Verslag U13 Punt-Larum - Zammel: 2-4

Vandaag stond er een korte verplaatsing naar het naburige Punt op de kalender. Deze ploeg hebben we sinds lang niet meer bekampt. De thuisploeg had de doelen op de grote backlijn gezet waardoor er een best groot veld beschikbaar was. De grasmat lag er ook prima bij, ideale omstandigheden dus om de spelers hun voetbalding te laten doen. Enkelen werden wel geplaagd door buikgriep, hopelijk kunnen ze de wedstrijd toch vervolmaken.

Al vlug wordt duidelijk dat dit geen zondagswandeling gaat worden voor onze boys. PuLa laat voetallend aardige combinaties zien en beschikt over een prima team. De wedstrijd verloopt heel evenwichtig en het is op alle posities ‘werkendag’ vandaag, ook al is het zondag. Er worden aan beide zijden kansen bij elkaar gespeeld, maar het vizier is nog niet afgericht. Als Stan S de bal netjes binnendoor speelt op de vrijstaande Isma is de ban gebroken en staat het 0-1. Volgende pogingen worden door een prima thuisdoelman gestopt. Dan is het de beurt aan de thuisploeg om even door te drukken en nu raken we enkele minuten moeilijk weg en de thuisploeg zet verdiend de bordjes in evenwicht. Op het grote veld dient er heel wat afstand afgelegd te worden en dit zal vermoedelijk gaan meespelen in de tweede helft. We beschikken vandaag over een ijzersterke Dries die menig thuisaanval onderschept en dan oprukt. Zo is hij weer eens mee opgerukt en ook klaarkijkend speelt hij knap Stan C aan die in 1 tijd de sterke thuisdoelman verschalkt. Mooi doelpunt. De partij is zeer genietbaar en er volgen nog hete standjes aan beide doelen. Noah trapt nog op de lat en Vince zijn prima voorzet wordt niet in doel gelopen vooraleer we de rust intrekken met een 1-2 tussenstand.

Matse moet de strijd staken wegens buikproblemen, Tuur en Noah proberen wel door te zetten.

In de tweede helft hebben onze jongens nu toch iets meer balbezit maar de thuisploeg geeft zich niet en zorgt voor meerdere gevaarlijke uitbraken. We hebben een sterk spelende Stan S nodig die menig snodig plan van de PuLa aanvallers doorziet en telkens het gevaar onderschept en omzet in balbezit voor groenwit. Brend heeft zijn handen vol met de snelle aanvaller, maar kan toch zijn steentje bijdragen bij de opbouw. Als een schot van Tuur geblokt wordt komt de bal na geharrewar voor de voeten van Isma en het staat 1-3. De thuisploeg reageert prompt met een prima aanval en de bal komt via de binnenkant van een onderdeel van de kader in de handen van onze doelman. Volgens de scheidsrechter had de bal niet over de doellijn geweest en hier komen we goed weg.

Nu begint de fysieke paraatheid door te wegen en in het middenveld ontstaat intussen een zee van ruimte. Deze wordt het best benut door groenwit. Stan S kan meestal centraal onze draaischijf Stan C aanspelen en deze kan herhaaldelijk mee oprukken. Er wordt niet steeds de juiste keuze gemaakt, maar Zammel voetbalt toch heel wat leuke aanvallen bij elkaar. De thuisdoelman moet herhaaldelijk zijn talent laten zien op kogels van Tuur, Isma en Stan C. Er worden meerdere corners afgedwongen en op eentje ervan kan Stan C in 1 tijd de bal overhoeks in doel trappen. In de laatste minuten lukt de thuisploeg er ook nog in om eentje te netten, wat de einduitslag op 2-4 brengt.

Vandaag zagen we een prima wedstrijd van beide teams. Er werd met vlagen al vrij volwassen gespeeld en ook heel gevarieerd gevoetbald. Soms versnellen, soms bewust temporiseren, technische acties, omschakelmomenten, diepgang wanneer het kon, dit zat er allemaal in bij beide teams. Niet zomaar ballen wegtrappen maar gericht voetballen. Een leuke match om volgen dus en vandaag werd deze winnend afgesloten door onze boys.

Proficiat aan allen !

Speelden vandaag prima: Vince, Stan S, Dries, Stan C(2), Isma (2), Noah, Mathijs, Matse, Brend

Flor is gekwetst.