Zammel: keeper Ward “camuurtje” Camus, Joppe “Eppoj” Van den Eynde, Jarne Olislaegers, Arthus Van Gansen, Matse Mellebeeckx, Alexander Detroy, Thomas Caethoven, Thomas “Bellie” Belmans, Robbe Colson, Kapitein Joppe Vandecraen, Tycho Mertens en Jelle Schelles