Vriendschappelijke wedstrijd: U13: Zammel – St. Dympna: zaterdag 14 december 2019.

Winterstop! Maar toch is het nog te vroeg om al te stoppen want we kregen een telefoontje vanuit St. Dympna. Of we het zagen zitten om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen 11 vs 11. Op een volledig veld. Het leek de trainers een goeie test naar volgend seizoen toe. Dus we stemden toe. Het was wel even zoeken om 11 pionnen bij elkaar te krijgen. Aangezien Dirk geblesseerd was om de match te leiden, nam Lex de verantwoordelijkheid om de match te leiden. Met 11 man warmden we op. De bezoekers hadden een 15 koppige kern bij maar stelden zelf voor om enkele spelers af te staan indien gewenst. We zullen zien hoe het loopt. Het Zammelse veld lag er vrij verzopen bij na de regen van de vorige dagen. Plassen en slijkpoeltjes waren duidelijk zichtbaar. Er waait een stevig windje over het veld maar de supporters staan weer trouw op post. Pret verzekerd?

Lex floot de match op gang. Het was direct Zammel dat voor de aanval koos. Mooie flits in de beginfase maar het is wennen zo op een groot veld. Pass tekort en direct de tegenaanval. Maar ook de bezoekers ervaren wat het is om op een groot veld te spelen. Dit levert al snel een wisselend spel op met vrij veel balverlies aan beide kanten. Er valt veel middenveld spel te beleven. 6’. Kansje voor St-Dympna. De linker flank tikt mooi door naar de spits. Die duikt het 16 meter gebied in en knalt et zijne rechter op doel. Mooie voetreflex van Bjarne. Zammel gewaarschuwd. Korneel pikt de losse bal op en we voetballen van achter uit. Mooi doorgegeven naar Senne, die tikt naar Floris. Doorgestoken naar Wout die met zijn snelheid diagonaal het veld oversteekt. Opzij gelegd naar Sander die Lars diep stuurt. Voorzet van Lars maar afgeblokt en hoekschop. Lomme neemt de corner, Wout kan verlengen en Lennert komt tussen een bos van benen tevoorschijn aan de eerste paal en legt de 1-0 binnen. Mooi gedaan. Keeper kansloos. De bezoekers laten het hoofd niet hangen en zoeken de ruimte op. Mooie aanval over de rechter kant, hun winger snijdt naar binnen en legt af op de aanstormende vrije man. Goed schot maar Bjarne is bij de pinken en kan klemmen. Het spel blijft over en weer gaan. Maar aan echte doelkansen komen beide ploegen niet. De laatste pass komt niet altijd goed aan. En de verdedigers staan aan beide kanten goed op te letten. Daar weerklinkt dan ook het korte rustsignaal. Even naar de dug-out voor een tactische bespreking en om te drinken.

2de 15 minuten. Hetzelfde spelbeeld als de vorige 15 minuten. Een vinnig St-Dympna probeert tempo te maken en speelt snel de bal over en weer binnen hun team. Ze kunnen een mooie aanval op poten zetten over de linkse kant. Goeie voorzet en stevige loeier van de middenvelder maar zijn schot gaat voorlangs. Na enkele minuten herstellen we het evenwicht en komen er ook kansen voor ons. Een verloren pass wordt door Sander op de linksachter meegepikt. Goeie 1-2 met Lars en hij schuift mee naar voor. Opzij gelegd voor Floris en zijn knal gaat net naast. Goeie actie. Minuut 23, weer een aanval over links. Gevaar van de linkerwinger. Hij versnelt, Kobe nog met de tackle , maar hij kan doorgaan, legt mooi opzij voor de spits en met de binnenkant van de voet pegelt hij op doel. Balletje net onder de dwarsligger en de 1-1. Bjarne deze keer kansloos. Zammel terug aan zet. Afgetrapt en meteen de bal breed gespeeld naar Kobe. Die dribbelt zen mannetje en steekt door naar Floris. Meteen naar Xander die goed opzij legt voor de mee opgekomen Wout. Stevige loeier maar keeper kan pakken. Leuk om te zien hoe het getoonde spel snel over en weer gaat met kansjes aan beide kanten. Aanval bezoekers. Goede kruispass maar Lomme staat goed op te letten en kan onderscheppen. Goeie pass naar Sander, op zijn beurt naar Floris die dan weer Lars wegstuurt. Lars met de voorzet maar weer in hoekschop gewerkt. Lomme, vandaag de vaste hoekschoppen nemer, met de corner. Korneel, die mee naar voor is gekomen, met het schot. Goeie redding keeper. Minuut 28. Weer een actie van Zammel. Weer over links. Mooie driehoek Floris, Sander en Xander. Op het juiste moment doorgestoken naar Lars, die Wout diep ziet geen. Wout krijgt de bal mooi aangespeeld en gaat de 16 binnen. Linkse poeier, mooie save van de doelman maar hij kan de bal niet klemmen en deze gaat terug het veld in waar Lomme er ter hoogte van de penaltystip zijn rechter ertegen zet. Een knal tegen de netten en 2-1. Het gejuich langs de zijlijn en op het veld weerklinkt door het stadion. Even de rust opzoeken en een koffieke…. Ruststand: 2-1.
3de kwart. De wind waait nog steeds maar nu hebben we hem deels in de rug. Dat belet de bezoekers er niet toe om hun aanvallen te verminderen. Eerste kans in deze pot voetbal is dan ook weer voor hun. Plaatsballetje op de rand van de grote baklijn maar Bjarne kan rustig plukken. In minuut 35 stuurt Senne de Xander in’t straatje. Hij omspeelt zijn belager en kiest voor de aanval. De uitgoalie is ver buiten zijn doelgebied gekomen en kan foutloos tackelen. De bal vliegt door de lucht waar Lomme hem rustig kan aanpakken. Hij ziet de keeper terug richting doel lopen. Met de wind zijlings tegen het lichaam besluit hij van zeer ver op goal te schieten. Bal vliegt, gedragen door de wind, rakelings voorbij de 2de paal van de lege goal. Das zonde. De swung zit er nog steeds in en de mannen waarschuwen elkaar bij dreiging van de bezoekers. 38’. Kans voor St-Dympna. De middenvelder zet een solo op gang. Omspeelt daarbij 3 van onze mensen om dan het strafschopgebied in te gaan. Schot maar geblokt door Korneel. De bal geraakt echter niet weg en het volgende schot wordt geblokt door Sander. Nog steeds blijft de bal hangen en 3 maal is scheepsrecht zeker. De 3de poging van St-Dympna verdwijnt in doel. Stevig schot en gekruist tegen de touwen. 2-2. Domper. Minuut 41. St.-Dympna blijft even drukken en dat levert hen een hoekschop op. Goed gegeven naar de eerste paal. Even achteruit gelegd en droog binnen geschoten. 2-3. Vreugde in het bezoekende kamp. Ongeloof in het thuiskamp. Efficiënt afgewerkt. Maar de Zammelse rakkers peppen mekaar op. Er wordt terug wat extra gas gegeven. 44ste minuut. Lomme wordt foutief gestopt en we krijgen een vrije trap. Senne pass naar Wout. Hij komt naar binnen en zonder boe of bah lost hij een lage schuiver op doel. De bal wijkt nog af op een verdediger en daardoor verandert de baan van het schot in verdwijnt dit achter de goalie in doel. 3-3. Rusten en drinken. De bezoekende trainer komt even poolshoogte nemen om te horen of het nog lukt zo zonder wissels. Voorlopig OK! Mercikes.

Laatste kwartiertje. Er is al aardig wat energie verbruikt. De passes worden wat minder sterk en stevig gegeven en er is wat meer balverlies aan beide kanten. Er worden ook meer foutjes gemaakt en de buitenspelval klapt af en toe open. Dat mogen beide team ondervinden als ze de bal diep sturen naar de spitsen. Eerst wordt de St-Dympna spits afgevlagd voor buitenspel, hoewel het arendsoog aan de zijnlijn het een “very close call” vond. Minuten later wordt ook Xander afgevlagd als hij te vroeg vertrekt na een verre pass. (Buitenspel 1-1). Er wordt stevig gebikkeld op de het middenveld. Enkele kleine overtredinkjes zijn het gevolg. Maar alles blijft sportief en rustig. 49ste minuut. De linkerflankspeler van St- Dypmna troeft 2 Zammel spelers af en dweilt de flank af. Senne gaat storen maar wordt ook in de wind gezet waardoor hij aan het truitje van de deels doorgebroken speler gaat hangen. Als de scheids dan fluit voor fout, trapt hij ook nog eens de bal weg. Dat kost hem een schel kaas (gele kaart). Minuten voor affluiten even opschudding als de Zammel verdediging de buitenspelval open zet. De St-Dympna spits glipt erdoor en scoort de 3-4. Scheids keurt de goal goed. Er is protest van de verdedigers en de trainer en na het raadplegen van de VAR wordt er toch buitenspel gegeven waardoor de treffer wordt geannuleerd. Idd buitenspel! Sportief gebaar van de bezoekers (trainer en délégé). De resterende minuten worden rustig afgewerkt. Iedereen lijkt tevreden te zijn met de puntendeling. Eindstand 3-3 en dikke proficiat aan beide teams voor een eerste keer op een groot veld. Terug match gegarandeerd.

Conclusie: Voor een eerste maal op een volledig veld hebben jullie en ook de buren uit St-Dympna
dat zeer goed gedaan. Zichtbaar genoten hebben jullie en de uitslag is volledig terecht.
Goeie test en voorbereiding op volgend seizoen. Dan is het 4x20 minuten. Bluven goan!
Proficiat. Een gezellige, sportieve pot voetbal met het nodige respect voor elkaar. Mooi!
Einde seizoen volgt er zeker een terugmatch op St-Dympna.

Zij speelden: Bjarne, Sander, Korneel, Senne, Floris, Wout, Kobe, Lars, Xander, Lomme, Lennert.

Zij scoorden: Lennert, Lomme, Wout (allen 1x)