U13: Zammel – Beerschot Wilrijk: zondag 2 februari om 9u30.

Matchday! Vandaag kregen we hoog bezoek uit Antwerpen. “Den Beirschot”, ooit stamnummer 13.
Enig opzoekwerk vertelde ons dat dit een geduchte tegenstander is. Gewonnen tegen Westerlo. Dat doet niet iedereen. De Zammelse velden liggen er drassig bij met de regen van de afgelopen dagen. Een kille morgend met wind en regen. Onze rakkers waren dan ook goed ingepakt voor de opwarming maar lieten hierbij zien dat ze gretig waren. Jano was geblesseerd en Kobe was afwezig wegens familiale verplichtingen. Arne ging de U15 versterken en Ferre ligt nog steeds in de lappenmand. De nodige peptalk voor de match werd gegeven door de trainers. We zijn van niemand bang! Dezelfde goesting was zichtbaar aanwezig als vorige week. De gasten zetten zich nog even samen. Zit hier een stunt in?
Scheids Dirk floot voor de start van de match. Een gretig Beerschot kwam voor de dag met snel en efficiënt voetbal. Mooi tikkie takkie en na 2 minuten wordt een foutje in de Zammelse defensie afgestraft. 0-1. Zo een kadootje moet je de mannen van’t Kiel niet geven. 5de minuut. Sander zet zich mooi door. Goeie pass naar Lomme die Floris diep stuurt. Floris in de aanval en op het gepaste moment naar Lars. Die laatste knalt voorlangs. Kans van onze rakkers en Beerschot gewaarschuwd. Minuut 11. Senne stuurt Lomme weg over de flank, goeie voorzet maar ontzet door Beerschot. Een tegenaanval uit het boekje en een dito afwerking en de 0-2 is een feit. Een opdoffer want we waren meer en meer in de wedstrijd aan het komen. We laten de kopjes echter niet hangen en 2 minuten later knutselen Lars en Xander een aanval in elkaar. Xander legt af voor Floris die de mee opgekomen Wout bediend. Wout op snelheid en op het gepaste moment afgelegd naar Lars die knap de 1-2 binnen trapt in de korte hoek. Spanning terug in de mats! Op slag van de eerste korte pauze krijgt de Beerschot middenvelder een zee van ruimte. We reageren veel te traag waardoor hij vanop een behoorlijk verre afstand mag uithalen. Gelukkig voor ons brengt de deklat redding. Een zucht van opluchting galmt over de grasmat. Dan maar even kort pauzeren. De regen valt nu met bakken uit de hemel. Blijven bewegen om geen kou te krijgen en direct terug de match aanvatten.

Deel 2. Direct na het fluitsignaal kiezen we voor de aanval naar voor. Xander, die een goeie match speelt op de achter positie, lanceert Sander. Deze trekt de bal voor doel waar Lennert zijne linker ertegen zet. Mooi schot maar dito redding van de uitgoalie. De rebound wordt door Lars over getrapt. Mooie kans. 3 minuten later. Hoekschop Beerschot. Ingestudeerd nummertje en goed voor doel gezet. Bjarne kan rustig plukken. Beerschot komt steeds scherp voor doel maar onze defensie (Senne, Korneel, Xander) weet de aanvallen te blokken. Goed bezig mannen. De minuten tikken weg en we krijgen meer grip op de match. We drukken Beerschot even achteruit. In minuut 21 speelt Xander de bal weer over links naar Sander. Hij zet hierbij een Beerschot speler in zen onderbroek en kan scherp voorzetten. Lennert staat weer op de juiste plaats om af te drukken maar zen pegel wordt vakkundig de nek omgewrongen door de doelman. Deze kan echter de bal niet klemmen en Wout is er als de kippen bij om zen linker tegen het leer te zetten. Schot schiet door op het natte veld en gaat door de benen van de keeper. Die valt al op zen knieën na deze blunder maar de bal is echter nog niet over de doellijn. De goalie gaat ervan uit dat deze al binnen ligt en tegen de tijd dat zen ploegmaats hem hier attent op maken en hij zen fout nog recht kan zetten, heeft de bal de doellijn overschreden en is de 2-2 een feit. We blijven kiezen voor de aanval. Wout stuurt de bal diep naar Sander. Deze lost een schot. Mooie save van de Beerschot keeper. Maar tot ieders verbazing is de bal nog los en kan Lennert nog een schot lossen. Dit schot wordt van de lijn gekeerd. Jammer !! We gaan rusten. Een dik verdiende 2-2 staat op het scorebord te prijken. Allen de kleedkamers in!


Kwartier 3. Al in de eerste minuut na rust volgt ons eerste schot al. Keeper kan klemmen en lanceert een tegenaanval. Goed uitgespeeld van de bezoekers die een stevige pegel op doel geven. Bjarne is bij de pinken en kan in corner duwen. Weer zo een ingestudeerd nummertje maar nu zijn we bij de les en kunnen we ontzetten. Er worden felle duels op het middenveld uitgevochten waarbij de nodige AA’s een OO’s te horen zijn. Scheids Dirk moet een paar keer streng optreden zowel in ons kamp als in het bezoekende kamp. In de 36ste minuut krijgt Lomme de bal mooi aangespeeld van Senne. Na een mooie 1-2 met Floris kan Lomme van een schuin hoek op doel lellen. Goed schot maar ook dito save van de doelman. Mooie kans. 2 minuten later houdt de Beerschot winger de bal net binnen de lijnen en kan alleen op doel afgaan. Prachtig schot maar de lat breng weer redding. Bjarne aan de grond genageld. Hier ontsnappen we aan de 2-3. Er wordt aan een hoog tempo gespeeld waarbij Beerschot toch in het voordeel is. Enkel Wout heeft vandaag precies 3 longen. Hij ziet dan ook meerdere keren de grassprieten van heel kortbij. Dan maar weer even kort rusten. Even drinken ook een de verloren zweetdruppels aan te vullen (of is het van de regen?)…

4de Kwartier. Het lijkt een uitputtingsslag te worden. 46’. Sander wordt aangespeeld door Floris, loopt naar de hoek, kapt zen tegenstander uit en legt terug op de meegekomen Floris. Goed schot. Keeper tikt over doel. De hoekschop wordt door Korneel net naast getrapt. Dan besluit trainer Cisse, na overleg met de T2, om de middenlijn achteraan te zetten en met een andere opbouw te spelen waardoor de backs mee aan vallen en de flanken afzakken. Proberen dit vast te houden. 49ste minuut. Aanval van achteruit. Floris speelt naar Wout, die op zijn beurt Lars het straatje in stuurt. Deze speelt in op Sander die naar voor trekt. Lomme is goed gevolgd en krijgt de bal van Sander aan gespeeld. Lomme in de aanval. Hij krijgt de kans om een schot te lossen maar is niet egoïstisch en past naar de mee opgekomen Sander om zo zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten. Sander neemt goed mee en knalt kruislings de 3-2 voorbij de goalie. Ontlading op het veld en langs de zijlijn. Enkele minuten later weer een aanval van onze Groen witte makkers. Lennert wordt aangespeeld maar verliest de bal. De Beerschot defender speelt terug op zen doelman. Lennert zet zijne turbo op en gaat druk zetten op de goalie. Deze verwacht dit duidelijk niet en moet snel zijn om nog te kunnen ontzetten. De bal belandt in de voeten van Lars die per direct uithaalt. Hard schot met rechts en via de binnenkant van de paal verdwijnt het leer in doel. Knappe goal en 4-2 in de 52’. En dat na een 0-2 achterstand. 4 minuten voor tijd even tumult als een spelertje van Beerschot Wout torpedeert. Vieze trap op de knie en pijn is het gevolg. Scheids Dirk spelt hem de les. De vrije trap levert weinig op. We zitten in een comfort zone en nemen wat gas terug. Beerschot ziet zen kans en zoekt de aanval op. Maar onze defensie staat goed te verdedigen. In de blessuretijd krijgen de Antwerpenaren nog een dot van een kans. Floris maakt een fout vlak aan ons doel. Aflegger en stevig schot. Supersave van Bjarne maar hij kan de bal niet vasthouden en deze valt net in de voeten van de tegenstander. Die heeft enkel binnen te duwen. 4-3. Maar de wedstrijd is gespeeld en scheids Dirk fluit af. Een groot gejuich weerklinkt over het gehele veld. De punten blijven in Zammel en tis nog verdiend ook! Het vreugde dansje nadien op het veld laat zien hoe hecht dit team aan elkaar hangt. Prachtig!

conclusie: Een voorzichtig begin waar we al snel achter kwamen. Ook na de 0-2 de kopjes recht
gehouden. Blijven werken en samen spelen als team en karakter getoond. Dat was mooi
om te zien. Goede afspraken gemaakt en elkaar goed aangevuld. De trainingen werpen
hun vruchten af en dan zijn wij als trainers tevreden. Met een zeer sterke wedstrijd van
Xander. Mooie wedstrijd met veel inzet en karakter. Verdiende zege. Top match.
Proficiat kleppers. Knap!!

Zij scoorden: Lars (2x), Wout (1x), Sander (1x)

Zij speelden: Sander, Xander, Lomme, Senne, Lennert, Floris, Wout, Bjarne, Lars, Korneel.