De paaseieren zijn al verteerd en de paashaas heeft een lekker zonnetje achtergelaten op de groene velden van Zammel. Desalniettemin dat we midden in de vakantie zitten heeft Lorenz voldoende volk gevonden om Wiekevorst, de leider in de competitie, partij te geven. Even fris als het gras is de arbiter, die zijn eerste match gaat fluiten onder leiding van zijn peter. Alles moet strikt volgens het boekje zodat Bert Colson, onze trouwe délégee, zijn handen vol heeft.

Wiekevorst schiet pijlsnel uit de startblokken en kan al scoren in de eerste minuut. Sommige jongens worden ineens wakker en we gaan in de tegenaanval. Jarne R zijn eerste kans op rechts wordt weggeklopt door de keeper. Enige minuten later zet hij knap voor, maar Tycho is net te laat bij de bal. Luttele seconden later ligt de bal terug  achter Ward zijn rug in onze netten. Die zwartgele spitsen zijn echt supersnel. Dit blijkt nog maar eens als ze ons in de 13e minuut al op 0-3 zetten. Even lijkt er hoop op een tegendoelpunt, Jarne R is alleen door en stormt op de keeper af, zijn schot gaat onbegrijpelijk meters over. We ronden het eerste kwart af met een vierde tegendoelpunt.

Lorenz zet alle neuzen opnieuw in de richting van het doel van de tegenstander en we zien dat het werkt. Tycho en Robbe toveren een leuk 1-2tje uit hun voeten en zuigen alle verdedigers mee, Robbe steekt door naar Jarne R, die eenvoudig kan binnentikken. Even later is Tycho alleen door en gaat naar doel, de keeper kan de bal niet pakken maar wel de voeten van Tycho. Hier hadden we een penalty verwacht, maar de arbiter had het niet gezien. We sluiten af met nog een corner en een kans van Robbe, maar de 1-4 blijft tijdens de rust op het scorebord staan.

Onze jonge scheids moet noodgedwongen met een blessure aan de kant, gelukkig kan zijn peter overnemen. Zammel komt gelouterd uit de kleedkamers en geeft vol gas. Robbe gaat door op links en zet voor. Jarne R is te laat bij het doel. Een voorzet van Matse op rechts wordt door Jarne R naast getrapt. Centraal lukt het wel, Bellie lanceert Joppe die de 2-4 heerlijk tegen de netten knalt. De hoop begint te groeien en de snelheid gaat de hoogte in. De corner in de 53e minuut krijgen we er niet in, maar in de rebound maakt een van die snelle spitsen er 2-5 van. Op het uur gaan Jarne R en de keeper op volle snelheid gelijk naar de bal. Jarne R is sneller en scoort de 3-5. helaas hebben beide spelers nadien medische verzorging nodig.

Het laatste kwart is de match in evenwicht met nog drie hoogtepunten. Een dikke save van Ward, een verdiende gele kaart voor Robbe en een laatste tegendoelpunt in de laatste minuut. Met opgeheven hoofd verlaat groenwit het veld. 3-6 tegen deze sterke ploeg is zeker geen blammage.

De match van zondag wordt naar voren getrokken en gespeeld in  Zammel op vrijdag 13/4 om 19u00!

 

Speelden voor Zammel: Ward Camus, Joppe “Eppoj” Van den Eynde, Thomas Caethoven, Arthur Van Gansen,  Matse Mellebeeckx, Alexander Detroy,  Joppe Vandecraen, Thomas “Bellie” Belmans, Jarne Rampaert, Robbe Colson, Tycho Mertens en Jarne Olislaegers,