Houtvenne – Kfc Zammel 2-5

Met een uitgedunde kern, maar Floris van Grieken (U12) die ons kwam versterken mochten we vandaag naar Houtvenne trekken, een ploeg die we hoog inschatte gezien de afgelopen onderlinge duels.
Maar Zammel start als een tgv, jammer mist Donart zijn eerste open mogelijkheid alleen voor de grote doelman an in de eerste minuut. De toon van de eerste helft is meteen gezet, want onze U13/12 boys doen het oogstrelend mooi en zet de thuisploeg onder druk. We komen aan de 0-1 in de 4’ minuut wanneer Lars een mooi geplaatst schot voorbij de keeper stuurt. Zammel speelt misschien wel één van zijn beste helften van de tweede seizoenshelft en combineert aan een razende vaart. De thuisploeg ziet sterretjes. Donart toont zijn blakende vorm en slingert zich doorheen enkele lokale verdedigers om dan de bal in de winkelhaak te plaatsen, knappe goal van slangenmens Donart, 0-2 in de 8ste minuut. Floris doet het ook prima en laat zich vaak betrekken in de snelle combinaties. Houtvenne snakt naar adem, maar kan zich na een klein kwartiertje toch wat herstellen. Ze komen wel enkele keren gevaarlijk door via hun grote en snelle rechterflank speler, maar Robbe Lars en Jona hebben alles goed onder controle. We worden enkel een keertje opgeschrikt door een indraaiende hoekschop die door Matty uit doel wordt geklopt. Vince speelt één van zijn betere partijen van het seizoen vandaag en wordt daarvoor beloont met een doelpunt in de 27ste minuut.,0-3. Ook Donart blijft een gesel voor de verdedigers en scoort na een knappe actie de 0-4. Het mooie kunstgrasveld leent zich dan ook tot knap voetbal en dat was in deze eerste helft duidelijk merkbaar aan Zammelse zijde.
De tweede helft hebben de mannen van Houtvenne duidelijk een tandje bij gestoken want ineens wordt het een pak moeilijker om ons combinatievoetbal uit te rollen. Houtvenne zet beter en feller druk en onze boys zijn misschien net iets minder scherp dan in de eerste helft. Gemakzucht, warme weer of gewoon al veel gegeven in de eerste helft? Feit is dat we even het spel moeten ondergaan en we redelijk wat kansjes weggeven in de beginfase. Toch is het wederom Donart die een mooie hoekschop van Floris in één tijd op de slof neemt en de bal hard voorbij de doelman knalt, 0-5 in e 37ste minuut. Maar de thuisploeg blijft aandringen en wordt daar terecht voor beloond in de 45ste minuut, 1-5. Zammel herstelt wel terug het evenwicht, maar de snedigheid is er een beetje af en ook het druk zetten gebeurt niet meer als team. Hierdoor vallen er gaten en moet er telkens ergens uit positie gestapt worden waardoor we te laat komen. In de 50ste minuut is het Houtvenne dat na een mooie combinatie de 2-5 op het bord laat noteren. Donart krijgt nog twee mooie gelegenheden om zijn doelpuntentotaal op te krikken, maar talmt iets te lang en de rebound wordt door Vince met zijn linker te zacht in geschoten. Zo eindigt deze wedstrijd op 2-5 en dat danken we vooral onze eerste helft, waar we bij momenten echt wel subliem speelden. Chapeau boys, ook aan het goed voetballende Houtvenne trouwens, die er mee een mooi en aangenaam kijkstuk van maakten.

Voor Zammel speelden: Matty, Robbe,Lars(1), Vince(1), Seppe, Donart(3), Floris en Jonathan