U13: Zammel vs Olen United: zondag 10 november 2019.

Zammel. 9u30. Gastheer voor de buren uit Olen. Altijd mooie wedstrijden. Met deze thuismatch willen we laten zien dat we nog iets goed te maken hadden na het 3-3 gelijkspel op United. Op een licht bevroren veldje maar ook met een straaltje zon. Toch behoorlijk fris met een temperatuur van 1 graad boven 0. De nodige verwarming elementen werden bovengehaald. Ook de thuisaanhang was goed voorzien van warme kledij en dito schoeisel. Een goede opwarming is dan ook uiterst belangrijk om geen blessures te krijgen.

Scheids Dirk had de fluit ter hande genomen en floot de match op gang. Na 2 minuten aftasten vonden we een eerste keer een gaatje. Schotje Senne, makkelijke opraper van de vrouwelijke goalie van Olen United. 3de minuut. Lomme met een schot. Save van de keepster. Na 6 minuten krijgen we een vrije trap. Korneel met het schot, geblokt en Kobe met de rebound vanuit de 2de lijn. Mooi schot maar de bal wijkt nog af en verdwijnt in hoekschop. Olen meteen gewaarschuwd. De daaropvolgende corner wordt door de doelvrouw weg gebokst en Olen kan eruit komen. De hoge bal botst 1 keer op de grond en hun flankspeler keilt de bal met de rug naar doel in één tijd naar voor. Rare kromming in deze voorzet zullen we maar zeggen en tot ieders verbazing verdwijnt de bal over Bjarne in de linker bovenhoek. 0-1 na 7 min. Een voorsprong op een diefje. Mokerslag! 11’. Wout lanceert Lars op de linkse flank. Hij kan mooi voorzetten naar de 2de paal waar Lennert uithaalt maar deze ziet zen schot geblokt. Weg kans. 14de minuut. Kans voor Olen. Actie vanop links. Stevige voorzet maar de bal glijdt voorlangs over het natte veld. Kort even rusten dan maar..

2de time. 17’. Olen met een actie. Goei schot maar even goede redding Bjarne. De bal is nog los en de United spits trapt de rebound het bos in. 5 minuten later krijgt Olen een dot van een kans. Te veel ruimte weg gegeven en hun nummer 7 haalt verschroeiend uit. De bal spat uiteen op de doelpaal. Een vlaag van opluchting weergalmt over de Heilige Grond. 24ste minuut. Corner Zammel. Jano zet deze voor doel. De bal wordt door de defensie weg gekopt en Korneel kan zijne rechtste tegen de terugvallende bal zetten. Mooie boogbal, licht afgeweken, tegen de binnenkant van de paal en daarna recht in de armen van de Olen keepster. Het zit niet mee. Dit is toch weer zo geen “net niet” scenario hé??? 26’. Wout krijgt een inworp van Kobe in de voeten. Hij kapt zich mooi vrij en haalt stevig uit. Net naast. Jammer. 27’ Jano lijdt balverlies en de Olen spits gaat allen op doel af. Keeper op het verkeerde been en droog de 0-2 in het mandje. En vlak voor rust ktijgt de United winger net te veel ruimte en besluit maar is uit te halen. Gekruist schot, de bal schuift door en verdwijnt in de verste hoek tegen de touwen. 0-3. Dit verdienen we niet. Olen scoort 3 keer uit 4 kansen. Even rusten dan maar en de kelen smeren.

3de kwartier. Olen heeft gas terug genomen en laat het initiatief aan ons. Zij loeren nu op de counter. Ze laten ons komen tot net over de middenlijn. In de 34ste minuut kunnen zij zo een counter inzetten na balverlies van Wout. Het schot gaat net naast Bjarne’s kooi. In diezelfde minuut komen zij gretig uit de kant en moet Bjarne in hoekschop werken. 40’. Korneel rukt mee op en krijgt de bal toegespeeld van Xander. Goei schot dat de deklat scheert. Dame Fortuna staat al enkele weken niet meer achter ons. Vlak voor de kleine pauze een mooie loopactie van Lomme. Hij ziet een gaatje en probeert het vanop afstand. De Olen doelvrouw klemvast.

De Laatse 15. We komen meer en meer naar voor. Drukken Olen volledig in de defensie. Maar ze staan als een blok voor hun goal. Korneel met een schot. Redding doelvrouw. Er worden mooie duels aan gegaan op het middenveld. Kracht en doorzetting zijn hier van toepassing. 52ste minuut. Xander tikt naar Wout. Die stuurt een verre bal naar Lomme. Mooie controle en hij legt achteruit naar Jano. Direct doorgetikt naar Lennert die een mooie actie in huis heeft. Hij zet de bal voor doel maar er staat niemand voor de “vijandelijke” korf waardoor de bal rustig over de zijlijn rolt. Trainer Cisse schakelt nog even over op een 2 mans defensie maar ook nu met dit mannetje meer in de aanval geraken we moeilijk voorbij de betonnen Olense muur. Laatste kans van de wedstrijd is voor Olen United. Maar het schot wordt vakkundig onschadelijk gemaakt door Bjarne.
Dan besluit de ref dat het goed is geweest en fluit af. Een onverdiende 0-3 nederlaag. Het nodige geluk ontbrak vandaag. Voorin miste we wat kracht. Maar we hebben niet gekregen wat we verdienden. Olen was efficiënter en kon zijn kansen benutten. Soms zit het mee, nu zit het tegen.
Jammer maar we hebben ervoor gestreden. 3 werf helaas! Next time better! Goeie match!


Conclusie: de kansen die we hebben gekregen konden niet verzilverd worden waardoor we de
voorsprong niet konden nemen. We speelden een sterke match maar werden, mede door
kleine foutjes, koud gepakt. Jammer want we waren beter dan de bezoekers. Maar het zijn
niet altijd de beste die winnen. Goed gespeeld mannen. Op naar de volgende.

zij speelden: Senne, Lomme, Lars, Bjarne, Kobe, Korneel, Wout, Lennert, Xander, Jano.