U13: Olen United – Zammel: zondag 22 september 2019.

Olen. Dat was de richting waar we naartoe moesten. We stopten aan het verkeerde veld. Dus moesten we een kilometerke verder rijden naar de vroegere KAC… aan den fabriek van Oolen.
Alles leek daar nog hetzelfde als in de jaren 80. Zelfs de sticker van “TV Helsen” dateert uit die tijd en prijkt nog steeds tegen de muur in de nostalgische kantine. Prachtig! We misten vandaag nog steeds Ferre (gebroken hand) En ook Floris, Jano en Arne. Tijdens de opwarming viel ook Kobe uit met een serieuze pijn in de maagstreek. Met 2 nieuwe gezichten, Bjarne (keeper) en Lars, kwamen we uit op 10 spelers voor dit , toch altijd, pittig wedstrijdje. Benieuwd wat het ging worden….

De lokale scheids blies (nogal hard) de wedstrijd op gang. Meteen kiezen onze Groenen voor de aanval. Na 1’ lossen we dan ook het eerste schot richting doel maar dit wordt onderschept. We blijven hoog druk zetten en na 4’ versieren we al de eerste hoekschop. Lomme met een slinger voor de goal, Sander als een duivel uit een doosje centraal voor doel, mooi op de slof en de Olen keeper met een wereldsave (twas zen gezicht weliswaar). Weg kans. 2 minuten later kunnen we een aanval van Olen onderscheppen en zetten we de tegen aanval in. De doorsteker is van Senne, Lomme pikt op en zet voor, Xander tikt binnen. Het uitlegioen juicht voor deze prachtige actie maar driewerf helaas, de scheids keurt de goal af omdat de bal de achterlijn al zou hebben overschreden nog voordat de voorzet kwam. Bizar! Want niemand van het Olen legioen, dat aan de achterlijn stond, reclameerde bij deze goal. Ma swat, baas is baas en geen 0-1. Minuutje later lost Wout een schot vanop 15 meter maar de bal zoeft net naast de kooi. Onze aanvalslust is sterk aanwezig tot groot jolijt van alles wat groen-wit is. Weer een minuut later kan Lomme een pass onderscheppen. Hij ziet de inlopende Xander komen en legt mooi opzij. Den X met een prachtig schot richting winkelhaak maar alweer haalt de goalie het leer uit zen doel. Dit kwartier is volledig Zammel gezind want nog maar is een minuut later kan Lomme uithalen op voorzet van Lennert. Keepers goed plat. 10de minuut. Hoekschop Zammel. Lomme gooit de bal weer voor de goal en Sander knalt in 1 tijd op doel, doch deze kans verdwijnt over de deklat. Het had hier al 0-3 moeten staan. 12’, Wout stuurt Lars de diepte in, mooi gekruist schot maar de United keeper voorkomt de voorsprong met een kattesprong. 14’, actie van Xander, mooi voorgegeven, schot Sander en weer…. Jazeker een save van de doelman. Op slag van rust. Korneel mooi breed naar Sander, die draait rond zen mannetje en steekt naar Lars, mooie 1-2 met Lomme, schot Lars…. Ja just! Keeper saved. Korte rust met een 0-0 op het bord. ☹

Na dit sterk 1ste kwartier beginnen we vol vertrouwen aan kwartje 2. Olen komt nu meer opzetten en Bjarne moet een eerste keer gepast uitkomen. Goed mee gevoetbald. Na 17’ wordt de bal slecht ontzet van onze kant, Olen direct met een tegenprik en hun spits verschijnt achter de rug van Korneel aan de eerste paal waar zij beheerst onze goalie vloert. 1-0 tegen de gang van het spel in. Dat is de wet in het voetbal zeker… 21’: Eerste hoekschop Olen, ver naar de 2de paal waar hun spits vrij kan koppen. Mooi gekruist en 2-0. Wat gebeurt er hier? Ongeloof op de tribunes. Even wat peptalk van de trainers aan de zijlijn. 23’: Korneel steekt door naar Sander, mooie pass naar Lennert, die stuurt met een stevige pass Lars weg. Schot Lars maar keeper tikt de bal in corner. Lomme weer met een goeie hoekschop. Lars op doel maar de bal wordt van de lijn geveegd. De terugvallende bal wordt door Wout op de sloef genomen en deze keer lukt ons wel wat de hele eerste helft nog niet is gelukt.
Prachtig schot en enig mooi net naast de paal in het mandje. 2-1. Een zucht van opluchting komt vanover de groene mat. 28’, het vertrouwen is terug. Wout met een actie na een mooie pass van Senne, voorzet op in inlopende Lomme maar de thuisgoalie haalt de bal alweer uit zen doel. Even de rust opzoeken dan maar. Keeltjes smeren en ondertussen is gaan horen of Kobe toch aan de 2de helft wilt beginnen. Maar al snel geeft hij aan dat hij het voor bekeken houdt. Dat is jammer..

Kwartier 3. De posities worden gezet. Na 2 minuten aanval Olen. Hun flank wil Senne omspelen maar met een mooie tackle breekt hij de actie af. Top! Minuut 37. Ingooi Zammel, Xander gooit prachtig in op Sander die in 1 keer Lomme weg stuurt. Lomme richting doel en hij verschalkt de uitgekomen doelman met een gekruist shot. Baam! 2-2, dik verdiend. 3 minuten later, aanval over de flanken van de thuisploeg. Weer Senne met een goeie tackle en tegenprik Zammel. Lomme kruist goed op de meegelopen Wout. Knaller van Wout maar dit keer brengt de paal redding. Langs de zijlijn worden ze zot. Dame Fortuna heeft het zeker niet voor ons! 42’ Schot Olen, Bjarne moet ook zen kunnen tonen en ranselt met een mooie save de bal uit doel. Minuut 44. Sander krijgt de bal aangespeeld en wordt foutief gestuit. Scheids laat doorspelen. Tegenaanval Olen en Korneel vlak aan ons doel met een zuiver tackle op de bal. De scheids fluit toch fout. Trainer Cisse uit zen ongenoegen en wordt beripst door de scheidsrechter. Duidelijke taal van de man in het zwart. De vrije trap in de blessure tijd (45+2) van dit kwartier wijkt af en verdwijnt in hoekschop. De corner die daarop volgt wordt simpel uit de lucht geplukt door Bjarne. Dan maar even de koppen bij elkaar en alle neuzen in dezelfde richting voor ons laatste kwartiertje. Come on Zammelse Rakkers !!

4de en laatste. 48’. Xander tikt de bal door op de inlopende Sander. Met een verdediger in zen rug snelt hij richting doel en vlak voor het maantje wordt hij foutief gestuit. Vrije trap Zammel op een zeer interessante plaats. Sander legt af voor Lomme en die knalt staalhard zen 2de van de dag tegen de touwen! 2-3 !! Van 2-0 naar 2-3. Wat een match zetten we hier neer. Je merkt dat de United spelers wat geïrriteerd geraken. De duels worden pittiger en snediger. Hun spel wordt wat agressiever en dat resulteert ook weer in kansen. Schot Olen gaat net naast de kooi van Bjarne. 51’. Hoekschop Zammel, weg gewerkt door de Olen defensie. Xander vangt het leer mooi op. Legt breed op Sander. Sander passed naar Lennert, die gooit de bal voor doel waar Lars in tijd knalt maar net naast. Minuut 53. Aanval Olen, hun spits kapt mooi naar binnen. Lennert met de perfecte tackle. Plots fluit de scheids en geeft een fout in ons voordeel. Althans dat dachten we… Zomaar uit het niets geeft hij de vrije trap aan Olen. Trainer Cisse reageert met een “ale arbiter, ge geft hem iejest andersom” en wordt naar de tribune verwezen. Trainer Lex neemt over. 55’ schot Olen en Senne blokt, de bal stuitert naar Sander, die aanneemt en zich wil vrij draaien. Hierbij wordt hij stevig op zen enkel getrapt. Voet vast in het gras, trap op de enkel, einde wedstrijd voor Sander. Hij verlaat geblesseerd het terrein. Korneel pakt zen plaats in. In de 57’ gaat Olen voor een alles of niets aanval. Ze zetten een mooie aanval op en hun middenvelder denkt van “laat ik ma is schieten”. Alles en iedereen verrast en de onverdiende 3-3 ligt in het mandje. Zo jammer!! Minuut voor tijd krijgen we nog dé kans op de 3-4 als Lomme mooi diep wordt gestuurd door Korneel. Lomme wacht nét te lang om te besluiten en de Olen keeper kan in zijn voeten duiken. Dan weerklinkt het luide eindsignaal.
3-3. Een verdiende zege is ons jammerlijk uit de handen geglipt na een dijk van een wedstrijd. Top gespeeld gasten!! Jullie hebben alles gegeven.

Conclusie: Een zeer sterk begin van de match met een resem aan kansen maar waar we stuitten op
een uitstekend keepende thuis goalie. Hij verdient voor Olen een medaille. We hebben
echt getoond dat we kùnnen voetballen en dat we als een (h)echt team hebben gespeeld.
Super wedstrijd met veel inzet en lef. Stevige match met pittige duels en een nogal hard
fluitende scheids. Top jongens, zo durven spelen! Wordt zeker vervolgd.

zij scoorden: Lomme (2x) , Wout (1x)

Zij speelden: Lomme, Wout, Xander, Lars, Bjarne, Senne, Lennert, Korneel, Sander.
Kobe startte niet (navelontsteking blijkt later) , Sander viel uit.