U13: Zammel – Zennester Hombeek: zondag 19 januari 2020

Na een aantal weken rust was het vandaag de eerste match na de winterstop. De ploeg had er al twee weken training opzitten dus iedereen stond klaar voor de match. Voor de opwarming zette de trainer iedereen nog eens scherp om goed aan hun eerste match van het jaar te kunnen beginnen. De tegenstander was Zennester Hombeek. Een onbekende tegenstander maar uit opzoekingswerk bleek het een stevige tegenstander te zijn.

Dirk was scheids van dienst en floot de match op gang. Het eerste kwartier was er een met veel dom balverlies langs de Zammelse kant. Hombeek kon dit niet afstraffen doordat onze verdediging maakte hun fouten goed maakte en onze keeper Bjarne zijn netten proper hield. Ons middenveld kwam er moeilijk door: diepe ballen kwamen niet aan, acties langs de zijlijn werden te weinig uitgevoerd en onze spits kwam moeilijk aan balbezit. Één minuutje voor het einde kwam er een goede kans met een voorzet van onze rechter flank maar Arne kan niet afwerken. 0-0 na 15 minuten.

2de kwart. Het domme balverlies van Zammel is niet meer te zien en we krijgen meer kansen. Een paar trappen van Floris en Lars gaan naast en op voorzetten scoren lukt ook niet. Afwerken blijft voor ons moeilijk en scoren lukt ook niet in dit kwartier. Voor Hombeek kwamen er niet veel kansen omdat Kobe en Senne goed staan te verdedigen en de voorzetten langs beide kander er uit haalde. Vijf minuten voor het einde geven we een corner weg en met een beetje pech rolt deze tussen Bjarne zijn benen en over Kobe zijn been in het doel. 0-1 met deze score gaan we naar binnen.

De trainer gaf aanwijzingen en wees de gevaarlijkste spelers van Hombeek aan. In het 3de kwartier hoopten we de wedstrijd te keren maar dit gebeurd niet, in tegendeel. We waren de eerste minuut niet wakker. Er was nog geen minuut gespeeld en de 0-2 stond op het bord. De Hombeekse aanvallers konden zo door ons centrum lopen en scoren. De bal was ook voor Bjarne niet te pakken. Aanvallend krijgen we dit kwartier ook niet veel in elkaar gestoken. Op heel paar heel knappe trappen van Hombeek op de lat, paal en kruising na waren er verder niet veel kansen.

Het 4de en laatste kwartier. We krijgen een deels ander Zammel te zien dan de vorige kwartieren. Het is niet de eerste keer dat we dit te zien krijgen. Wout weet al vroeg te scoren met een afstandsschotje die binnen huppelt: 1-2. Zammel krijgt terug een beetje hoop op nog een goed resultaat. Hombeek blijft ook toeslaan en na eerst een goede redding van Bjarne valt de bal in de voet van een Hombeekspeler die op de paal trapt. Even paniek vanachter. In de laatste 5 minuten rukt Zammel nog en Lars kan scoren op een voorzet van Korneel: 2-2! De laatste minuten beloven nog heel spannend te worden. De uitploeg nogmaals met een goed schot op de lat. Verder niet veel acties meer en einde wedstrijd. 2-2.

conclusie: Na een minder 1ste en 2de kwartier, een beter 3de en nog beter 4de kwartier gespeeld te hebben mogen we tevreden zijn met een gelijkspel. Het was een match met veel middenveldvoetbal waar beide ploegen weinig uithaalde. Hombeek had de meeste gevaarlijke kansen met veel schoten op het doelkader. Er is nog ruimte voor verbetering waar we nog zeker aan gaan werken. Hombeek was en is een sterke ploeg maar na de match wisten ze ons te vertellen dat Kontich nog een sterkere tegenstander is, uitkijken naar die match!

Zij scoorden: Wout (1x), Lars (1x)

Zij speelden: Senne, Kobe, Lars, Bjarne, Floris, Korneel, Jano, Wout, Xander, Arne