U13: Zwaneven – Zammel: zondag 29 september2019.

Matchday! Zwaneven uit! Onbekende tegenstander. Verplaatsing vanuit ons Heigat naar de sezziepikkers. Half uurtje met de auto via Retie naar Oud-Turnhout. Benieuwd of we nog voldoende energie over hadden na de pittige training van afgelopen donderdag. Met 10 man op de feuille maakten we deze verplaatsing. Zonder Jano en Arne die vandaag forfait gegeven hadden en zonder 2 geblesseerden. Ferre en Sander. De morele steun was weer verzekerd door ons supporters legioen dat er weer voor zorgde dat onze rakkers ter plaatse geraakten. Tijd voor koffie?
In laatste instantie kregen we nog het bericht dat ook Lennert niet ter plaatse raakte waardoor we met 9 eenheden de wedstrijd startten.

Een nog vrij jonge scheids floot de wedstrijd op gang. Meteen werden we bij de keel gegrepen door de thuisploeg. Ze zochten direct de man vooraan en hun eerste kans na 2’ resulteerde al direct in de 1-0. Listig door het midden gespeeld en keeper tegenvoets gepakt. Koud gepakt. Maar na een tactische verschuiving van de trainer kwamen we meer in de match en konden we de aanvallen van Zwaneven temperen. Na 5’ kregen ook wij een eerste kans. Floris steekt mooi diep op Xander maar deze ziet zen schot gestuit door de goed uitgekomen keeper. Minuutje later weer een kans voor onze groenen. Lars zet zich goed door, knalt op doel maar zen poging wordt gekeerd op de lijn. De “oooh’s” weerklinken over de groene mat. Jammer. Ook Zwaneven loopt sterk te voetballen en in de 9de minuut zetten zij weer een actie op poten. Stevig schot en Bjarne moet gepast tussen komen. Mooie save. Binnen de minuut volgt ook een 2de knal maar weer kan Bjarne redding brengen. Er wordt stevig gebikkeld op het middenveld waardoor het spel snel over en weer gaat. We zien enkele mooie en gedurfde acties en dito passes. We durven te voetballen. Mooi. 14de minuut, net voor de korte rust, krijgen we weer een kans. Kobe krijgt de bal mooi aan gespeeld van Senne. Draait rond zen man en knalt op doel. Keeper te laat en …. Nee weer van de lijn gehaald. Even rusten dan maar.
Tijdens deze pauze wijzen we onze kleppers op de oefeningen die we op training hebben gedaan. Neem deze mee in de wedstrijd.

2de kwartier. We komen beter in de match en kunnen de tegenstander meer onder druk zetten. Dit zijn ze bij de thuisploeg niet gewend precies wat er wordt plots wat bitsiger gespeeld en dat resulteert in enkele vrije trappen in ons voordeel. Uit één van deze vrije trappen komt ook bijna een doelpunt. 16de minuut. Wout draait hem voor de goal en Korneel schiet net over het thuisdoel.
3 minuten later dan. Lomme en Wout verdedigen uit en Wout passed door op Floris. Deze trekt een spurtje richting doel. Hij ziet de goalie uitkomen en schiet loeihard maar de keeper blokt het schot. Helaas voor hem kan hij de bal niet klemmen en schiet deze door op het natte veld. Korneel is er als de kippen bij om het cadeautje over de lijn te duwen. 1-1. Hels gejuich galmt door het stadion. Verdiend op basis van het getoonde spel. De volgende minuten proberen we de druk hoog te houden door stevig in de duels te gaan. Soms op het randje, soms er net over. Maar ook Zwaneven laat zich niet doen en biedt mooi weerwerk. Ook hun duels zijn stevig en scherp. De scheids heeft de grootste moeite om het spel onder controle te houden. Tijdig ingrijpen is de boodschap! Durf maar fluiten! Zwaneven komt weer kijken voor onze goal. Een stevige pegel van hun nr 10 zoeft rakelings naast Bjarne’s kooi. OEF!
Bij de les blijven. Wout zet zich door op de flank na een doorsteker van Kobe. Hij snijdt naar binnen en gooit het leer voor de goal. Xander komt net een teentje te kort om te kunnen afwerken. 21’: vrije trap Zwaneven. Mooi voor doel gekruld, goed gekopt van hun spits. Bjarne komt een hand te kort om te kunnen redden maar Kobe stond op de juiste plaats om de bal van de lijn te vegen. Goed opgelet! Minuut 24. Wout kan alleen doorgaan maar wordt iets voor de halve maan foutief gestopt door 2 Zwanevenners. Gesandwiched zeg maar. Vrije trap op een ideale plaats. Wout legt af voor Lomme, stevige knal en de bal op de kruising. Zooo jammer. Het legioen moedigt onze rakkers aan. Ze spelen een sterke eerste helft. Minuut voor de rust kan Korneel nog eens lossen. Goed schot, keeper goed plat. Rusten bij 1-1. Drinken nu want er is aardig wat energie verspeeld.

Start kwartje 3. De 1-1 staat nog steeds op het score bord. Zwaneven probeert ons terug te duwen naar onze helft. Maar we staan stevig te spelen. Doch de eerste kans is voor hen. Flauw schotje, doelman kan oprapen. Meteen uittrap maar de nr 10 van de thuisploeg is een grote boy en die kopt steeds de bal terug op onze helft waardoor zij kunnen counteren. In minuut 33 vindt Wout het gaatje breed naar Korneel. Hij tikt door naar Lomme, die net naast schiet. Volgende kans is voor Zwaneven. Een steek pass richting linkse flank maar Bjarne heeft goed opgelet en komt gepast uit en kan met de voet wegwerken. Minuut 35. Goed doorgezet van Wout, bal afgesnoept van de tegenstander, prachtige pass naar Lars. Op zijn beurt een 1-2 met Floris maar zijn voorzet wordt aan de eerste paal in hoekschop gewerkt. 2 minuten later, aanval Zwaneven. Voorzet over de flank maar Senne heeft het gat dicht gezet en kan ontzetten. Direct doorgetikt naar Korneel. Schot net over. Het spel is aardig om naar te kijken. De neutrale supporter kan dat beamen. Hij ziet 2 ploegen die gretig voetballen. Die stevige duels uitvechten en goed het lichaam gebruiken. Zwaneven valt aan over de flanken. De Xander probeert goed de binnenkant af te dekken en zet zijne body tegen de flankspeler. Die vind het nodig om Xander even op de grond te duwen en kan zich doorzetten. Hij geeft stevig voor maar de bal zoeft voorlangs. 39’. Stevige diepte pass van de thuisploeg. Mooi opgepikt en dito schot. Bjarne kan deze knaller niet klemmen waardoor het leer terug voor de vijandelijke voeten komt. Gelukkig schiet deze jonge knaap de rebound hoog over doel het achterliggende bos in. 41’. Kobe zet zich even door op de flank en schakelt met wat dribbeltjes 2 man uit om dan een goeie pass te versturen naar Korneel. Die legt breed op Floris. Schot Floris maar de keeper kan saven. De scheids besluit even later om kort te pauzeren. Mooie match en nog steeds blinkt de 1-1. Ongezien!

Kwartier 4. Het lijkt een alles of niets spelletje te worden. Je voelt gewoon dat wie scoort waarschijnlijk ook zal winnen. 46’, schot Zwaneven , net naast. Er is al veel energie verbruikt en dat merk je aan beide teams. Maar het is Zwaneven dat in deze begin fase van dat laatste kwartier het eerst komt aanzetten. Minuut 48. Stevig afstandsschot van de thuisploeg. Mooie boogbal waar Bjarne net niet aan kan. Dame Fortuna kiest even onze kant want de bal spat uiteen op de dwarsligger. Hier komen we goed weg. Minuutje later. Wout knalt ook eens van iets verder. Keeper haalt de bal uit de hoek. Mooi schot, dito save. 52’, mooie driehoek Senne, Lars, Floris. Goeie voorzet naar de 2de paal. Korneel komt net dat schoentje te kort om te besluiten. De match nadert zen einde. 57’ kans Zammel. Schot van Floris. De bal likt de paal. 58’ Zwaneven terug aan het kanon. Net over. De scheids kijkt op zen horloge. Minuut 59. Nog 1 minuut. Lomme met de doeltrap. Korneel loopt de ruimte in. Mooi aangenomen en een alles of niets schot. De bal wijkt op het laatste moment net af op een verdediger en verdwijnt zo achter de keeper in doel. 1-2!!!!! YES YES YES!! Euforie troef. Korneel met de handen in de lucht, de hemel dankende. Rennend over het hele veld met de hele meute achter zich aan. Wa is mich da hier? Zwaneven trapt nog af maar de scheids fluit af. Iedereen door het dolle heen, spelers, trainers, supporters, alles wat groen en wit is! Wat een match!!!! Het kon alle kanten uit maar we hebben het laken naar ons toe getrokken! Prachtig! 3 dikke vette punten!

conclusie: na een afwachtend begin kwamen we meer in de match. We bleven werken en druk
zetten met goeie combinaties en knap werk. We speelden gedurfd en vrij. Maakten
goed gebruik van de vrije ruimtes. Echt gasten. Na Olen vorige week alweer een puike
prestatie die jullie hier hebben neergezet. Soms moet je ook wat geluk hebben maar deze
zege is van jullie! Hier werken wij (= wij en jullie) voor. TOP!

zij scoorden: Korneel 2x

zij speelden: Lars, Bjarne, Korneel, Floris, Wout, Lomme, Senne, Xander, Kobe
Moral support: Sander.