U13: Zammel – Aartselaar: zondag 16 februari 2020: 9u30.

Matchday! Met slechts 1 training in de benen de afgelopen week, moesten we thuis aan de slag tegen het onbekende Aartselaar. Met een voorbode van de voorspelde storm Dennis, stond er een stevig windje over de Zammelse velden en was het moeilijk om de lijnen (lang wit lint) te leggen om het veld af te bakenen. Met nog steeds de geblesseerde Ferre in de lappenmand, Sander die de U12 ging depanneren, Lennert die afwezig was en Kobe die na een valpartij thuis aan het bekomen was, moest ons 10 koppig elftal de groene mat op. Trainer Cisse was nog aan het nagenieten van de overwinning van zijn Westerlo tegen Lommel terwijl we aan het opwarmen waren. Nog even de matchbal op de juiste druk zetten zodat gelegenheids referee Davy klaar stond om te starten.

Kwartje 1. We beginnen furieus. Snel de bal rondspelen en al na 2’ krijgen we een dot van een kans. Senne met een mooie actie van achteruit. Perfect doorgestoken naar Floris die de hoek in duikt. Voorzet naar Lars maar zijn poging gaat net over de dwarsligger. 4de minuut. Ook Aartselaar komt piepen aan het goaltje. Mooie kans . Drop shot van de middenvelder maar Bjarne kan rustig plukken. Minuutje later. Aanval Zammel door het centrum. Wout met een afstandsschot. De Antwerpse goalie met een sublieme redding. De druk blijft aan. 7de minuut. Aanval over rechts. Wout kan mooi Arne diep sturen. Die gaat tot bijna aan de cornervlag en kan nog mooi voorzetten voor doel. Floris neemt mooi aan en legt af voor de opgekomen Lars. Stevige pegel maar even mooi uit de hoek gehaald door de uitgoalie. Een wereldsave noemen ze dit. 9de minuut. Hoekschop Aartselaar. De bal blijft wat hangen voor doel en Bjarne duikt in de voeten van de Aartselaar spits. Deze draait zich vrij waarbij Bjarne hem bij het been grijpt. Strafschop! Maar bij de U13 geldt deze regel nog niet dus de bal wordt op 8 meter van doel gelegd, met een muur. Korneel neemt positie op de doellijn. De vrije trap wordt, gedragen door de wind, snoeihard op doel geknald. Keeper geklopt maar Korneel kan van de lijn leggen met een ultieme voetreflex. Aartselaar heeft vertrouwen geput uit deze acties en kiest voor de aanval. We geven de Antwerpse middenvelder iets te veel vrije ruimte bij zijn aanval en van een dikke 10 meter lost hij een kogel op doel. Met de wind in de rug krijgt de bal enorm veel snelheid mee en vliegt hoogt over een kansloze Bjarne tegen de touwen. 0-1. 14de minuut. Hoekschop Aartselaar. De bal komt scherp voor doel en onze defensie kan ontzetten. Jano met een doorsteker op Floris die schuin het veld oversteekt. Goed gekruist schot maar de bezoekers hebben mazzel bij deze actie en kunnen de bal van de doellijn vegen. Even rusten dan maar. Ondertussen zijn de drinkbussen gearriveerd en kan de dorst gelest worden.

2de kwartier. We laten ons hoofd niet hangen en de eerste kans is dan ook voor ons. 16de minuut. Mooie aanval over rechts. Lomme met een goeie pass naar Floris. De voorzet volgt. Xander verschijnt aan de 2de paal en knalt centraal op doel. Goeie save van de keeper. De bal valt in de voeten van Arne die meteen uithaalt en weer pakt de goalie uit met een knappe redding. De gelijkmaker hangt in de lucht. Net op dat moment gaat Aartselaar is vinniger spelen. Ze gaan steviger in de duels en zijn niet bang om de overtreding te maken. 4 minuten later (20’) komen zij goed opzetten aan ons doel. Onze defensie probeert te ontzetten maar de bezoekers kunnen toch een schot afleveren. Bjarne probeert de bal te klemmen maar laat zich betrappen op een foutje. Hij lost de bal en deze rolt naar de doellijn. Net voor de bal de doellijn volledig overschrijdt, kan hij deze in de handen klemmen. Maar scheids Davy ziet de dat de bal de over de lijn is geweest en keurt de goal goed. 0-2. Discussie op en naast het veld maar zoals altijd heeft de scheids gelijk. 0-2 dus en dubbele achterstand. De volgende minuten spelen we slordig voetbal. We laten Aartselaar helemaal in de match komen en proberen er sporadisch uit te komen. In minuut 26 kan Floris zich ontdoen van zen mannetje na een goeie doorsteker van Lomme. Hij draait zich mooi vrij en kiest voor de weg vooruit. Lars is mee gevolgd maar Floris ziet een gaatje aan de eerste paal en knalt met zijne linker snoeihard op doel. De bal spat uit elkaar tegen de paal en belandt zo terug in het veld. Mooie kans. 2 minuten later krijgt ook Aartselaar nog een reuze kans. Stevige loeier maar Bjarne bij de zaak en een knappe redding. De laatste minuten zijn volledig voor de bezoekers maar gescoord wordt er niet meer en we duiken de rust in met een 0-2 achterstand. Dit moet beter in de 2de helft. Een kleine donderpreek weergalmt door de spelerstunnel. Gevolgd door een zalvende teamschreeuw. Lets go fot it!!

3de 15 minuten. De start van deze 15 minuten is nogal voorzichtig. De wind zit nu in onze rug en het is zoeken naar de juiste snelheid voor de bal te passen. De eerste minuten is er dan ook veel balverlies omwille van passes die te ver doorschieten. In de 34ste minuut vinden we toch zo een kans. Senne goed diep gespeeld naar Floris. Goeie voorzet, Arne met het schot maar de goalie haalt de bal vanonder de lat. Reuzekans!! Volgende kans, weer voor de Zammel Boys. Hoekschop Zammel. Bal mooi voor doel gedraaid door Wout, recht op de linker van Korneel. Stevig schot maar weer haalt de Aartselaar doelman de bal uit de hoek. Weer hoekschop. De bal valt voor de voet van Xander en die haalt keihard uit. Keeper kan weer met een handje over de lat tikken maar we krijgen de corner niet. Doeltrap? Kan gebeuren. Ook dat is voetbal. Daar moeten onze jonge Duivels ook mee leren omgaan.
Dit kwartier laten we ondanks het balverlies bij tijde veel wilskracht zien. Minuut 41. Weer een hoekschop voor de thuisploeg (wij dus). De wind stuurt de bal in de voeten van Arne. Goei schot maar de uitgoalie staat een dikke match te keepen en haalt de bal uit de hoek. De rebound wordt tegen de keeper geknald waardoor ook deze kans verdwijnt in de mist. 2 minuten voor de korte pauze knutselen we weer een actie in elkaar. Korneel drijft op, omspeelt zen mannetje, passed breed naar Lars. Die gaat op zijn beurt de flank af, legt subtiel af naar Arne. Die moet alle zeilen bijzetten om de uitlopende bal bij te benen. De uitgekomen goalie wordt net als hij de bal wil wegspelen gepoort door Arne en het ronde ding rolt zachtjes over de doellijn. 1-2 en de aansluiting. Bij deze stand gaan we ook rusten. De trainers bespreken even de tactiek voor de laatste 15 minuten. We zetten alles op alles en gaan met 2 verdedigers spelen. Risicovol maar het moet!

4de kwart. Met 3 man op de voorlinie hopen we de druk op te voeren en de gelijkmaker te potten. We starten dan ook met veel moed naar voor. Maar Aartselaar is gebrand om hun voorsprong vast te houden en geeft ons zeer weinig speelruimte. Ze hebben handen en voeten nodig om ons te stoppen met enkele pittige overtredingen tot gevolg. 47ste minuut. Een solo van Wout. Stevig schot ook en de paal brengt redding. Ook Aartselaar probeert eruit te komen op de counter. Hun aanval eindigt ook op de paal. Het is vooral hard bikkelen op het middenveld. Aartselaar houdt de deur goed dicht waardoor het moeilijk voetballen is. 51’: Lomme langs de zijlijn, terug gelegd op Wout, goed schot maar u raadt het al, weer een save van de Aartselaar doelman. Hij mag zich toch uitblinker noemen vandaag. 5 minuten voor tijd is Korneel alleen door op de flank en besluit de bezoekende flankspeler hem te trakteren op een vrij vieze overtreding en elleboog. Terecht gefloten vrije trap! Dit is alles behalve sportief. De bezoekende trainer had niks gezien. Korneel, lelijk ten val gekomen, moet de wedstrijd vroegtijdig staken. Laatste kans is nog voor Aartselaar. Maar hun actie gaat voorlangs. Gescoord wordt er niet meer. 1-2 nederlaag! We hebben té weinig laten zien en té weinig inzet getoond. Dan kan je moeilijk een wedstrijd winnen. Helaas! Bedankt aan scheids Davy om de match in goede banen te leiden. Goed gedaan.

conclusie: een sterk begin maar al vlug een terugval waargenomen. Te weinig “goesting” om te
voetballen. Niet iedereen was top vandaag. Enkele goeie acties maar evenveel werk-
puntjes en te veel onnodig balverlies. Dit zullen we mee nemen naar de trainingen.
Hopelijk is dit een goede les geweest en zullen we ons de volgende wedstrijd weer tonen!
Everywhere we go, people want to know, who we are!! WE ARE ZAMMEL!!!

zij scoorden: Arne 1x

zij speelden: Arne, Jano, Senne, Lomme, Xander, Wout, Korneel, Bjarne, Lars, Floris