Verslag U13 – Punt-Larum : 3-3

Als afsluiter van deze competitie stond er nog een uitdagende match tegen PuLa op de kalender.

De heenmatch kon niet gespeeld worden wegens de weersomstandigheden, maar we wisten nog van voor nieuwjaar dat dit een prima team was met een sterke doelman. Het zou dus zeker geen zondagswandeling worden vandaag. Een groene grasmat die netjes bevochtigd was door het aanwezige hemelvocht, dit was een ideale combinatie om op te voetballen.

De wedstrijd wordt door de thuisploeg een beetje te voorzichtig aangevat en het is PuLa die in de eerste minuten een iets te makkelijk weggegeven doelpunt kan scoren. Onze U13 herpakken zich wel en beginnen te combineren. Er worden enkele prima kansen bij elkaar gevoetbald maar de doelman verschalken lukt niet. Een bedrijvige Stan C stuurt Isma binnendoor maar de doelman red prima. Even later wordt een poging van Stan S knap onschadelijk gemaakt door de keeper. Daarna zien we een knappe actie van Stan C die dan toch de keeper verschalkt met een mooi schot, maar dit spat uit elkaar op de dwarsligger. De bezoekers breken enkele malen gevaarlijk uit met hun snelle spits maar onze achterhoede met afwisselend Robbe M, Flor,Brend, Dries en Tuur speelt sterk alsook doelman Mathijs. Groenwit domineert de partij en plakt de bezoekers een tijdje tegen hun doel, maar de bal wil er maar niet in, hoofdzakelijk door de tussenkomsten van een fantastische doelman. Pogingen van Flor, Tuur, Stan S en Brend zijn niet succesvol. Een kattesprong tegen de grond, een zweefbal uit zijn doel ranselen, hoge voorzetten plukken, echt alles heeft hij onder de knie. We gaan rusten met een 0-1 stand op het bord.

In de 2de helft start de thuisploeg met een snelle uitbraak van Stan C die de doelman netjes tegenvoets kan verschalken. Lang kunnen ze niet nagenieten want de bezoekers zijn nu heel prominent aanwezig en laten ook knappe aanvallen noteren en uit eentje ervan scoren ze de 1-2. De wedstrijd gaat goed over en weer en de duels worden ietsje virieler. De thuisploeg combineert zich door de bezoekende defensie via Stan C en Isma maar deze laatste kan een wenkende doelkans net niet af maken. De bezoekers doen dit wel door op een corner iets alerter te reageren en de bal in doel te trappen en het staat 1-3. Toch blijft groenwit ten aanval trekken en even voor de laatste break lukt het dan toch als Stan S de bal kan binnenknallen en 2-3 als tussenstand laat noteren.

De wedstrijd heeft aan beide zijden al veel energie gekost en het laatste kwart verloopt met gespannen zenuwen bij beide teams. Zo worden door de thuisploeg enkele mooi uitgespeelde kansen net niet afgerond door ofwel te overhaast ofwel iets te zenuwachtig te zijn in de buurt van de doelman. Tevens blijft het erg opletten voor de prima uitbrekende bezoekers die toch wel enkele sterke voetballers in huis hebben die de grote ruimtes achter onze defensie snel opzoeken. Gelukkig kunnen we op een prima meevoetballende keeper Mathijs rekenen. Met nog enkele minuten op de klok kan eindelijk dan toch de gelijkmaker gescoord worden als een collectieve aanval door Isma wordt afgerond. De spanning is nu te snijden want geen van beide teams wil verliezen, meer nog, ze gaan beiden nog vol voor de winst. Een aanval van groenwit wordt in de laatste minuut onderschept en enkele tellen later verschijnt een PuLa speler voor Mathijs en deze kan de bal wonderbaarlijk in 2 tijden onschadelijk maken. Hij lanceert prompt de bal naar voor waar die via Stan S bij Stan c komt en deze nog zijn opponent verschalkt alsmede de doelman, maar de bal rolt net voorlangs het doel en zo eindigt deze wedstrijd op 3-3.

We zagen vandaag een prima wedstrijd van 2 ploegen die sterk speelden en tot de laatste seconde het beste van zichzelf dienden te geven. Een leuke en zeer spannende match om volgen ! Vermeldenswaardig is nog de zeer correcte staff van de tegenpartij en dat is iets wat we alleen maar kunnen toejuichen in het jeugdvoetbal !

Speelden vol overgave vandaag : Tuur, Stan C(1), Dries, Stan S(1), Brend, Flor, Isma(1), Mathijs, Robbe M, Matze

 

Onze U13 kunnen zo de tweede seizoenshelft afsluiten zonder nederlaag, vandaag was er dus het eerste puntenverlies, en hiervoor wensen we van harte proficiat aan gans de spelerskern en aan trainer Peter ! Een dikke bravo voor : Tuur, Stan C, Vince, Dries, Noah, Flor, Matze, Stan S, Mathijs, Brend, Isma en enkele van onze U12 jongens die een aantal keren hebben meegespeeld, knap gedaan gasten !!!

Nog een woordje van dank aan afgevaardigde Pascal voor de begeleiding van de groep, aan de gelegenheidsscheidsrechters Geert en Cel voor het hanteren van de fluit, aan de leden van de schrijvende pers en tevens aan alle ouders voor de bereidwillige medewerking tijdens het ganse seizoen voor de diverse tapdiensten. Zeker ook een dikke bravo voor onze terreinverzorger en de andere medewerkers achter de schermen !

Tot volgend seizoen !