Vc Herenthout – Kfc Zammel 1-6

Het was vandaag meer dan een klusje om aan 8 spelers te geraken om Herenthout partij te geven. Laat staan dat we dan ook nog 8 “fitte” spelers aan de aftrap konden brengen. Lars sukkelde al met de knie, daar kwam dan ook nog Jonathan bij met groeipijnen aan de enkel en als dat nog niet voldoende leek te zijn, sloeg Robbe in zijn dubbelspel tijdens zijn interclub wedstrijdje ook nog eens zijn enkel om. Gelukkig hechten onze boys veel belang aan het ‘TEAM” zijn en verbeten ze de pijntjes om vandaag toch geen forfait te moeten geven. De thuisploeg heeft ook personeelsproblemen en lost dat op met enkele U15B spelers.
Zammel is niet onder de indruk van de gestalte bij de thuisploeg en trekt te aanval. De eerste 5 minuten wordt tot tweemaal toe de lat geviseerd en in de rebound is de nochtans aalvlugge Donart niet bij de pinken om het klusje te klaren. Het lijkt een belegering, want Zammel dwingt Herenthout tegen eigen doel. Seppe, Donart en Lu zijn echter net niet scherp genoeg om ons op een verdiende voorsprong te zetten. Het korte veldje zorgt ervoor dat de ruimtes zeer klein zijn en de handelingssnelheid hoog moet liggen. Dit heeft Donart begrepen wanneer na een hele mooie combinatie van achteruit, Lars, Vince bedient deze Seppe aanspeelt en Seppe met een zeer listig pasje , Donart alleen voor doel zet. Donart mist deze keer niet en het staat 0-1 in de 16de minuut. Zammel moet even gas terug nemen na hun blitze start en de thuisploeg steekt de neus aan het venster via enkele hoekschoppen. Matty moet ook 1 keer goed uitkomen om een doorgebroken speler een halt toe te roepen, maar we gaan rusten met een krappe 0-1 voorsprong.
De tweede helft is nog maar net begonnen als Lars een afgeblokte aanval voorbij de grabbelende doelman knalt, 0-2. Robbes enkel begint hem in de duels wel even te hinderen maar Lars en Jona staan hem bij wanneer ze kunnen. Toch heeft Robbe alles prima onder controle ondanks zijn pijntje. Ook Jona trekt meer dan zijn streng en krachtmens Lars is zoals altijd prima in de duels, maar ook voetballend lost hij het vaak mooi op. Vince loopt de longen uit zijn lijf op het middenveld en vooraan zijn Donart,Seppe en Lucius de eerste stoorzenders voor de opbouw van de rood groenen. Wanneer bij Herenthout dan een speler geblesseerd uitvalt, spreken we met af van 7/7 te gaan spelen. Robbe krijgt rust en Lars komt achteraan centraal te spelen. De iets wat andere opstelling zorgt voor wat aanpassing. Maar na een snelle uitbraak scoort de thuisploeg fraai de 1-2 in de 45ste minuut. Zammel dient hen dadelijk van antwoord want Lucius wordt vrijgespeeld en profiteert van de vrije ruimte om de 1-3 binnen te vlammen in de 46ste minuut. Wanneer we de andere veldbezetting onder controle hebben is het weer Zammel dat de wedstrijd in handen neemt en kansen afdwingt. Matty hoeft niet veel in te grijpen en is als extra aanspeelpunt weer zeer nuttig in balbezit. In minuut 56 is het Vince die een mooie individuele actie beloond ziet met een plaatsbal die via lat en paal in doel valt, 1-4. De kansen stapelen zich op en Seppe geeft Vince een bal op een presenteerblaadje, deze laatste neemt het geschenk in dan aan en scoort de 1-5 in de59ste minuut. Ondertussen valt er nog een speler uit bij de thuisploeg en Zammel kan via Seppe de eindstand vastleggen in de 60ste minuut, 1-6. Zo mogen we heel fier op onze boy’s hun parcours van seizoen 2018/19 terugblikken. Want ondanks dat we onze versterking, Gerben, redelijk veel moesten missen,werden er vele wedstrijden mooi verzorgde voetbal op de mat gelegd. Winst of verlies was steeds van ondergeschikt belang, dit ten voordele van jullie opleiding als voetballers. Jullie hebben ook deze horde genomen en het deel “ middenbouw” met brio afgehandeld. Volgend jaar begint stilaan het grotere werk, want 11/11 op een groot veld zal een uitdaging zijn. Maar ééntje die jullie ook weer stevig in handen zullen nemen, daar ben ik zeker van!
Bedankt aan:
De spelers, afgevaardigde, scheidsrechter Jan Mellebeeckx, ouders, supporters en sympathisanten, die onze ploeg steeds aanmoedigden en hen in moeilijke momenten toch dat tikkeltje extra gaven.
Vrijwilligers die in Zammel alles deden om de terreinen, kleedkamers,kantine, kledij en al wat ik nog vergeten moest zijn, steeds in opperste staat presenteerde, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Seizoen 2018/19 zit er op, tot volgend seizoen.

Voor Zammel speelden: Matty, Robbe, Lars(1), Jonathan, Vince(2), Lucius(1), Seppe(1), Donart(1)