U13: Zammel – Ezaart Sport: zondag 1 december 2019.

1 december. De laatste match voor de winterstop. En dan nog wel op eigen veld. Tegen een tegenstander waar we glansrijk gaan winnen zijn in de heenronde. Maar liefst 1-11. Dat kan toch niet mislopen. Met slechts 1 training deze week maar wel met een teambuildingsactiviteit met onze rakkers. Een koude zondagmorgen, het veld wit van de vries. De lijnen waren al uitgezet. Met een ruime kern vandaag van 12 éénheden. Sander kwam terug uit blessure na 9 weken inactiviteit.
Ferre en Arne revalideren verder. De supporters zijn weer trouw op post! Even het ijs onder de schoenen uit doen. Let’s do this.

Dirk was scheids van dienst en floot de match op gang. Ezaart toont zich direct bedrijvig in het spel en kiest meteen voor de aanval. Binnen de minuut komt dan ook al een eerste schot. Bjarne kan oprapen. Ezaart houdt de druk even aan en na 2 minuten komt de volgende kans al piepen. Mooie actie maar de aanval krijgt geen vervolg. Even de mannen wakker schudden. Na 3 minuten kan Bjarne een verre uittrap versturen. De bal bots over de verdediger en Korneel kan meepikken en de flank aflopen. Pasje opzij naar Floris. Goei schot maar ruim voorlangs. 5de minuut. Ezaart graaft zich niet in en kan een pas onderscheppen. Ze zetten meteen de tegenaanval in Bjarne komt goed uit maar de Ezaart spits kan toch voorzetten. De winger legt rustig de 0-1 binnen. We zijn niet goed begonnen. Minuutje later vrije trap voor Ezaart. Goed voor doel gezet maar de bal gaat naast. Focus houden!! Na 9 minuten kan Kobe doorsteken naar Korneel die de bal voor doel slingert. Jano aan de 2de paal maar op de keeper. Bal over de achterlijn en hoekschop. Wout met een goede corner, Korneel pakt de bal in één keer op de linkse slof. Het leer vliegt tegen de netten. 1-1. Minuut 13. Ezaart met een snelle uitbraak. Kobe naast de bal en de spits alleen op doel af. Bjarne kan nog mooi redden. Even rusten dan maar en bijsturen want dit kan en moet wat beter.

2de kwart. Heel ander Zammel dan 15 minuten geleden. Kort op de bal, hoog druk zetten. In de 17’ kan Xander Lennert op weg naar doel zetten. Mooie kans maar Lennert besluit te zwak. Minuut later komt Ezaart geheel onverwacht op 1-2 als een bal pal door het midden wordt gestuurd en de Ezaart spits de hoek kan uitkiezen. Links de hoek in en de voorsprong voor de bezoekers. Zij putten vertrouwen uit de goal want nog geen minuut later moet Bjarne uitpakken met een sublieme redding op een stevig schot. 21ste minuut. Lars kan zich mooi doorzetten op links. Goeie voorzet maar niemand voor doel. Zelfde minuut weer Lars die de linkse flank afdweilt. Lage voorzet, Lennert kan net niet besluiten. Minuut 24. Ezaart weer aan zet. Mooie 1-2 en een schot. Bjarne moet in corner duwen. Ezaart speelt met veel meer durf en lef dan de vorige keer. Het spel blijft mooi op en neer gaan. Lennert trekt zich op gang. Kapt zen mannetje uit en lepelt mooi voor doel waar Floris kan uithalen. De keeper moet zich strekken en kan in hoekschop duwen. Minuut 28. Floris krijgt de bal aangespeeld in het midden, hij baant zich een weg naar voor en haalt uit. Weer de keeper die er een vuist kan tegen zetten. De aansluiter laat op zich wachten. Op slag van rusten een tegen aanval van Ezaart. Goed schot en Bjarne kan er nog net zen hand tegen zetten. De bal wijkt af en botst op de paal, komt terug in het veld en Bjarne krijgt het leer op de neus. Kobe duwt in hoekschop. Het spel wordt even stil gelegd want er stroomt bloed uit Bjarne’s neus na de botsing met … de bal. Na wat oplapwerk hervatten we nog 2 minuten om daarna de rust in te gaan en de kleedkamer op te zoeken voor de nodige reagentia en om wat op te warmen. Ruststand : 1-2

Quater 3. Hopelijk heeft de boodschap in de kleedkamer van de trainer de mannen wakker geschud. Maar na 12” kan Ezaart al prikken. Mooie voorzet en net naast geschoten. Een gewaarschuwd man…
In diezelfde minuut wordt Xander diep gespeeld. Alleen op doel af, goed schot maar even goeie redding van de uitgoalie. 32’ Actie Sander. Goeie pass naar Xander die mooi doorsteekt naar Floris. Prachtig schot maar tegen de onderkant van de deklat, achter de keeper op de grond en zo weer in het spel. “NO GOAL” geeft de doellijn technologie aan. Minuut 34, Lomme zet zich goed breed en kan doorbreken. Afgelegd op Xander die in één keer op doel trapt. De goed keepende goalie gaat goed plat maar pakt zowaar naast de bal waardoor deze tergend traag over de doellijn rolt. 2-2. Volgende kans is er weer één voor ons. Hoekschop Zammel. Goed gezet door Jano, strak voor doel en Floris torent boven alles en iedereen uit. Stevige kopbal maar de keeper kan redden. Hij kan de bal niet klemmen en aan de 2de paal staat Sander klaar die het cadeau met 2 handen aanpakt en de verdiende 3-2 op het scorebord zet in minuut 38. Dit doet hem zienbaar deugd. De euforie is groot. 41’. Jano in een mooie 1-2 met Wout. Diep naar Lars, opzij gelegd voor Floris en deze keer pegelt hij het leer staalhard voorbij de verbouwereerde doelman. 4-2! Wat een come-back. De kerels vliegen elkaar om de nek. 2 minuten later. Aanval van achter uit van Ezaart. Hun laatste man mag ongehinderd en in één rechte lijn naar voor lopen. Niemand die stevig gaat storen en het duel aangaat waardoor deze kerel vrij de hoek mag uitkiezen en Bjarne het nakijken geeft. 4-3 en de spanning is terug in de match. Dat deze goal Ezaart weer vleugels geeft bewijst hun volgende actie. Goede voorzet en dito schot. Bjarne gezien maar Korneel kan van de lijn vegen. Opluchting weerklinkt langs de zijlijn. 44ste minuut. Senne met een afstandsschot. Keeper kan pakken in 2 tijden. Minuut 45. Actie Korneel. Hij stuurt Sander weg op links. Sander met de kap en mooi breed op de mee opgerukte Lennert. Alleen op doel af en met een mooie plaastbal legt hij de 5-3 in het mandje. De eerste van het seizoen voor Lennert die wordt bedolven door zijn medespelers. Met een brede glimlach en met zijn vuisten in de lucht loopt hij terug richting middenstip. En of hij blij is ….
45’+ 2. Actie Sander. Weer Lennert aangespeeld. Mindere controle en weg kans. Kort even pauzeren dan maar. Aandacht houden en het laken naar ons toetrekken… Come on!

4de en laatste. We blijven druk zetten naar voor. Actie Lars. Zijn voorzet waait voorbij alles en iedereen. Nice try! 47’. Wout zet een aanval op poten met Lomme. Terug Wout aangespeeld en stevige loeier. De bal vliegt net over de dwarsligger. 50ste minuut. Een zeldzamen tegenprik van Ezaart. Stevig schot naar de hoek en Bjarne geklopt. 5-4. Met nog 10 minuten is het nagelbijten. Hoewel wij baas zijn en Ezaart het spel moet ondergaan, zijn hun tegen prikken aardsgevaarlijk.
55’. Hoekschop Zammel. Goed gezet door Senne en Sander kopt net naast. Jammer. 56ste minuut. Kobe trekt zich op gang. Hij krijgt veel ruimte en denkt: “ik ga eens trappen”. Mooi schot maar over het vijandelijke doel. 2 minuten voor affluiten krijgen we een zoveelste hoekschop. Kobe zwiert het voor doel en Korneel knalt de 6-4 tegen de touwen. Goed gezet en dito afgewerkt. Mooi zo! Precies zoals we dit oefenen op training. De laatste minuten controleren we de match en houden we de bal in de ploeg. Dan besluit scheids Dirk dat het voldoende is geweest. 6-4. Yes! Feest aan Zammelse kant want het was moeilijk voetballen tegen een stug Ezaart. Wel een verdiende zege. Het vreugde dansje na de match bewees dit. Het was nagenieten van deze overwinning. Snel douchen en dan frieten eten!! Gesponsord door de trainers 😊

conclusie: Een matig begin tegen een op papier mindere tegenstander. We hebben de eerste helft
niet voluit gespeeld en gaven teveel ruimte weg. De 2de helft was stukken beter en er werd
meer als team gevoetbald. Goeie acties en passes. Stevigere duels. Dat leidde tot een
mooie zege. Verdiend. Focus houden blijf de boodschap. Top gasten! Geniet van de frietjes.

Zij scoorden: Korneel (2x) Xander (1x), Sander (1x), Floris (1x), Lennert (1x)

Zij speelden: Lennert, Senne, Kobe, Lars, Bjarne, Floris, Korneel, Lomme, Jano, Wout, Xander, Sander
Opnieuw paraat na de winterstop: Ferre en Arne