U13: Kontich – Zammel: zondag 9 februari 2020 om 9u30.

Matchday! Vandaag een serieuze verplaatsing richting Antwerpen. Het KFC Kontich is gastheer voor onze Zammelse rakkers. Zonder de nog steeds geblesseerden Ferre en Jano. Arne en Senne mochten deze zondag de U15 gaan helpen. Met een stevig windje rijden we de snelweg af. Aangekomen in Kontich is het even manoeuvreren om de auto juist in de voorgeschilderde parkeervakken te krijgen. Terwijl we ons van de cabines naar het kunstveldje begeven, zien we de KFC K. kleppers al stevig opwarmen. Een felle wind raast over het fel groen gekleurde veldje. Een voorbode voor de voorspelde storm Ciara. Terwijl we onze opwarmingsoefeningen aanvatten, spreken we elkaar moed in en de kracht om zelf voor een storm op het veld te zorgen. Benieuwd of we ook vandaag de volle buit pakken… De goesting is er alvast. Let’s play!

De nog jonge scheids start de match met het welbekende fluitsignaal. Direct weet Wout Floris aan te spelen. Een stevige sprint vooruit, opzij gelegd voor Lennert maar deze kan net niet besluiten. Mooie kans binnen 30 seconden. We blijven sterk storen op het middenveld. De wil om te voetballen is bij deze duidelijk. Na 4’ komt ook Kontich een keertje piepen aan het raam. Mooie actie van de thuisploeg. Goed schot en Bjarne kan in 2 tijden pakken. Er zijn al enkele stevige duels in deze beginfase, maar steeds fair. Na 8 minuten krijgen we dan een eerste hoekschop. Goed voor doel gedraaid van Lomme maar de bal waait voorlangs, gedragen door de wind. Minuutje later dan weer de kans voor de Antwerpenaren. Zwak schotje en Bjarne kan simpel oprapen. Het zit goed op slot aan beide achterlijnen want er zijn maar een weinig kansjes dit kwartier. 3 minuten voor de korte rust een hoekschop voor Kontich. Korneel kan ontzetten. Bij de tegen aanval krijgt Lennert de bal niet voor de juiste voet en zo gaan we dan ook kort pauzeren bij een logische 0-0.

Kwart 2. We blijven op hetzelfde elan doorgaan met hoog tempo en goed druk zettend op de tegenstander. In minuut 18 een mooi driehoekje Lomme, Korneel, Wout. Deze laatste steekt door naar Lennert. Goed schot maar de keeper is attent en maakt dit schot onschadelijk. Je hoort aan de gezangen langs de zijlijn dat het publiek onze rakkers ten volle steunt en aanmoedigt. Maar Kontich is niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Het vecht stevig terug. In de 20ste minuut komen zij er mooi uit en zetten 2 Zammelaars in hun hemd. Goeie loeier maar Bjarne voorkomt de voorsprong met een uitstekende redding. Minuutje later weer Kontich met een aanval over de flanken. Goeie voorzet, Bjarne kan plukken. Gevaar geweken. In minuut 22 stuurt Bjarne met een goeie uittrap Lars het straatje in. Hij schuimt de rechter flank af en bedient Lennert, die voor doel verschijnt, aan de eerste paal en hij plaats met zijne linker de bal gekruist voorbij de goalie. 0-1 voor de Zammelboys. Kontich is echter niet aangeslagen van deze achterstand en trekt ten strijde. De boomlange spits gebruikt zen zeven mijls laarzen om door het midden te snijden. Hij kan schieten maar Bjarne staat goed op te letten en kan in 2 tijden de boulet pakken. 25ste minuut. Wout en Kobe zetten een mooie aanval op. Goed doorgespeeld naar Floris die op zijn beurt de mee opgekomen Sander aanspeelt. Sander met de voorzet naar Lennert. Stevige loeier en prachtig gepakt door de thuisgoalie. De afvallende bal wordt door Lennert terug op de slof genomen. Goed schot, keeper gezien maar de Kontich verdediger kan de bal van de lijn halen. Geen 0-2. Jammer! Laatste wapenfeit vlak voor de rust komt van Kontich. Goeie voorzet naar de 2de paal maar Sander kan weg werken. Bij deze 0-1 voorsprong gaan we even rusten. Ondertussen had de wind één van de reclame borden van het A-veld vernield. En waar zijn de supporters naartoe?? …… In de kantine, in de kantine ..!!

3de kwartier. Kontich komt het meest fris uit de kleedkamer. Zij kiezen om te gaan zoeken naar de gelijkmaker. Sander en Wout, die heel actief zijn op het middenveld, komen enkele keren gepast tussen. Ook Xander speelt weer een sterke match door zijn flank goed gedekt te houden. We komen er uit en in de 31ste minuut kan Wout zich losrukken van zen tegenstander en verschroeiend uithalen. Zijn pegel gaat maar net over de goal. Door de positie wissel op het middenveld krijgt Kontich meer controle en zijn zij even meester in de duels. Onze rakkers laten zien dat ze geen schrik hebben van deze gasten en bieden aardig weerwerk. Zeer mooi om te zien hoe we zonder vrees stevig in duels kunnen en durven gaan. Af en toe komt daar een foutje aan te pas maar dat hoort ook bij het spelletje. Zeker geen vuil spel maar wel sportief een handje geven. Zo hoort dat. In minuut 36 kan Kontich een mooie combinatie op poten zetten. Stevig schot van de spits maar de paal voorkomt de gelijkmaker. Maar de actie is nog niet afgelopen en de rebound wordt staalhard voorbij een sterk keepende Bjarne gevlamd. De bordjes hangen weer in evenwicht. Ontlading langs de Antwerpse kant. 1-1! De thuisploeg dicteert even de wet en in minuut 41 lossen zij een afstandsschot. Bjarne moet zich volledig strekken en kan de bal over de dwarsligger duwen. 2 minuutjes later lanceert Korneel een tegen aanval. Deze wordt beloont met een hoekschop. Sander zet strak voor en aan de 2de paal kan het leer weg gewerkt worden. 45’: actie Korneel-Wout-Korneel-Sander. Sander met de voorzet en Floris komt net een tipje van de schoen te kort om te kunnen besluiten. Bij deze 1-1 gaan we dan ook even kort pauzeren.

Q4: de peptalk van Cisse en Lex heeft vruchten af geworpen want we eisen weer meer de bal op. Kontich moet enkele foutjes maken. Helaas voor ons worden ze niet altijd gefloten in ons voordeel. In de 45’ een mooie actie van Xander naar Wout, hij dweilt de lijn af en lanceert een voorzet/schot. De doelman kan deels ontzetten maar kan de bal niet klemmen. Floris knalt de rebound naast. Enkele minuten later stuurt Kobe Floris weg. Mooie schijnbeweging en knap schot. Zijn knal spat uiteen op de doelpaal. (48’). 2 minuten later een actie van Kontich. Sander duikt in de voeten en kan de bal ontzetten en Xander aanspelen. Goeie voorzet van den X maar tijdig weg gewerkt voor de aanstormende Kobe. Minuut 50. Kobe moet zen tegen stander foutief tegen de zoden werken en de scheids fluit voor vrije trap. Deze wordt mooi voor doel gedraaid en de lange Kontich spits kan vrijstaand zen hoofd ertegen zetten en zo de ‘onverdiende’ voorsprong op het bord koppen. 2-1.
We laten onze kopjes echter niet hangen en steken voor de laatste 10’ een tandje bij. Eerste kans in de 53ste minuut. Tegen aanval Zammel na onderschepping van de bal. Lomme steekt hem naar Lennert die alleen op de thuisdoelman af kan. Deze komt gepast uit waardoor Lennert zen schot mist. Floris is goed gevolgd maar besluit over de goal. Nog geen minuut later een solo van Floris. Mooi schot maar de keeper weet ook deze actie te elimineren. 55ste minuut. Wout stuurt Sander weg. Sander omspeelt zen mannetje en wordt hierbij foutief gestuit. De vrije trap wordt door Floris mooi opzij gelegd voor Wout en met een stevige loeier op doel gaan de handen al bijna de lucht in maar de keeper schudt en onwaarschijnlijke redding uit zen mouwen en voorkomt onze gelijkmaker. De laatste 5 minuten wordt er iets bitsiger gespeeld waarbij de thuisploeg meerdere keren het voordeel krijgt in de vrije trappen. Eénmaal moet Korneel er aan geloven als hij een te hoge voet tegen zijn kaak en oor krijgt. Raar dat dit geen fout was. Maar ook de scheids heeft wel degelijk zen best gedaan. Aan de score verandert er niets meer. Een jammerlijke 2-1 nederlaag. Pijnlijk en dat uit zich in enkele frustraties bij sommige gasten. Begrijpelijk maar ook dit is voetbal. Be fair!

Conclusie: een super sterke match tegen een toch sterke tegenstander. Geen enkele keer de kopjes
laten hangen. Gevochten als leeuwen en stevig in de duels gegaan. Gevochten voor elke
meter kunstgras. Prachtig. Jullie hebben getoond dat jullie er als team staan voor elkaar.
Als je altijd met deze goesting voetbalt en vecht, dan wordt winnen vanzelfsprekend!!
Als trainers kunnen we alleen maar tevreden zijn met een match als deze ondanks de
onverdiende nederlaag! TOP gasten !!

Zij scoorden: Lennert (1x) En content dat hij was !

Zij speelden: Lennert, Lars, Xander, Wout, Floris, Kobe, Korneel, Lomme, Bjarne, Sander.